معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نشست رسانه ای هفته ملی سلامت؛
تمرکز بر رفع نابرابری ها و دسترسی به خدمات باکیفیت، در شعار هفته ملی سلامت
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، با اشاره به انتخاب شعار «سلامت خانواده، مردمی سازی سلامت» برای هفته ملی سلامت امسال، مهم ترین محورهای انتخاب این شعار را شامل تمرکز بر رفع نابرابری ها، دسترسی به خدمات باکیفیت و تقویت بهداشت عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضائیان زاده» در نشست خبری که به مناسبت هفته ملی سلامت با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و اصحاب رسانه فارس برگزار شد، گفت: یکی از ویژگی های اقدامات متولیان امر سلامت، را حساس سازی جامعه نسبت به سلامت خود است؛ چرا که مطالبه مردمی و ایجاد فرهنگ سلامت نقش مهمی در ارتقای سطح سلامت جامعه دارد.
او با تقدیر از خبرنگاران و اصحاب رسانه که در مناسبت های مختلف یار و همراه مجموعه سلامت هستند، بر نقش مهم رسانه ها برای حساس سازی در جامعه نسبت به امر بهداشت و سلامت، تاکید کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به شعار امسال هفته ملی سلامت با عنوان «سلامت خانواده، مردمی سازی سلامت» اضافه کرد: همگام با شعار امسال سازمان جهانی بهداشت با عنوان «سلامت من، حق من»، در شعار هفته ملی سلامت نیز محوریت خانواده در موضوع سلامت، مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر رضائیان زاده سه هدف اصلی شعار امسال را شامل ضرورت دسترسی به خدمات با کیفیت و مقرون به صرفه برای هر فرد در کشور؛ توجه به نابرابری ها و بی عدالتی های احتمالی در حوزه سلامت و همچنین تقویت بهداشت و افزایش سلامت در برابر تهدیدات حوزه سلامت برشمرد.
نگاهی به بخشی از دستاوردهای حوزه بهداشت دانشگاه در سال 1402
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه صحبت های خود به توانمندی ها و دستاوردهای حوزه سلامت پرداخت و گفت: در سال گذشته 42 مرکز ارایه خدمات بهداشتی به بهره برداری رسیده است و همچنین پویش واکسیناسیون تکمیلی سرخک/ سرخجه و فلج اطفال با انجام واکسیناسیون حدود 30 هزار غیر ایرانی بر علیه فلج اطفال و بیش از شانزده هزار نفر بر علیه بیماری سرخک و سرخجه اجرایی شده است.
دکتر رضائیان زاده بیماری سالک را از جمله چالش های حوزه سلامت عنوان کرد و در این زمینه توضیح داد: با پیگیری های انجام شده در سال گذشته، تمامی شهرستان های استان فارس به مرکز تشخیص و درمان سالک مجهز و تمامی بیماران مبتلا سالک به صورت رایگان درمان می شوند و موضوع سالک در سال 1402، 64 درصد نسبت به سال 1401 کاهش داشته است.
راه اندازی مرکز FLS در بیمارستان شهید دکتر چمران با هدف شناسایی بیماران مبتلا به پوکی استخوان و درمان آنها؛ توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن بین دانش آموزان دختر و توزیع بیش از یک میلیون مکمل ویتامین D بین دانش آموزان دختر و پسر و انجام غربالگری 100 درصدی نوزادان در بدو تولد، از دیگر اقدامات حوزه بهداشت دانشگاه است که دکتر رضائیان زاده به آنها اشاره کرد.
او در ادامه از کسب رتبه های برتر کشور در حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از جمله رتبه نخست در زمینه داوطلب سلامت عمومی و متخصص؛ کسب رتبه دوم کشور در زمینه جوانی جمعیت؛ کسب رتبه برتر در زمینه شاخص های سلامت روان و کسب رتبه نخست کشور در زمینه مراقبت از دیابت خبر داد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تجهیز تمام مراکز روستایی به امکانات و تجهیزات لازم و جذب 244 بهورز روستایی با هدف ارائه خدمت در خانه های بهداشت روستایی زیر پوشش دانشگاه را دیگر خدمات مجموعه بهداشت در سال گذشته برشمرد.
دکتر رضائیان زاده اضافه کرد: در سال گذشته همچنین تمامی اتباع خارجی ساکن در استان فارس در زمینه ابتلا به بیماری سل معاینه شدند که این برنامه، با شناسایی 274 بیمار مبتلا به سل همراه بود.
نشست خبری ویژه هفته ملی سلامت، صبح امروز با حضور دکتر «سید وحید حسینی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضائیان زاده» معاون بهداشت، دکتر «مهرداد شریفی» معاون درمان و مهندس «ابوذر پاریزی» مدیر روابط عمومی دانشگاه و خبرنگاران فعال در حوزه سلامت فارس، در سالن اجتماعات شهدای گمنام ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز برگزار شد.
پایان خبر