سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • //
  • - تعداد بازدید: 440
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
با برنامه بهداشت هوا آشنا شویم؛

خطرات 6 آلاینده هوا برای سلامت افراد جامعه چیست؟/ بخش یک

.

آلودگی
هوا یکی از مهمترین معضلات عمده بهداشتی در شهرهای بزرگ است. این آلودگی سالانه
موجب از بین رفتن هشت میلیون سال عمر در جهان می شود که این میزان ناشی از بیماری های
قلبی عروقی و ریوی ناشی از آلودگی هوا و یا تشدید شده ناشی از آن است.



یکی
از راهکارهای مبارزه و کنترل آلودگی هوا افزایش دانش و آگاهی از تهدیدکننده های
هوا و انجام اقدامات اساسی و اصولی پرهیز و کاهش تماس است.



هریک
از آلاینده های هوا می تواند موجب ناخوشی ها و یا تشدید بیماری هایی در افراد شود
که در جدول زیر به آن اشاره شده است:































مونوکسید کربن



کاهش دقت بینایی – کاهش
توان کاری – عدم قابلیت یادگیری – ایجاد صدمات مغزی – اغماء و مرگ در غلظت های
زیاد



دی اکسید گوگرد



نارسایی های تنفسی –
کاهش سیستم دفاعی ریه – تشدید بیماری های قلبی و ریوی – سوزش چشم – سرفه شدید



دی اکسید نیتروژن



سوزش در ریه – کاهش
میزان مقاومت سیستم تنفسی در مقابل بیماری هایی مانند آنفولانزا  سرفه شدید – تنگی نفس



ازن



تحرک دستگاه تنفسی – در غلظت
زیاد باعث خونریزی و تورم شش ها می گردد



ذرات معلق کمتر از 10 میکرون



کاهش سیستم ایمنی بدن در
مقابل بیماری ها– از بین رفتن بافت ریه – آسم کودکان- مرگ ومیر زود رس و سرطان



سرب



کاهش بهره وری هوشی –
افزایش فشار خون






 



سایر عوارض ناشی از آلودگی هوا



سوزش چشم یا سرفه یا
احساس گرفتگی قفسه سینه که با ورود در محیط آلوده اتفاق می‌افتد، علائم ظاهری است که
نوعی مکانیسم دفاعی بدن در مقابل آلودگی محسوب می ‌شود. در توضیح اثرات مخرب آلودگی،
فقط به همین عوارض کوتاه مدت و زودگذر توجه می‌شود، در صورتی که برخی از این مواد
مضر روی سیستم اعصاب مرکزی اثر می‌گذارد و آستانه‌ تحمل فرد را پایین می‌آورد؛ به
این ترتیب باعث می‌شود فرد به رفتارهای ناهنجار دست بزند؛ برای مثال پرخاشگری یا
رانندگی خطرناک داشته باشد. در نتیجه، آلودگی هوا منجر به بروز تصادف هم می‌شود.



تبعات و هزینه‌‌ های
چنین عوارض و مشکلاتی را نمی توان محاسبه کرد. کاهش عملکرد، کاهش تمرکز، کاهش
انگیزه‌ فعالیت، همگی از عوارض بسیار جدی و عمیق آلودگی هوا محسوب می شود. همچنین
مسمومیت غذایی ناشی از آلودگی مواد غذایی به ویژه مواد غذایی پخته شده که

به
صورت روباز در معرض گرد و غبار قرار گیرد، منجر به بیماری های اسهال و استفراغ می شود
.



سنجش آلاینده های هوا



شهرهای
بزرگ کشور در حال حاضر مجهز به دستگاه های سنجش آلاینده های هوا هستند و میزان آلاینده
ها از طریق تابلوی دستگاه به نمایش گذاشته می شود.



این
دستگاه ها آلاینده های هوا را سنجیده و تبدیل به شاخص کیفیت هوا (
AQI) می کند و به تابلوی بالای دستگاه منتقل می کند. این تابلو
دارای 6 ستون می باشد که 5 ستون آن وضعیت پنج آلاینده مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد،
ازن، دی اکسید نیتروژن و ذرات معلق کمتر از 10 میکرون و یک ستون وضعیت شاخص کیفیت
هوا را در سه حالت مجاز، زیان آور و خطرناک مشخص می کند.



گروه های حساس و خانواده های آن ها می توانند از طریق شاخص کیفیت هوا در
خصوص تشخیص زمان هایی که سطح آلودگی هوا به عنوان نگرانی بهداشتی مطرح می شود کمک
بگیرند.



این شاخص، وضعیت هوا را در 6 گروه پاک، سالم، ناسالم برای گروه های حساس، ناسالم برای عموم، بسیار ناسالم و آلودگی هوای
خطرناک
تقسیم بندی کرده و میزان ارتباط آلایندگی هوا را با سطح
سلامتی انسان مشخص می کند.



 



مهندس «سیامک شمس»،
مدیرگروه سلامت محیط و کار
معاونت بهداشت دانشگاه
علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز



 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 69669
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب