جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/07/06
  • - تعداد بازدید: 214
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت روز جهانی شیر مدرسه تاکید کرد؛

اهمیت مصرف شیر به عنوان یک میان وعده سالم برای ایجاد عادت غذایی صحیح در دانش آموزان

.

معاون بهداشت دانشگاه علوم
پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در گرامیداشت روز
جهانی شیر مدرسه، عنوان کرد: تغذیه مناسب و جمعیت مولد سالم به عنوان پیش نیاز مهمی
برای کاهش فقر و توسعه اقتصادی و اجتماعی محسوب می شود.

 


به گزارش روابط عمومی
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی
و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن
پیام دکتر «عباس رضائیان زاده» به این مناسبت آمده است:



هر
ساله، آخرین چهارشنبه ماه سپتامبر میلادی از سوی سازمان جهانی غذا (
FAO)، به عنوان روز جهانی «شیر مدرسه»
نامگذاری شده است که در سال جاری، مصادف با 6 مهر 1401 می باشد.



هدف
اصلی از این نامگذاری، تشویق کودکان و نوجوانان به مصرف شیر به عنوان کامل ترین
غذا است که می تواند تمامی نیازهای تغذیه ای فرد را تأمین کند.



دسترسی
به رژیم غذایی سالم و تغذیه مناسب برای رشد و نمو و ارتقای سیستم ایمنی کودک، حفظ
بدن و محافظت از بیماری های عفونی و غیرواگیر در زندگی بزرگسالان ضروری است.



تغذیه مناسب و جمعیت مولد سالم به عنوان پیش
نیاز مهمی برای کاهش فقر و توسعه اقتصادی و اجتماعی محسوب می شود؛ بنابراین بهبود
رژیم های غذایی خانواده و وضعیت تغذیه کودکان در سطح جهانی برای دستیابی به اهداف
توسعه هزاره مربوط به ریشه کنی فقر شدید و گرسنگی
و افزایش آن، ضروری است.



در کشور ما متاسفانه سرانه مصرف شیر طی سال های گذشته
به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است
.بر
اساس نتایج بررسی مصرف غذایی خانوارهای کشور
، متوسط مصرف سرانه شیر و لبنیات 190 گرم در روز است که با
پیشنهادهای
«سبد غذایی مطلوب برای جامعه ایرانی» مبنی بر مصرف روزانه 250 گرم لبنیات فاصله
بسیار زیادی دارد و
همین
امر می تواند زمینه ساز شیوع بیماری هایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی
استخوان و حتی شکستگی های متعدد استخوان شود. همچنین کاهش مصرف شیر در جامعه می
تواند منجر به کوتاهی قد در نسل جدید گردد.



از
جمله فواید مصرف لبنیات می توان به تاثیرگذاری در پیشگیری از سرطان کولورکتال و
تخمدان، تنظیم فشار خون، تامین کلسیم موردنیاز بدن، رشد و استحکام استخوان ها به ویژه
در دوران کودکی و نوجوانی، جلوگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگسالان، کاهش خطر
ابتلا به بیماری های غیرواگیر مانند پوکی استخوان و احتمالاً سرطان روده بزرگ و
دیابت نوع 2 اشاره کرد.



با توجه به اهمیت مصرف کلسیم در رشد قدی مطلوب در
نوجوانان، توصیه می شود دانش آموزان روزانه دست کم 3 واحد از شیر یا جایگزین های
آن، مصرف نمایند. مصرف شیر به عنوان یک میان وعده سالم در مدرسه، می تواند نقش به
سزایی در ایجاد عادت غذایی صحیح در دانش آموزان داشته باشد.



دکتر
عباس رضائیان زاده



معاون
بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و رییس مرکز بهداشت استان
فارس

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,اخبار عمومی سایت دانشگاه
  • کد خبری : 67025
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب