معاون درمان وزارت بهداشت خبر داد:
ارزآوری یک میلیارد دلاری گردشگران سلامت در سال گذشته برای ایران
معاون درمان وزارت بهداشت از مراجعه یک میلیون و 200 هزار گردشگر سلامت برای درمان در سال گذشته به کشورمان خبر داد و گفت: با پذیرش و درمان گردشگران سلامت، یک میلیارد دلار ارزآوری برای کشور حاصل شده که نیمی از آن مربوط به مراکز درمانی و نیم دیگر به حوزه گردشگری و سایر حوزه ها بوده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و به نقل از وبدا، دکتر «سعید کریمی» در نشست خبری فجر سلامت که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه ارزآوری گردشگران سلامت شامل اتباع ساکن در ایران نیست، گفت: گردشگران سلامت، ویزا دریافت کرده و برای دریافت خدمات درمانی به کشورمان مراجعه کرده و به کشور خود بازگشته اند.
وی اعتماد به پزشکان ایرانی، پیشرفت های کشورمان، مجهز و استاندارد بودن مراکز درمانی کشورمان را از عوامل اقبال گردشگران برای دریافت خدمات درمانی در ایران عنوان کرد و افزود: در حال حاضر 290 مرکز درمانی در کشور، امکان ارائه خدمات به بیماران بین الملل را دارند که مجوز 147 مرکز در دولت مردمی صادر شده است.
گردشگران سلامت بیشتر برای چه خدمات درمانی به ایران سفر می کنند؟
معاون وزیر بهداشت از درمان ناباروری، اعمال چشم پزشکی، ارتوپدی، زیبایی و پیوند اعضا به عنوان بیشترین خدمات دریافتی گردشگران سلامت یاد کرد و گفت: ملیت بیشتر گردشگران مربوط به کشورهای منطقه و همسایه از جمله عراق، افغانستان(غیر از اتباع ساکن در ایران)، تاجیکستان و حتی ترکیه است. پیوند از یک ایرانی به غیرایرانی ممنوع است اما پیوند عضو برای گیرنده و دهنده عضو از دو نفر با یک ملیت دیگر غیر ایرانی، با تایید وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت، انجام می شود.
به گفته وی هدف وزارت بهداشت، تقویت ارزآوری از محل گردشگری سلامت از یک به 5 تا 6 میلیارد دلار در سال است که این کار نیازمند گسترش مراکز درمانی، اصلاح پرداختی ها، ایجاد انگیزه، اصلاح هتلینگ و ارتقای تبلیغات از توانمندیهای کشورمان در حوزه سلامت است.
معاون درمان وزارت بهداشت از مصوبه رایگان شدن خدمات بستری و سرپایی شیرخوارگان و کودکان کمتر از 7 سال در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی خبر داد و گفت: این موضوع در شورایعالی بیمه مصوب شد و بعد از تایید در سازمان برنامه و بودجه، در هیات دولت نیز به تصویب رسید و منتظر ابلاغ مصوبه هیات دولت هستیم تا به دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی اعلام کنیم.
دکتر کریمی تصویب درمان رایگان کودکان کمتر از 7 سال را یک سرمایه گذاری برای داشتن نسل آینده ای سالم دانست و گفت: یک فرزند کمتر از 7 سال ممکن است تا 70 سال زندگی با معلولیت و بیماری داشته باشد اما با اجرای این طرح، درمان رایگان برای این افراد فراهم می شود. در این طرح دیگر فرانشیز 10 و 30 درصدی از کودکان کمتر از 7 سال دریافت نمی شود.
رایگان بودن بستری برای 33 میلیون نفر در نظام ارجاع
وی با اشاره به رایگان بودن خدمات بستری برای 33 میلیون نفر در قالب نظام ارجاع در مراکز دولتی و دانشگاهی، خاطرنشان کرد: این موضوع شامل ساکنان در شهرهای کمتر از 20 هزار نفر، روستاها، مناطق عشایری، سه دهک اول درآمدی و افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و مددجویان بهزیستی است که اگر از مسیر ارجاع، خدمات بستری را در مراکز دولتی و دانشگاهی دریافت کنند، هزینه بستری رایگان است.
معاون درمان وزارت بهداشت تخصیص اعتبارات به صندوق حمایت از بیماری های صعب العلاج را در سال گذشته 5 همت و در سال جاری 7 همت عنوان کرد و افزود: این اعتبارات برای درمان بیماران خاص و صعب العلاج اختصاص یافته و 57 بسته درمانی شامل دارو، توانبخشی، ویزیت و سایر موارد در معاونت درمان تکمیل و ابلاغ شده است.
دکتر کریمی تصریح کرد: بیشتر از 100 بیماری تحت پوشش صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج قرار دارد و در صورت تامین منابع، می توانیم تعداد بیماری های تحت پوشش را افزایش دهیم. حدود 300 بیماری نادر و صعب العلاج وجود دارد و بر حسب تامین منابع، می توانیم خدمات این صندوق را گسترش دهیم.
تکمیل، تجهیز و راه اندازی 16 هزار تخت بیمارستانی در دولت مردمی
وی به تکمیل و راه اندازی 16 هزار تخت بیمارستانی در دولت مردمی اشاره و خاطرنشان کرد: برخی افراد عنوان می کنند که ساخت تخت های بیمارستانی از سالهای گذشته شروع شده که درست است و ساخت برخی تخت ها از سالهای گذشته شروع شده اما تجهیز بیمارستان که به اندازه ساخت بیمارستان، هزینه و زحمت دارد در این دولت انجام شده است. در سفرهای استانی عمدتا شاهد افتتاح بیمارستانها و تخت های بیمارستانی هستیم.
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، اضافه شدن 16 هزار تخت بیمارستانی جدید در دولت مردمی، معادل 10 درصد کل تخت های قبل و بعد از انقلاب و البته 15 درصد کل تخت های بخش دولتی است که یک رکورد تاریخی و ابرپروژه هایی مانند بیمارستان حضرت مهدی(عج) و غدیر، نمونه هایی از آنهاست.
دکتر کریمی از افزایش تعداد تخت های بخش های مراقبت های ویژه اطفال در کشور خبر داد و گفت: در دولت مردمی تعداد تخت های مراقبت ویژه اطفال از 500 به یک هزار تخت افزایش یافت و دو هزار و 600 تخت در بخش های مراقبت های ویژه ICU اضافه شده است.
پوشش بیماری هپاتیت C در صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج
وی با بیان اینکه بیماری هپاتیت C در دوران گذشته هیچ درمانی نداشت، گفت: اخیرا درمان دارویی قطعی این بیماری شناسایی شده که هزینه های آن زیاد بود. در دولت مردمی، درمان این بیماری تحت پوشش صندوق حمایت از بیماری های عصب العلاج قرار گرفت و 26 هزار نفر تحت درمان قرار گرفتند.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: پیش بینی می شود که حدود 80 هزار نفر مبتلا به هپاتیت C در کشور داشته باشیم چون برخی افراد ممکن است اطلاعی نداشته باشند و البته بر اساس تخمین ها، احتمال ابتلای 160 هزار نفر به این بیماری مانند کارتن خواب ها، معتادان متجاهر و زندانیان در کشور وجود دارد که معاونت بهداشت با تلاش وافر به دنبال شناسایی این بیماران است و درمان این بیماری تحت پوشش صندوق حمایت از بیماری های صعب العلاج قرار گرفته به گونه ای که فرد مبتلا از هزینه 5 میلیون تومانی دوره درمانی، کمتر از 500 هزار تومان پرداخت می کند و مابقی آن توسط وزارت بهداشت پرداخت می شود.
دکتر کریمی با اشاره به تشکیل کمیته CBRNE در معاونت درمان وزارت بهداشت برای مقابله با تهدیدات شیمیایی، بیولوژیک رادیواکتیو، هسته ای و انفجاری خبر داد و گفت: این کمیته در حوادث بدحالی دانش آموزان در سال گذشته به صورت علمی ورود کرد و اقدامات لازم را انجام داد.
درمان رایگان دو هزار کودک ناشنوا با کاشت حلزون/ صف انتظار کاشت حلزون صفر شد
وی درمان دو هزار کودک ناشنوا با کاشت حلزون شنوایی را از اقدامات مهم وزارت بهداشت در دولت سیزدهم دانست و گفت: اقدامات درمانی از جمله جراحی، خدمات توانبخشی و تهیه کاشت حلزون برای این کودکان به صورت رایگان انجام و صف انتظار کاشت حلزون، صفر شده است. اگر کاشت حلزون برای کودکان در سن کمتر از 4 سال انجام شود، علاوه بر شنوایی، گویش هم اصلاح می شود.
معاون درمان وزارت بهداشت از توزیع دو هزار و 800 پزشک در سال گذشته با اولویت مناطق محروم در کشور، یکسان سازی جزء حرفه ای تعرفه در بخش دولتی و خصوصی، برداشتن سقف کارانه پزشکان در مناطق محروم، اجرای نسخه الکترونیک و پیشرفت آن به بالای 90 درصد و کاهش مالیات پزشکان مراکز درمانی دولتی که در بخش خصوصی فعالیت ندارند، به عنوان بخشی از اقدامات این معاونت یاد کرد.
راه اندازی 87 مرکز درمان ناباروری سطح 2 در کشور
دکتر کریمی از فعالیت 126 مرکز درمان ناباروری سطح 3 در کشور خبر داد و گفت: 15 مرکز درمان ناباروری سطح 3 در دولت مردمی راه اندازی شده و این مراکز مجاز به انجام اقداماتی همچون IVF و درمان های پیشرفته هستند. همچنین 87 مرکز درمان ناباروری سطح 2 در این دولت راه اندازی شده که 71 مرکز، فعال و مابقی در مراحل فعال شدن هستند در حالیکه تا قبل از آن هیچ مرکز سطح 2 در کشور فعال نبود.
وی تاکید کرد: در 6 ماه نخست امسال،830 هزار مراجعه به مراکز درمان ناباروری در کشور داشته ایم که تعداد اعمال IVF در این مدت برای زوجین نابارور حدود 82 هزار مورد بوده است.
به گفته وی 508 محصول دانشی شامل گایدلاین ها(راهنماهای بالینی و استانداردهای خدمات) در معاونت درمان تعریف شده تا هزینه های القایی کاهش یابد. همچنین بسته تعالی توانبخشی ابلاغ شده تا تعداد تخت های توانبخشی که در حال حاضر 90 تخت است، افزایش یابد که در این زمینه موافقت اصولی 170 تخت توانبخشی صادر شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: در حوزه دندانپزشکی، 53 مرکز دولتی دندانپزشکی راه اندازی شده است. همچنین 150 بسته بیمه پایه تعریف و به بیمه های پایه اضافه کرده ایم که شامل خدماتی مانند توانبخشی، اوتیسم، درمان ناباروری، طب ایرانی و سالمندی است که تعدادی از این خدمات تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.
توزیع 308 دستگاه و تجهیزات پزشکی پیشرفته و سرمایه ای در کشور
دکتر کریمی با اشاره به توزیع 308 دستگاه و تجهیزات پزشکی پیشرفته و سرمایه ای در مراکز درمانی در دولت مردمی، گفت: این دستگاه ها شامل تجهیزات رادیوتراپی، آنژیوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی است که تحویل مراکز دولتی و دانشگاهی شده است. همچنین یک هزار و 373 دستگاه دیالیز نیز در این دولت توزیع شده است.
انتقاد از پایین بودن جرایم مقابله با پزشک نماها در حوزه زیبایی
وی یکی از چالش های عمده نظارتی را فعالیت پزشک نماها در حوزه خدمات زیبایی عنوان کرد و گفت: این پزشک نماها در حوزه زیبایی ورود کرده و از ضعف قوانین، حداکثر سوء استفاده را می کنند. طبق قانن، دخالت در امور پزشکی جریمه مالی دارد و البته حبس زدایی شده و جریمه آن بسیار پایین و حدود 5 میلیون تومان است که به هیچ عنوان بازدارنده نیست.
معاون وزیر بهداشت از تنظیم لایحه ای توسط وزارت بهداشت برای برخورد با تخلفات افراد غیر پزشک و غیرصلاحیت دار در حوزه زیبایی و ارسال آن به مجلس خبر داد و گفت: با جریمه مالی 5 میلیون تومان، هر کسی به خودش اجازه می دهد که در حوزه زیبایی ورود کند.
پلمب 4038 مرکز غیرمجاز زیبایی در 9 ماه اول امسال
به گفته دکتر کریمی در 9 ماه اول امسال، چهار و 38 مرکز غیرمجاز زیبایی توسط وزارت بهداشت پلمب و به مراجع قضایی معرفی شده اند اما به دلیل ضعف قانون و جریمه پایین، مجازات بازدارنده نیست و تقاضا داریم این پروسه تسریع شود. ما لایحه را تنظیم و به مجلس ارسال کرده ایم که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد. همچنین قرارگاه نظارت بر سلامت در معاونت درمان تشکیل و 50 جلسه داشته که در این قرارگاه، پرونده های کلان بررسی و در مورد آن تصمیم گیری می شود.
وی با اشاره به انجام اعتبارسنجی برای مراکز جراحی محدود در دولت مردمی، یادآور شد: در دوران گذشته فقط بیمارستانها اعتبارسنجی می شدند که در این دولت، اعتبارسنجی مراکز جراحی محدود نیز آغاز شده همچنین سنجه های مربوط به حقوق بیماران با وزن بالا به سنجه های اعتباربخشی اضافه شده تا رضایتمندی و حقوق بیماران در اولویت مراکز درمانی قرار گیرد.
معاون درمان وزارت بهداشت از ابلاغ استاندارد خدمات دوراپزشکی و اخذ مجوز 37 مرکز برای ارائه این خدمات خبر داد و گفت: 30 درصد از ظرفیت مراکز درمانی برای ارجاع الکترونیک از سطح دو به سه در نظر گرفته شده است.
دکتر کریمی در پایان با بیان اینکه شاخص اهدای عضو در کشور به 13.4 افزایش یافته است، گفت: سال گذشته سه هزار و 500 پیوند عضو در کشور انجام شده که نوع خود بی نظیر بوده و در سال جاری، از این عدد عبور خواهیم کرد.
پایان خبر