متخصص طب ایرانی مطرح کرد:
هفته سلامت فرصتی برای ترویج فرهنگ غذای سالم و ورزش همگانی متناسب بر پایه آموزههای طب ایرانی
پزشک و متخصص طب ایرانی گفت: با همدلی و همکاری خانوادهها، رسانهها، سازمانهای دولتی و غیردولتی میتوانیم با ترویج فرهنگ غذای سالم و ورزش همگانی و متناسب بر پایه آموزههای طب ایرانی، جامعهای سالم و پویا برای نسلهای آینده بسازیم و هفته سلامت فرصتی مغتنم برای آغاز این حرکت ارزشمند است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و به نقل از وبدا، دکتر «مریم رادمنش»، پزشک و متخصص طب ایرانی؛ به مناسبت روز هفتم هفته سلامت با شعار "سلامت خانواده، غذای سالم و ورزش همگانی"، اظهار داشت: خانواده به عنوان بنیان جامعه، نقشی اساسی در ارتقای سلامت عمومی ایفا میکند و توجه به تغذیه سالم و فعالیت بدنی مناسب در خانواده، میتواند زمینهساز نسلی سالم، شاداب و پویا باشد.
وی افزود: طب ایرانی، طب کلی نگر است و پزشکان متخصص طب ایرانی بر اساس شرایط هر فرد، دستورات خاصی را به وی ارائه میدهند. در طب ایرانی پیشگیری از بیماری با رعایت اصول ششگانه حفظ سلامتی جز قوانین بنیادین میباشد. این اصول عبارتند از آب و هوا، تغذیه، حرکات بدنی، خواب و بیداری، نگهداری مواد لازم و دفع مواد زاید و حالات روحی و روانی که در این میان ورزش و تغذیه از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.
دکتر رادمنش با بیان اینکه طب ایرانی با ارائه برنامههای غذایی متناسب با شرایط فرد، میتواند راهنمای موثری در انتخاب غذای سالم برای هر خانواده باشد، ادامه داد: امروزه حدود دو سوم افراد بالغ مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند که علت اصلی آن را میتوان تغذیه ناسالم و رشد مصرف فست فودها دانست.
این پزشک و متخصص طب ایرانی با بیان اینکه در مکتب طب سنتی ایران چیدمان تغذیه بر اساس فصل، سن، محل زندگی و مزاج اشخاص متفاوت است اما یکسری تدابیر عمومی نیز وجود دارد که رعایت آنها به حفظ سلامت همه افراد کمک میکند؛ تاکید کرد: پرهیز از پرخوری و درهم خوری یکی از اصول مهم تغذیه به شمار میآید، زیرا عدم رعایت آن موجب تداخل و اختلال در هضم و ابتلا به انواع بیماریها میشود.
دکتر رادمنش همچین داشتن نظم در ساعات غذا خوردن را یکی از مهمترین آداب تغذیه صحیح دانست و بر ایجاد فاصله کافی بین وعده شام و خوابیدن تاکید کرد.
این پزشک و متخصص طب ایرانی ادامه داد: ورزش اصولی، عامل مهمی برای حفظ سلامتی به شمار می رود و برای آن فواید زیادی ذکر شده است. به نظر برخی از حکما چون ابن سینا، عامل ورزش در حفظ سلامتی، بر همه عوامل حتی تغذیه، تقدم دارد و برای اینکه از فعالیت های بدنی بیشترین فایده نصیب افراد شود، ورزش های متناسب با هر فرد پیشنهاد شده است.
وی افزود: فعالیت بدنی منظم و متناسب با سن و شرایط جسمانی، فواید بیشماری برای سلامت جسم و روان دارد. تشویق اعضای خانواده به انجام فعالیتهای ورزشی مانند پیادهروی، دوچرخهسواری، شنا و ورزشهای گروهی، متناسب با شرایط افراد خانواده میتواند روحیه نشاط و شادابی را در خانه حاکم کند.
وی در پایان گفت: با همدلی و همکاری خانوادهها، رسانهها، سازمانهای دولتی و غیردولتی میتوانیم با ترویج فرهنگ غذای سالم و ورزش همگانی و متناسب بر پایه آموزههای طب ایرانی، جامعهای سالم و پویا برای نسلهای آینده بسازیم. هفته سلامت فرصتی مغتنم برای آغاز این حرکت ارزشمند است.
پایان خبر