پیام معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا
.
به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا با شعار «غذای
ایمن ، داشتن فردایی سالم» از سوی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات
بهداشتی درمانی شیراز، پیامی منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در متن پیام دکتر «محمدرضا
حیدری» آمده است:
ایمنی غذایی به عنوان یکی از مهمترین
ابعاد راهبرد کلان امنیت غذایی، از اهداف اولویتدار و کاربردی حوزه سلامت میباشد
که در تمامی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در اسناد توسعهای و برنامهای به
صورت ویژه به عنوان یکی از حقوق اساسی و بنیادین جوامع مورد تأکید می باشد.
تولید و مصرف غذای سالم و مغذی در کوتاه
مدت، میان مدت و بلندمدت مزیت های فراوانی را برای انسانها، زمین و اقتصاد به
ارمغان میآورد. تحقق امنیت غذایی و اطمینان خاطر یافتن از دسترسی فیزیکی و
اقتصادی همه آحاد جامعه به غذای سالم و مغذی به لطف نوآوریهای دیجیتال، پیشرفتهای
علمی و ارج نهادن به دانشهای تجربی و سنتی که آزمونهای زمان را با موفقیت پشت سر
گذاشته است، میتواند به میزان قابلتوجهی میسر گردد.
شناخت دقیق و جامع از ارتباط سیستمی فیمابین
سلامت انسانها، حیوانات، گیاهان و محیط زیست با اقتصاد به ما در برآورده ساختن
نیازهای آینده کمک قابلتوجهی میکند. اهمیت این مقوله رو به توسعه به میزانی میباشد
که سازمان جهانی بهداشت هفتم ژوئن (برابر با 18 خرداد شمسی) را با هدف بیان نقش پُررنگ
ایمنی و سلامت غذا در تضمین سلامت عمومی جامعه و توسعه پایدار کشور و ضرورت افزایش
سطح توجه همگانی به مقوله سلامت و ایمنی غذا و ارتقای سطح تعاملات فیمابین تمامی
ارکان و ذینفعان فضای کسب و کار مرتبط با تضمین سلامت محصولات غذایی از مزرعه تا
سفره، با عنوان روز جهانی ایمنی مواد غذایی نام گذاری کرده است.
اگرچه در یک سال گذشته عمده توجه و
تمرکز سیستمهای سلامت در سرتاسر جهان به پاندمی کووید 19 بوده است و شاید در نگاه
سطحی به علت عدم امکان انتقال این بیماری واگیر از طریق مواد غذایی موضوع سلامت
منابع غذایی و آب در شرایط خاص کنونی کم رنگ به نظر بیاید، اما باید توجه داشت که
افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای نظیر دیابت، فشارخون، اضافهوزن و سرطان های اغلب
مرتبط با غذا و تغذیه از آسیبپذیرترین گروهها در برابر ویروس عامل این بیماری
مرگبار بودهاند، از سوی دیگر شرایط خاص حاکم ناشی از پاندمی کنونی منجر به تقویت
موضوعات مرتبط با سلامت غذایی نظیر رعایت بهداشت فردی، مقاومت میکروبی، بیماریهای
مشترک انسان و دام، تغییرات آب و هوایی و همچنین مزایای بالقوه مکانیزاسیون سیستمهای
تولید، فرآوری و بستهبندی، توزیع و تحویل مواد غذایی و در کنار آن منجر به شناخت
نقاط ضعف و آسیبپذیر در زنجیرههای تولید تا عرضه مواد غذایی شده است.
سالروز جهانی ایمنی در کنار تقویت سطح توجه
همگانی به موضوع اهمیت دار ایمنی غذایی، فرصتی مغتنم به منظور تشکر و قدردانی
مجدد از تمامی فعالان و زحمت کشان زنجیره تأمین تا عرضه مواد غذایی است.
امید است به یاری خداوند منان و به
پشتوانه همت و تخصص تولیدکنندگان زحمتکش کشور عزیزمان، دست در دست یکدیگر و با
تعامل مثبت و سازنده بتوانیم موجبات افزایش بهرهوری تولید و سطح سلامت منابع
غذایی و تضمین و ارتقای سطح سلامت جامعه را در این حوزه استراتژیک و اولویتدار
فراهم آوریم.
دکتر محمدرضا حیدری
معاون غذا و دارو
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
نظر دهید