سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • //
  • - تعداد بازدید: 57
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

خبر امروز/ 28 آذر

.

 

تلاش برای توسعه باغچه
های خانگی در مناطق روستایی ممسنی با آموزش بانوان


پیرو تفاهم نامه وزارت بهداشت و دفتر امور زنان وزارت جهاد
کشاورزی، کارگاه آموزشی بهبود تغذیه در جامعه زنان روستایی و عشایری، با هدف ایجاد
باغچه های خانگی، تولید سبزی سالم، پرهیز از به کار بردن سموم کشاورزی و استفاده
از آفت کش های طبیعی برگزار شد.

 


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس
تغذیه مرکز بهداشت شهید خواجه ممسنی گفت: در این کارگاه آموزشی بهورزان زن شاغل در
خانه های بهداشت، با حضور کارشناس جهاد کشاورزی و کارشناس تغذیه مرکز بهداشت آموزش
داده شدند.



«اسدالله امیری» افزود: در این کارگاه اهمیت محصول سالم،
ارزش سبزی ها و ضرورت استفاده از سبزی های سالم، آماده کردن زمین برای کشت سبزی، استفاده
از بذر مناسب، آبیاری صحیح، مبارزه با آفات و بیماری ها با استفاده از آفت کش های
طبیعی، زمان و نحوه برداشت سبزی، خواص و مزایای استفاده از سبزی های ارگانیک و
خانگی به بهورزان آموزش داده شد.



او ادامه داد: همچنین در این کارگاه، استفاده از آفت کش های
طبیعی مثل سیر و فلفل، مخلوط روغن و صابون، تنباکو و گل داوودی به عنوان جایگزین
مناسبی برای آفت کش های شیمیایی معرفی شد.



امیری اضافه کرد: بهورزان آموزش دیده بایستی دانسته های خود
را به صورت آبشاری به جامعه تحت پوشش خود آموزش دهند./101




 آشنایی دانش آموزان اکبرآباد کوار با آموزش صحیح شستن دست


دانش آموزان
دبستان ابتدایی شهید «کرمی» اکبرآباد کوار با مراحل صحیح شستن دست، آشنا شدند.



به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بهورز
خانه بهداشت اکبر آباد کوار، در جمع دانش آموزان، شست و شوی صحیح دست ها را از
نکات کلیدی سلامت عنوان کرد و گفت: آموزش بهداشت شخصی نیز به اندازه سایر آموزش ها
اهمیت دارد و شستن دست‌ ها یک روش ساده برای جلوگیری از سرایت بیماری ‌ها محسوب می
شود.

 


«عفت نوروززاده» با اشاره به استفاده روزانه از دست ها
برای انجام کارهای مختلف و اینکه
دست ها
روزانه با میلیون ها میکروب در تماس است، شستن دست را گام
مهمی در پیشگیری از انواع بیماری ها عنوان کرد.



او تاکید کرد: در شست ‌و شوی دست ‌ها، استفاده از صابون یا
مایع دستشویی به تنهایی کافی نیست و روش ﺻﺤﯿﺢ ﺷﺴﺘﻦ دست‌ ها، مهم‌تر است.



نوروززاده اضافه کرد: شستن دست‌ها دست کم به مدت 30 ثانیه با آب و صابون، از
سرایت بیماری به ما و دیگران جلوگیری می ‌کند و با شستن دست‌ ها، خطر ابتلا به بیماری
‌هایی مانند سرماخوردگی،‌ آنفلوآنزا، بیماری‌ های ویروسی و ابتلا به باکتری، کاهش
می‌‌یابد.



بهورز خانه بهداشت اکبرآباد یادآور شد: فرهنگ پیشگیری از بیماری
و رعایت بهداشت، باید در جامعه به صورت یک فرهنگ عمومی درآید که در همین راستا،
نقش مدارس بسیار اهمیت دارد./102




در آباده
تاکید شد: ممنوعیت مصرف نمک دریا و غیرتصفیه شده در برنامه غذایی خانواده ها



در
همایش مشترک شبکه بهداشت و درمان و کانون بانوان شهرستان آباده با عنوان «نقش
تغذیه در سلامت خانواده» بر ممنوعیت مصرف نمک دریا و غیرتصفیه شده و استفاده از
نمک های یددار تاکید شد.

 


به
گزارش روابط عمومی
دانشگاه علوم پزشکی
شیراز، مهندس «محمد اسدالهی» فرماندار آباده در این همایش با مثبت دانستن اجرای
برنامه های آموزش عمومی در زمینه سلامت، نقش این برنامه ها در ارتقای سلامت جامعه
را مهم ارزیابی کرد.



معاون
بهداشتی شبکه بهداشت و درمان آباده نیز گفت: برای حفظ سلامتی و جلوگیری از شیوع
بیماری های مختلف مانند بیماری های قلبی عروقی، کلیوی و کبدی، میزان مصرف نمک باید
به کمترین اندازه ممکن برسد و همین نمک کم اندازه نیز باید به صورت نمک های یددار
و تصفیه شده مصرف شود.



دکتر
«حمید کریمی» با آموزش تعاملی با شرکت کنندگان و ارایه آموزش های عمومی پیرامون
شاخص های سلامتی و سبک زندگی سالم در جامعه، بیماری های شایع در سطح جامعه از جمله
دیابت را مورد ارزیابی قرار داده و درباره راهکارهای پیشگیری و درمان این بیماری، توضیحاتی
ارایه داد.



در
این همایش که با شرکت شهروندان آباده، اعضای کانون بانوان و کارکنان شبکه بهداشت و
درمان آباده برگزار شد، شرکت کنندگان با آسیب های مصرف نمک دریا و نمک های صنعتی
و تصفیه نشده آشنا شدند./103




همراهی
مراقبان سلامت فراشبند با پویش ملی ممنوعیت مصرف نمک دریا



در راستای
بسیج ملی تغذیه با موضوع اهمیت مصرف نمک یددار تصفیه شده با هدف ارتقای فرهنگ و
سواد تغذیه ای، مراقبان سلامت شهرستان فراشبند با تغذیه صحیح با تاکید بر مصرف نمک
یُددار تصفیه شده، آشنا شدند.



به گزارش
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس واحد
بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان فراشبند در جمع مراقبان سلامت بخش خصوصی و
دولتی فراشبند، مصرف نمک یددار تصفیه شده را راهکار اصلی پیشگیری و کنترل اختلالات
ناشی از کمبود ید دانست که از حدود سه دهه پیش در کشور، اجرایی شده است.

 


«زهرا
ضیایی» گفت: یکی از شاخص های فرآیند اجرای برنامه بسیج ملی تغذیه، مصرف نمک یددار
است که افت این شاخص در نهایت خطر برگشت مشکل را در کشور به دنبال دارد.



او افزود:
با توجه به نتیجه یدسنجی نمک های خوراکی خانوارهای کشور، به نظر می رسد برخی مسایل
از جمله تبلیغات گسترده نمک های غیراستاندارد به ویژه نمک دریا، نمک فله ای و سنگ
نمک تهدیدی جدی برای اُفت شاخص های این برنامه ملی است.



این
کارشناس بهبود تغذیه، اختلالات ناشی از کمبود ید را به عنوان یک مساله مهم بهداشتی
بیان کرد و گفت: برای حل این معضل و جلوگیری از شیوع اختلالات ناشی از کمبود یُد،
یکی از مهم ترین راه ها اجرای برنامه های اطلاع رسانی و آموزش همگانی مردم در این
زمینه است.



ضیایی با
تاکید بر فراگیری راهکارهای پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید، گفت:
کمبود ید باعث عوارضی مانند گواتر، عقب ماندگی ذهنی، کری و لالی، لوچی چشم، اختلال
در ایستادن و راه رفتن، کوتاهی اندام ها، سقط جنین و تولد نوزادان مرده در زنان
باردار مبتلا به کمبود ید می شود.



او با توصیه به مردم برای مصرف نمک یددار تصفیه شده، بیان کرد: نمک
یددار تصفیه شده به دلیل خلوص بالا، میزان ید را بهتر و به مدت بیشتری حفظ می کند.



این کارشناس بهبود
تغذیه با اشاره به اینکه در حال حاضر مصرف نمک دریا از سوی افراد غیرکارشناس به
مردم توصیه می شود با توجه به زیان های مصرف نمک دریا، گفت: نمک دریا به نمک حاصل
از تبخیر آب دریا گفته می شود که تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصی هایی مانند
فلزات سنگین است و علاوه بر ناخالصی، میزان ید آن نیاز روزانه بدن به ید را تامین
نمی کند.

 


او تاکید کرد: در
صورتی نمک دریا می تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استانداردهای موجود،
مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد.



در پایان این نشست،
مراقبان سلامت با فواید مصرف نمک یددار و
زیان های نمک دریا آشنا شدند./102

 


برگزاری همایش از حال بد به حال خوب
در داراب



همایش از «حال بد به حال خوب» به همت مرکز مشاوره بهار نکو
و با همکاری شبکه بهداشت و درمان شهرستان داراب، برگزار شد.



به
گزارش روابط عمومی
دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان
داراب با بیان اهمیت و جایگاه اجتماعی شدن سلامت گفت: در این همایش اطلاعاتی
درباره شیوه ارتقای سلامت جامعه، اهمیت موضوع سلامت روان و نقش مهم خانواده در
تامین سلامت روان جامعه به شرکت کنندگان ارایه شد
.





«قاسم زاهدانی» با اشاره به اهمیت توسعه فرهنگی، اطلاع
رسانی و آگاهی شهروندان، از همکاری فرمانداری و شبکه بهداشت و درمان این شهرستان
در برگزاری این همایش خبر داد.



«احسان زارع» سرپرست مرکز مشاوره بهار نکو نیز در این همایش
گزارشی از شیوه آغاز به کار این مرکز، تعداد افرادی که آموزش های مورد نیاز پیش از
ازدواج دیده اند و برنامه های آینده این مرکز، ارائه داد.



در این همایش، «شعبانی» نویسنده کتاب «رازهایی برای زندگی
عاشقانه»، شرکت کنندگان را با اهمیت ارتباط سالم بین افراد و چگونگی شناخت تفاوت
بین زن و مرد آشنا کرد.
/103

 


جمع آوری قلیان از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در
شهرستان رستم



در پی بازدیدهای بازرسان بهداشت محیط، شبکه بهداشت و درمان
رستم، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی این شهرستان از قلیان پاکسازی شدند.



به
گزارش روابط عمومی
دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس مسوول بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان رستم گفت: در راستای
اجرای طرح تشدید کنترل مواد غذایی از رستوران ها، چلوکبابی ها و مکان های تهیه فست
فود و ساندویچ در سطح شهرستان، بازرسان بهداشت محیط به صورت منظم از این مراکز بازدید می کنند.



مهندس «حمید زارعی» با بیان اینکه در این طرح ضربتی تیمی سه
نفره از کارشناسان بهداشت محیط در واحد های صنفی حضور یافتند، از جمع آوری بیش از 18 قلیان از چلوکبابی های سطح شهرستان
رستم خبر داد.



زارعی افزود: مطابق قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با
دخانیات، عرضه و مصرف هر گونه مواد دخانی از جمله قلیان در اماکن عمومی ممنوع است
و با متخلفان برخورد قانونی انجام می شود./103



پایان خبر



 
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 3612
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب