جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/11/09
  • - تعداد بازدید: 321
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
همگام با چهاردهمین پویش آموزش و اطلاع رسانی تغذیه؛

باورهای نادرست تغذیه ای در خصوص شیر و لبنیات

باور غلط: همراه با گوشت قرمز نباید ماست مصرف شود!

گوشت و ماست هر دو تامین کننده پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای بدن هستند؛ گوشت غنی از آهن بوده و ماست غنی از کلسیم می باشد؛ گوشت و ماست در افرادی که دچار کم خونی هستند و یا مشکل در هضم و جذب مواد غذایی دارند بهتر است با یکدیگر مصرف نشود، زیرا ممکن است کلسیم موجود در ماست با آهن گوشت رقابت کند و باعث کاهش جذب آهن گوشت شود.

 اما در افراد سالم مصرف این دو ماده غذایی با یکدیگر مشکلی ایجاد نمی کند، زیرا بدن این افراد به میزان نیاز عملیات جذب را به خوبی انجام می دهد؛ در افرادی که دچار بیماری های گوارشی هستند و یا افرادی که دچار کم خونی هستند، مصرف همزمان گوشت و ماست باید با مشورت درمانگر صورت گیرد.

باور غلط: عدم مصرف لبنیات به دلیل سردی طبع لبنیات!

محصولات لبنی از منابع اصلی کلسیم غذایی می باشند؛ همچنین منبعی از پروتئین، ویتامین های گروه ب، فسفر و پتاسیم نیز هستند؛ روزانه مصرف 3-2 واحد از لبنیات (هر واحد معادل یک لیوان شیر یا یک کاسه ماست یا دو لیوان دوغ) برای دریافت کلسیم مورد نیاز و حفظ سلامت بدن توصیه می شود.

همچنین لبنیات به استحکام استخوان ها کمک کرده و خطر پوکی استخوان در سنین بالا را کاهش می دهد؛ نکته مهم در استفاده از لبنیات، پاستوریزه بودن آن ها است، زیرا در لبنیات محلی و خام، احتمال آلودگی میکروبی وجود دارد که می تواند سلامت مصرف کننده را به خطر بیاندازد.

توصیه می شود به دلیل اشباع بودن چربی موجود در لبنیات، از لبنیات کم چرب استفاده شود؛ برخلاف پاره ای توصیه ها، شواهد قانع کننده علمی برای نسبت دادن ویزگی هایی مانند سردی و یا گرمی به مواد غذایی مختلف از جمله لبنیات و ارتباط آن با بیماری و یا مشکلات مرتبط با سلامت در دسترس نمی باشد.

اعظم زمانی - کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 93987
مهدی  آذین فر
خبرنگار

مهدی آذین فر

تنظیمات قالب