شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت
اجرای چهارمین مرحله لانه کوبی، طعمه گذاری و جونده کشی در مرودشت
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت از اجرای چهارمین مرحله لانهکوبی و طعمه گذاری «جوندهکشی» برای مبارزه با بیماری سالک در این شهرستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت، دکتر «روح اله کریمی» گفت: طرح لانه کوبی و جونده کشی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری سالک از اردیبهشت آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
او با اشاره به اینکه اجرای طرح لانه کوبی و جونده کشی برای از بین بردن تمامی لانه ها نیازمند نیروی انسانی زیادی است، افزود: تلاش شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت در حوزه پیشگیری موجب شده است که آمار مبتلایان به این بیماری در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود ۷۲ درصد کاهش یابد.
کارشناس مسوول واحد واگیر شبکه بهداشت و درمان مرودشت نیز با اشاره به انجام چهارمین مرحله لانه کوبی و جونده کشی در این شهرستان و روستاهای زیر پوشش گفت: در اجرای این طرح بخش عمده ای از جمعیت موش های صحرایی که نقش موثری در انتشار بیماری داشتند، کنترل شده است.
«رحمت رضایی» اضافه کرد: سالک از بیماری های واگیر مشترک بین انسان و حیوان است و یک بیماری انگلی محسوب می شود که فرد را دچار یک ضایعه پوستی می کند؛ در این بیماری گزش پشه خاکی آلوده به این انگل، فرد را دچار ضایعه پوستی به شکل جوش دهانه دار کرده و با گذشت زمان قطر آن افزایش پیدا می کند.
او افزود: فردی که ضایعه پوستی در اثر بیماری سالک بر روی او پدیدار شده، تابستان یا بهار دچار گزش پشه خاکی آلوده شده است، زیرا در فصل سرما گزشی از سوی پشه صورت نمی گیرد و با گرم شدن هوا پشه شروع به تخمگذاری می کند.
رضایی ادامه داد: نقاط مرطوب، فاضلاب سطحی، فضولات حیوانی، خاک و نخاله ها بهترین مکان برای تخمگذاری و افزایش تعداد پشه ها محسوب می شود و در این شرایط استفاده از توری های آغشته به سموم و رعایت بهداشت به ویژه در فصول گرم سال، ضروری است.
پایان خبر