خبر امروز/ 25 مهر
.
روز
جهانی غذا، تولید بهتر، غذای بهتر، محیط بهتر و زندگی بهتر
16 اکتبر هر سال به نام روز جهانی غذا نامگذاری شده
است و روز یادآوری برای توجه به اهمیت امنیت غذایی، گرسنگی و نقش افراد در چرخه
تولید تا مصرف غذا است؛ روشی که در تولید، تهیه و مصرف غذا انتخاب می کنیم می
تواند بر سرنوشت انسان های دیگر و محیط زیست تاثیر فراوانی بگذارد، متاسفانه
تعداد افرادی که در جهان تحت تأثیر گرسنگی قرار دارند با همه گیری کووید19 در
سال 2020 در حال افزایش است.
تخمین زده می شود که بین 720 تا 811 میلیون
نفر در جهان در سال 2020 با گرسنگی روبرو شده اند؛ این در حالی است
که هر ساله حدود 1.3 بیلیون تُن غذا در جهان هدر می رود و انسان تنها یک
سوم غذای تولید شده را مصرف می کند؛ سهم ایران از کل غذایی که هر سال در جهان
به هدر می رود، 2.7 درصد اعلام شده است؛ ضایعات مواد غذایی در
ایران معادل 35 میلیون تُن است و در ایران حدود 16 درصد از محصولات
زراعی و حدود 28 درصد از تولیدات باغی در مراحل مختلف از بین می رود.
غذا از مرحله تولید محصول در زمین های زراعی تا مرحله مصرف
توسط مصرف کنندگان به دلایل زیادی به هدر می رود یا از دست می رود؛ شرایط آب
و هوا، تولید بیش از حد، شرایط ناپایدار بازار و خرید بیش از حد، از جمله دلایل
هدر رفتن غذا محسوب می شود.
خانواده ها مسوول بیشترین میزان هدر دادن غذا هستند؛ حدود
61 درصد غذاها توسط خانوارها و استفاده های خانگی هدر می رود؛ فساد
غذایی، تهیه و آماده سازی غذای بیش از حد نیاز خانواده، خرید بیش از حد و عدم
برنامه ریزی برای تهیه غذا، از جمله عوامل موثر در هدر رفت غذا در خانه ها است.
در صورت استفاده مناسب از غذا و هدر ندادن آن امکان دسترسی
افراد بیش تری به غذا فراهم می شود، کاهش ضایعات غذا به
میزان 15 درصد، سالانه غذای کافی برای 25 میلیون نفر را فراهم می کند؛
از سوی دیگر ضایعات غذا فقط یک موضوع اقتصادی و اخلاقی نیست، بلکه محیط را از
بین می برد و منابع طبیعی را محدود می کند.
عوامل موثر در کاهش هدر رفت غذا در
سطوح خانگی
· پیش از اقدام برای خرید
مواد غذایی، برنامه غذایی یک هفته خود را در نظر داشته باشیم و بر اساس
آن، لیست خرید بنویسیم؛ دقت کنیم در فروشگاه فقط طبق لیست خرید انجام دهیم.
· هیچ وقت به خاطر ارزان
بودن یک ماده غذایی به خصوص میوه و سبزی، بیش از حد نیاز آن را خریداری نکنیم.
· پیش از اقدام به خرید،
فریزر و یخچال را بررسی کنیم، بسیاری از مواقع مواد غذایی در فریزر و
یخچال از دید پنهان مانده و دوباره خریداری می شوند.
· غذای باقی مانده را دور نریزیم و در
وعده های بعدی، آن را مصرف کنیم.
· غذا به اندازه در بشقاب خود ریخته و
کامل آن را بخوریم تا چیزی در بشقاب باقی نماند.
فراموش نکنیم، هر فرد یکی از حلقه های زنجیره تولید تا
مصرف غذاست که می تواند از گرسنگی انسان دیگری پیشگیری کند./102
فرناز باغبان، کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهدای
والفجر
به میزبانی دانشگاه علوم
پزشکی شیراز برگزار شد؛ نخستین نشست کمیته صیانت از حقوق مردم در سلامت استان فارس
دانشگاه علوم
پزشکی شیراز میزبان برگزاری نخستین نشست کمیته صیانت از حقوق مردم در سلامت استان فارس
بود که با هدف معرفی ابعاد گوناگون شیوه نامه تشکیل این کمیته و اهداف، شرح وظایف
و نحوه برگزاری نشست های آن برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی
و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، مشاور رئیس دانشگاه و رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت
غذایی دانشگاه در حاشیه برگزاری
این نشست از اولویت بندی موضوعات مرتبط با سلامت عمومی مردم استان در این کمیته با
هدف تصمیم گیری برای رفع چالش های موجود خبر داد و گفت: بر همین اساس بررسی موضوع محصولات کشاورزی گواهی
شده برای طرح در نشست آتی در دستور کار قرار گرفت.
دکتر «سیدسعید
موسوی» با اشاره به اهمیت موضوعات مرتبط با این کمیته در ارتقای سلامت عمومی
جامعه، از تصمیم گیری برای مداومت در برگزاری نشست های آتی این کمیته خبر داد و
افزود: پس از تبادل نظر اعضا در این نشست مقرر شد نشست ها تا دو ماه آینده به صورت
ماهانه و پس از آن به صورت فصلی با تعیین دستور کار برگزار شود، همچنین حضور
نماینده ثابت واحدهای عضو کمیته صیانت مورد تاکید قرار گرفت.
«ابراهیم
ابراهیمی» معاون دادستان عمومی و انقلاب شیراز نیز از اعضای این کمیته بود که در
این نشست به طرح راهکارهای رفع نواقص اجرایی و رعایت قوانین و ضوابط برای تحقق
اهداف سلامت محور پرداخت و دیگر اعضای این کمیته نیز دیدگاه های خود را در این
زمینه مطرح کردند.
این نشست با حضور رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی،
دبیر دبیرخانه، کارشناسان مسوول، معاون حقوق عامه دادستان عمومی مرکز استان فارس و
نمایندگان تام الاختیار معاونت های بهداشت، غذا و دارو و درمان، نمایندگان اداره بازرسی
و دفتر حقوقی دانشگاه و روسای شورای پیام گزاران و خانه مشارکت مردم در سلامت
استان برگزار شد./103
ارایه
مشاوره تغذیه به مراجعان مراکز واکسیناسیون شیراز
مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز،
از برپایی غرفه مشاوره تغذیه در مراکز واکسیناسیون کرونا، خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای انقلاب، «طاهره
رامش» با اعلام این مطلب گفت: غذا یکی از نیازهای اساسی بشر است که باید در عرصه
تولید، فرآیند، مصرف و ضایعات، به آن توجه ویژه ای شود و تصمیمات گرفته شده در این
عرصه در نهایت منجر به امنیت غذایی و تغذیه ای جامعه و افراد می شود.
او افزود: هر ساله روز جهانی غذا فرصتی است برای یادآوری
به انسان ها که باید در هر جا و مکانی که زندگی می کنند و هر شغلی که دارند، در
برآوردن این نیاز اساسی حتی به اندازه ذره ای کوچک سهیم هستند و همه باید با هم در
این زمینه تلاش کنند.
رامش با اشاره به شعار امسال روز جهانی غذا با عنوان «تولید
بهتر، تغذیه بهتر، محیط زیست بهتر، زندگی بهتر» اضافه کرد: در همین راستا و با هدف
گرامیداشت روز جهانی غذا، کارشناسان تغذیه به مدت یک هفته در سه مرکز واکسیناسیون
هلال احمر، پهلوان نصیری و حسینیه ثارالله، مستقر شده و آموزش های لازم در زمینه
موضوعات مختلف تغذیه سالم را به مراجعان علاقمند ارایه می کنند./102
برپایی
غرفه سلامت روان در مرکز آموزشی درمانی نمازی
به مناسبت هفته سلامت روان و به همت واحد روان شناسی مرکز
آموزشی درمانی نمازی، غرفه ارائه خدمات روان شناسی به کارکنان و مراجعان در سالن
نرگس بیمارستان نمازی، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی نمازی، «مهدی خان
سالار» مدیر بیمارستان در بازدید از این غرفه با اشاره به اهمیت سلامت روان به
ویژه در کارکنان مراکز درمانی، توجه به سلامت این گروه از جامعه را مهم عنوان کرد
و گفت: فشارهای کاری و استرس زیاد در نوبت های کاری پُر تنش به ویژه در بخش های
اورژانس، زمینه ساز مسایل روحی است و توجه به شرایط کاری و روحی کارکنان و فراهم
آوردن شرایط مناسب، به کاهش این مسایل کمک می کند.
مسوول واحد روان شناسی بیمارستان نمازی نیز در این زمینه گفت:
اهمیت حفظ سلامت روان بر هیچ کس پوشیده نیست و این مساله در شرایط خاص کنونی و با
توجه به پاندمی کرونا، نقش پررنگ تری ایفا می کند و در صورت آسیب دیدن، می تواند
در همه جنبه های زندگی آثار خود را نشان دهد.
دکتر «سارا اکرام زاده» اظهار امیدواری کرد با جدی گرفتن
وضعیت سلامت روان و مراجعه به موقع در صورت احساس نیاز، بتوانیم گام مهمی در
پیشگیری و در نهایت درمان برداریم تا خانواده ها و جامعه انسانی سالم تر و رو به
رشدی داشته باشیم.
ارائه مشاوره به کارکنان و مراجعان و نصب پیام های آموزشی،
دیدار با کارکنان اورژانس بزرگسالان بیمارستان نمازی و معرفی فعالیت های واحد روان
شناسی، از دیگر برنامه های اجرا شده به مناسبت هفته سلامت روان در مرکز آموزشی
درمانی نمازی بود./102
گرامیداشت
هفته سلامت روان در شهرستان مهر
اقدامات آموزش محور در راستای هفته سلامت روان با شعار
«سلامت روان در جهانی نابرابر»، از سوی روانشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان
مهر، انجام شده است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان مهر، مسوول واحد
سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد شبکه گفت: با همکاری های درون و برون بخشی، اقداماتی
در زمینه تبیین اهمیت سلامت روان برای خانواده ها و نوجوانان و جوانان انجام شد.
«صدیق کوثری»، سخنرانی ائمه جمعه و مسوول واحد سلامت روان
شبکه بهداشت و درمان مهر در نماز جمعه در زمینه شعار «سلامت روان در جهانی
نابرابر»، ارائه مشاوره های رایگان و نیم بها از سوی روانشناسان بخش دولتی و خصوصی
شهرستان مهر و برگزاری مسابقات نقاشی دانش آموزان و فوتبال ویژه نوجوانان را، از
اقدامات انجام شده در هفته سلامت روان در این شهرستان برشمرد.
او افزود: تهیه مطالب آموزشی از سوی کارشناسان واحد
سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد شبکه بهداشت و درمان مهر و انتشار در فضای
مجازی با همکاری ادارات آموزش و پرورش، شهرداری و بخشداری ها و برگزاری نشست های
آموزشی برای دانش آموزان در مدارسی که کلاس های حضوری برگزار می شود، از دیگر
اقدامات ویژه هفته سلامت روان بود.
کوثری همچنین از پاکسازی محیط زیست از سوی تعدادی از قرآن
آموزان خانه قرآن «نبی رحمت» و «سراج» شهر «گله دار» و تقدیر از داوطلبان و سفیران
سلامت مشارکت کننده در اجرای برنامه های واحد سلامت روان شبکه بهداشت و درمان مهر،
در هفته سلامت روان این شهرستان خبر داد./102
بیش
از 5900 بازدید نظارتی از اماکن مختلف لامرد در 6 ماه نخست سال
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان لامرد، عملکرد تیم های
نظارتی بهداشت محیط این شبکه در راستای مهار و پیشگیری کروناویروس را اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان لامرد،
مهندس «علی عباسی» با اشاره به اقدامات تیم های نظارتی بهداشت محیط این
شهرستان در 6 ماهه نخست سال 1400، در راستای پیشگیری و مهار کووید19 گفت: پنج هزار
و 900 بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، رستوران ها، بیرون برها، نانوایی
ها و عطاری ها از سوی واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان، انجام شده است.
او در ادامه، ارایه 300 اخطار بهداشتی، معرفی 75 صنف متخلف
به مراجع قضایی و 57 مورد تعطیلی اصناف متخلف را از دیگر اقدامات کارشناسان و
بازرسان مجموعه سلامت لامرد در بازه زمانی 6 ماهه نخست امسال برشمرد.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان لامرد، از شهروندان
خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، موضوع را به سامانه 190 وزارت بهداشت،
درمان و آموزش پزشکی اعلام کنند./102
اهدای
2 دستگاه فوتوتراپی اطفال به مرکز آموزشی درمانی حاج محمود حاج حیدر لامرد
به همت نیک اندیشان حوزه سلامت، دو دستگاه فوتوتراپی اطفال
به مرکز آموزشی درمانی حاج محمود حاج حیدر شهرستان لامرد، اهدا شد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان حاج محمود حاج حیدر، رییس
این مرکز درمانی در این زمینه گفت: یک دستگاه فوتو تراپی اطفال به همراه یک عدد
مانیتور به ارزش تقریبی 520 میلیون ریال، از سوی خیریه مرحوم حاج «غلام مزدی» و یک
دستگاه فوتوتراپی اطفال نیز به ارزش تقریبی 270 میلیون ریال از سوی خیریه مرحومه «زبیده
حسن زاده»، به بیمارستان اهدا شده است.
دکتر «فریبرز غفارپسند» با اشاره به نیت خیرخواهانه نیک اندیشان
در همراهی به حوزه سلامت افزود: این دو دستگاه، از به روزترین دستگاه هاست و برای
پایین آوردن میزان زردی اطفال بستری در بیمارستان کاربرد دارد و در بخش کودکان و
نوزادان مرکز آموزشی درمانی حاج محمود حاج حیدر لامرد، نصب و راه اندازی شده است.
او، ارتقا لامپ های دستگاه فوتوتراپی از مدل فلوروسنت یا
مهتابی به مدل «ال ای دی» را یکی از بهترین و مهم ترین مزایای دستگاه جدید نسبت به
قدیم، عنوان کرد.
رییس بیمارستان حاج محمود حاج حیدر لامرد، با تقدیر از
مشارکت و همراهی خیرین با مجموعه بهداشت و درمان این شهرستان به ویژه در ایام
بحران بیماری کووید19، از اختصاص یک شماره حساب از سوی بیمارستان برای جمع آوری
کمک های نقدی نیک اندیشان عرصه سلامت این شهرستان، خبر داد./102
تقدیر
از فعالان طرح شهید سلیمانی در شهرستان استهبان
با حضور فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه استهبان، از
فعالان جهادگر در اجرای طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» در این شهرستان تقدیر شد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت، درمان و آموزش استهبان،
دکتر «محمدحسین فدایی» با اعلام این خبر، از همکاری و همراهی مجموعه سپاه و بسیج
با ستاد مقابله با کرونا در این شهرستان از آغاز اپیدمی کرونا تاکنون، تقدیر کرد.
سرهنگ «امیری» فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه استهبان نیز
در این آیین، از تلاش رییس و کارکنان مجموعه بهداشت و درمان و مدافعان سلامت این شهرستان
در اجرای طرح ملی واکسیناسیون و به ویژه مشارکت از جهادگران در اجرای طرح شهید
سلیمانی که داوطلبانه در زمینه رهگیری و نمونه گیری افراد مبتلا به کرونا و رزمایش
کمک های مومنانه و اقدامات بسیج جامعه پزشکی در طول مدت شیوع کرونا، در راستای حفظ
و ارتقاء سلامت جامعه فعالیت دارند، تقدیر کرد.
در پایان این برنامه، از سوی نمایندگان شورای اسلامی شهر استهبان،
از فعالان جهادگر طرح شهید سلیمانی، دکتر «محمدحسین فدایی» رییس و «علی حسام پور»
مسوول ستاد هماهنگی شبکه بهداشت و درمان استهبان، تقدیر شد.
این آیین با حضور فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه، رییس
شبکه بهداشت و درمان و مسوولان شورای اسلامی شهر، در شبکه بهداشت و درمان استهبان
برگزار شد./102
رییس
شبکه بهداشت و درمان سپیدان اعلام کرد: شِش و نیم درصد کودکان سپیدانی دچار سوء
تغذیه هستند
به گفته رییس شبکه بهداشت و درمان سپیدان، 6 و نیم درصد
کودکان سپیدانی دچار سوء تغذیه هستند و از لاغری شدید رنج می برند که وضعیت
اقتصادی نامناسب، نا امنی غذایی، مصرف تنقلات و مواد غذایی بی ارزش، سهل انگاری
خانواده ها و بیماری، از عوامل مهم ایجاد این عارضه در سنین کودکی است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان سپیدان، «سیاوش
کریمی» با اشاره به شعار امسال روز جهانی غذا با عنوان «تولید بهتر، تغذیه بهتر،
محیط بهتر و زندگی بهتر» گفت: این شعار به کشورهای جهان هشدار می دهد که با توجه
به تبعات اقتصادی کرونا، خشکسالی و تغییرات آب و هوایی و افزایش قیمت مواد غذایی،
باید برای جلوگیری از افزایش ناامنی غذایی و سوء تغذیه در سالهای آینده، برای
ایجاد یک سیستم پایدار تامین غذا برنامه ریزی شود.
او ادامه داد: در شهرستان سپیدان سوء تغذیه کودکان در سال
99 به شِش و نیم درصد رسیده و یازده درصد جمعیت شهرستان نیز به اضافه وزن و چاقی
مبتلا هستند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان سپیدان، تغذیه سالم را یکی
از مهم ترین و شاید اساسی ترین راه دستیابی به سلامت جسم و ارتقاء سلامت روان
عنوان و اضافه کرد: سلامت بدن یکی از مهم ترین و اصلی ترین ثروت هایی است که از
گذشته تا به امروز بسیاری از افراد از آن نگهداری می کردند، اما امروزه تا حدودی
توجه به این ثروت کمتر شده است و افراد زیاد در راستای نگهداری از آن تلاش نمی کنند./102
دیدار
سرپرست شبکه بهداشت و درمان منطقه کامفیروز با سالمندان خانواده معظم شهدا
سرپرست شبکه بهداشت و درمان منطقه کامفیروز با همراهی مسوولان این
منطقه، به مناسبت هفته سالمند با سالمندان خانواده معظم شهدا دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان منطقه کامفیروز،
مهندس «محمدصادق عباسی مقدم» در این دیدار با تاکید بر حفظ ارزش های ایثار و شهادت
در جامعه اسلامی، خانواده های شهدا را یادگاران شهدای دفاع مقدس عنوان و بر اهمیت تکریم
آنان، تاکید کرد.
او افزود: تکریم و بزرگداشت شعائر انقلاب اسلامی و دفاع
مقدس بر همه واجب است و مسوولان باید سنت دید و بازدید با خانواده های شهدا و
ایثارگران را سرلوحه فعالیت های خود قرار دهند.
در این برنامه، مهندس «سجاد قنبری» بخشدار کامفیروز شمالی،
سرگرد «ساسان نژاد» فرمانده حوزه مقاومت بسیج ثامن الائمه(ع)، سرپرست جهاد
کشاورزی، سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره)، سرپرست شهرداری «خانیمن» و کارشناس
مسوول واحد بهداشت خانواده کامفیروز، با حضور در منزل شهیدان «امیری» و «پرهیزگار»
با خانواده آنان دیدار کردند./102
پایان خبر
نظر دهید