به مناسبت شهادت شهید آیت الله «سید عبدالحسین دستغیب»
در عاشورای سال 1332 هجری قمری برابر با دوازدهم اردیبهشت 1292 خورشیدی، در خانه «سید محمدتقی دستغیب» در شیراز، کودکی دیده به جهان گشود که او را «سید عبدالحسین» نامیدند. پدرش، مرحوم «سید محمدتقی» فرزند «سید میرزا هدایت الله» از مراجع عالیقدر تقلید بود.
«سید عبدالحسین» در سن کودکی مشغول تحصیل علوم دینی شد و دروس مقدماتی حوزه را نزد پدر بزرگوارش آموخت. در حالی که دهمین بهار زندگی را پشت سر می گذاشت، در سال 1342 هجری قمری، پدر را از دست داد. از آن پس سرپرستی مادر، دو برادر کوچکتر و سه خواهرش را بر عهده گرفت.
این طلبه جوان در حالی دروس سطحی را به پایان رساند که جریان کشف حجاب در ایران آغاز شده بود. او با این تهاجم بزرگ به مبارزه پرداخت، ولی ماموران رژیم رضاخانی، او را زیر فشار قرار دادند. به ناچار او در سال 1314 هجری شمسی راهی نجف اشرف شد .
شهید آیت الله دستغیب در زمان اقامت در نجف اشرف، از محضر فرزانگان بزرگی همچون آیات عظام، حاج «سید محمد کاظم شیرازی»، حاج «سید ابوالحسن موسوی اصفهانی»، حاج «سید میرزا آقا استهباناتی»، حاج «میرزا علی آقا قاضی طباطبائی»، «شیخ محمد جواد انصاری همدانی» و دیگر علمای نجف بهره برد و به فضل الهی در سن کمتر از سی سالگی درجه اجتهاد را از مراجع بزرگ آن زمان دریافت کرد و
در سال 1321 شمسی، رهسپار شیراز شد.
مبارزات انقلابی شهید آیت الله دستغیب که فعالیت های انقلابی خود را همگام با نهضت امام خمینی(ره) آغاز کرد که با چندین مرتبه دستگیری و تبعید همراه بود.
نخستین هفته پس از اقامه نماز جمعه تهران در سال 1358 مردم انقلابی شیراز طوماری برای حضرت امام خمینی(ره) در قم فرستادند و درخواست کردند که آن حضرت، حکم امامت جمعه شیراز را به آیت الله سید عبدالحسین دستغیب تنفیذ کند که به دنبال آن حضرت امام خمینی(ره)، حضرت آیت الله دستغیب را به امامت جمعه شیراز برگزید .
همچنین شهید آیت الله دستغیب به نمایندگی در مجلس خبرگان قانون اساسی برگزیده شد و در تدوین قانون اساسی و اصول مهم آن نقش بسزایی ایفا کرد .
شهید آیت الله دستغیب روز 19 شهریور سال 1360، یک روز پس از شهادت شهیدان رجائی و باهنر را روز راهپیمائی اعلام کرد و خود نیز تصمیم گرفت که مانند همیشه شرکت نماید. با وجود اینکه به علت حفظ جان ایشان عده ای بر عدم شرکت ایشان تاکید داشتند، اما آیت الله دستغیب تصمیم داشت که در جمع مردم باشد که همان روز سه مرتبه قصد جان ایشان شد و نافرجام ماند .
شهادت و پرواز به سوی دوست :
سرانجام صبح جمعه، بیستم آذرماه 1360 ، آیت الله دستغیب مانند همیشه راهی میعادگاه نماز جمعه شد. لحظاتی بعد دختری 19 ساله از اعضای گروهک منافقین با چند کیلوگرم تی ان تی به بهانه داشتن نامه ای که باید به دست آقا برساند، به سوی ایشان می دود، سپس در یک انفجار مهیب، سید عبدالحسین دستغیب به لقاء الله می پیوندد.
در این حمله تروریستی، ده تن از جمله شهید راه محراب؛ آیت الله «سید عبدالحسین دستغیب» رحمه الله، نوه ایشان شهید «سید محمدتقی دستغیب» و هشت تن دیگر از یاران با وفایشان به لقاء الله پیوستند.
وصیت نامه شهید آیت الله دستغیب از زبان فرزند ایشان:
«وصیت می کنم فرزندان خود را به تقوی و سعی در اینکه واجبی از آنها فوت نشود و مرتکب حرامی نشوند و در هر حال خدا را حاضر بدانند دنیا را محل عبور و آخرت را محل قرار بدانند و این ضعیف را از دعاء فراموش ننمایند.»
نظر دهید