جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/02/23
  • - تعداد بازدید: 153
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز مطرح کرد:

تمرکز خدمات «مراقبت معنوی با رویکرد اسلامی» بر مراکز درمانی و بیمارستان های شیراز

مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن تأکید بر اینکه کارشناس مراقبت معنوی در مراکز درمانی و بیمارستان های شیراز باید کارشناس دینی بوده و با مباحث روان شناختی آشنا باشد، اضافه کرد: «مراقبت معنوی با رویکرد اسلامی»، مبحث جدیدی است که در حال حاضر تمرکز ارائه خدمات در مراکز درمانی و بیمارستان های شیراز است.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز، مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گفت: مرکز مراقبت معنوی و تبلیغ بالینی در دو سطح راهنمایی و مشاورۀ معنوی به تحقیق، آموزش و ارائۀ خدمات می پردازد که هدفش تعادل و تعالی بخشی به بیمار، همراه بیمار و کادر درمانی مبتلا به کشمکش ها و تعارضات معنوی است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر «حمید مقامی» افزود: در صورتی که به سطح مطلوبی از ارائۀ خدمات تخصصی مراقبت معنوی در سطح شیراز برسیم، در گام بعدی در سطح استان فارس به ارائۀ چنین خدماتی می پردازیم و در گام های بعدی در نظر داریم، محل رجوع ارائۀ خدمات تخصصی مراقبت معنوی در جنوب کشور باشیم.

مسوول واحد مراقبت معنوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با اشاره به اینکه مرکز مراقبت معنوی در حیطه های مختلفی فعالیت دارد، گفت: در حیطۀ پژوهشی در سال ۹۹ کتاب «پایان یا آغاز» که در مورد راهنمای بالینی مراقبت معنوی از بیماران در پایان حیات است، چاپ شد و چندین عنوان پژوهشی در حوزۀ مراقبت معنوی با رویکرد اسلامی نیز در نوبت چاپ است.

 دکتر «سید محمدرضا پیرمرادیان» ادامه داد: در حیطۀ آموزشی با حضور اساتید برجستۀ کشوری، همچون دکتر «احمدی فراز» و دکتر «موسوی زاده»، کارگاهای آموزشی چند روزه در حوزۀ مراقبت معنوی برگزار شد و کارشناسان مراقبت معنوی پس از موفقیت در مصاحبۀ علمی و عمومی توانستند وارد دورۀ آموزشی مقدماتی شده و با گذراندن این دوره گواهی دریافت کنند.

او افزود: در حیطۀ ارائه خدمات نیز، کارشناسان مراقبت معنوی به ارائۀ خدمات مشاورۀ معنوی، نظیر «رفع تعارض استجابت دعا»، «اینکه چرا هر چه دعا می کنم، شفا پیدا نمی کنم؟» و «رفع تعارض عدالت که چرا من بیمار شدم؟ الآن موقع بیماری نبود»، به گسترش نگاه و فکر مراجع و بیمار و سایر مشاوره ها در این زمینه می پردازند .

دکتر پیرمرادیان اضافه کرد: در حال حاضر پس از اتمام دورۀ مقدماتی مراقبت معنوی، دورۀ شش ماهۀ کارورزی برای کارشناسان مراقبت معنوی با عناوینی مانند «معنای زندگی در اسلام و غرب»، «مقدمۀ مراقبت معنوی»، «بررسی تطبیقی امید بخشی در اسلام و غرب»، «الهیات پزشکی»، «احکام»، «اصول مشاوره»، «سوگ» و «تعارضات معنوی» در حال برگزاری است که در حین این دوره، «گزارش نویسی مراقبت معنوی» آموزش داده می شود که می تواند ظرفیت مناسبی برای ارائه خدمات تخصصی مراقبت معنوی به بیمار، همراه بیمار و کادر درمان باشد.

این مدرس دروس معارف اسلامی در ادامه اظهار داشت: با همکاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، طرح پژوهشی پیرامون اثربخشی یا تأثیر مراقبت معنوی بر سلامت معنوی بیماران بخش هماتولوژی بیمارستان نمازی شیراز بر اساس معنابخشی به ارتباطات چهارگانه نگارش یافته است که در حال ارزیابی و تکمیل است تا همکاری مشترکی میان مرکز مراقبت معنوی نهاد رهبری علوم پزشکی شیراز و معاونت درمان این دانشگاه در یکی از بخش های بیمارستان نمازی انجام گیرد.

مسوول واحد مراقبت معنوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با اعلام اینکه در حال حاضر، بیست و دو نفر در سطح مراقبت معنوی در بیمارستان ها و مراکز درمانی شیراز حضور دارند، افزود: مجموع مبلغان بالینی که به راهنمایی و پاسخگویی در زمینۀ مسائل معنوی و دینی در بیمارستان های درمانی شیراز مشغول به فعالیت هستند، 45 نفر است و نزدیک به 25 نفر مبلغ بالینی نیز در مراکز درمانی شهرستان های استان فارس، به ارائۀ خدمات می پردازند.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 101598
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

تنظیمات قالب