آغاز اجرای برنامه سند تغذیه سالم در بنگاه های اقتصادی فارس
.
به گفته معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و
خدمات بهداشتی درمانی شیراز، سند تغذیه سالم در بنگاه های اقتصادی با هدف ارتقای عادات
غذایی و رفتارهای سالم تغذیه ای در کارکنان و خانواده های آنها و ایجاد محیط
غذایی سالم در محیط کار اجرا می شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و
خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «محمدرضا کریمی» یکی از اهداف برنامه های گروه
بهبود تغذیه را اجرای سند تغذیه سالم در محیط کار دانست و گفت: این برنامه دو هدف
ارتقای عادات غذایی و رفتارهای سالم تغذیه ای در کارکنان و خانواده های آنها، همچنین ایجاد محیط غذایی سالم در محیط کار در
راستای دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذای سالم و بهداشتی را دنبال می کند.
او افزود: با توجه به افزایش عوامل خطر بیماری های مزمن به ویژه
در کارکنان و ارتباط شیوه تغذیه افراد با احتمال ابتلا به بیماری های مزمن، ارتقای
آگاهی این گروه ضروری است.

دکتر کریمی ادامه داد: برنامه «تغذیه سالم در محیط کار» با
هدف کنترل و پیشگیری از فاکتورهای محیطی نامناسب نظیر ساعات کاری نامنظم، الگوهای
غذایی نامناسب، کمبود سطح فعالیت بدنی، آگاهی های تغذیه ای کم و نادرست، فشارهای
ناشی از اضافه کاری و در نهایت ایجاد محیط کاری سالم و مولد برای کارفرمایان و
کارکنان بخش خصوصی اجرا می شود.
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه نیز در
این نشست اعلام کرد: در سال 1400 اجرای مدل الگویی «نظام استقرار تغذیه سالم در محیط کار» به همت دفتر بهبود تغذیه
جامعه وزارت بهداشت و با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به 17 استان کشور
از جمله استان فارس ابلاغ شد.
«مریم مهارت» افزود: در راستای استقرار این سند، گروه بهبود
تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز پس از برگزاری چندین نشست با
گروه سلامت کار و اعضای شورای بیمه شدگان استان فارس، اقدام به فراخوان و برگزاری نخستین
نشست با حضور نمایندگان 25 بنگاه اقتصادی در ابتدای آذر سال جاری کرد.

او با این توضیح که پس از انجام بررسی های اولیه و سنجش توانمندی
ها، 6 بنگاه اقتصادی در استان برای اجرای این برنامه به صورت پایلوت در سال جاری انتخاب شدند،
اضافه کرد: پس از انتخاب این 6 بنگاه، برای توجیه و یکسان سازی روند اجرای طرح و ارایه
جدول زمانبندی و اعلام آغاز آن، نشستی با حضور مسوولان گروه سلامت کار معاونت
بهداشت دانشگاه، شبکه های بهداشت و درمان منتخب و مسوولان بهداشت حرفه ای کارخانه
های منتخب برگزار شد.
این مقام مسوول در
دانشگاه با بیان اینکه در دوره ای سه ماهه، مداخلات آموزشی و اصلاح روند تهیه و
توزیع مواد غذایی در سطح کارخانه های منتخب، مورد پیگیری قرار می گیرد، گفت: پس از
اجرای پایلوت و رفع مشکلات اجرایی، این برنامه در سال 1401 در تمامی بنگاه های
اقتصادی پنجاه تا 500 نفره دارای خانه بهداشت کارگری نیز، اجرا می شود./ا.کشاورزی
پایان خبر
نظر دهید