در نشست خبری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اصحاب رسانه؛
مهم ترین اقدامات حوزه بهداشت فارس در دولت سیزدهم، تبیین شد
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه آغاز دولت سیزدهم با دغدغه های بحران کرونا همزمان شد، ارتقای مستمر کمی و کیفی خدمات بهداشتی همگام با ارتقای سطح سلامت جامعه را از اهداف مهم دولت سیزدهم برشمرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان زاده» ضمن تشکر از حضور همیشگی اصحاب رسانه در آگاهی رسانی جامعه، گفت: با آگاه سازی آحاد مردم می توانیم به سوی جامعه ای سالم تر حرکت کنیم.
او با بیان اینکه محرومیت زدایی در حوزه سلامت در مناطق محروم از اولویت های مهم دولت سیزدهم بود، افزود: تعداد ۲۶۱ بهورز در راستای ارائه خدمت در مناطق روستایی و عشایری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز به کارگیری شدند.
دکتر رضاییان زاده ادامه داد: با توجه اهمیت تقویت زیرساخت های حوزه بهداشت در مناطق محروم و کم برخوردار، ۱۴۰ دستگاه موتورسیکلت به ارزش ۸۰ میلیارد ریال به بهورزان مناطق صعبالعبور استان تحویل داده شد.
این مقام مسوول در دانشگاه با اشاره به اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و تاکید بر اهمیت این موضوع گفت: مرکز مردمی «نفس» از خرداد ۱۴۰۱ تاکنون در ۲۹ شهرستان فارس راه اندازی شده و در این مراکز، ۴۰۵ مادر باردار که قصد داشتند جنین خود را سقط کنند، شناسایی و از تصمیم خود، منصرف شدهاند.
او ژنتیک اجتماعی و اقدامات صورت گرفته در این زمینه را یکی از شاخصهای مهم ارزیابی در بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه برشمرد و اضافه کرد: پوشش ۱۰۰ درصدی غربالگری نوزادان استان فارس در هفته نخست تولد برای ۲۳ بیماری متابولیک ارثی صورت گرفته است.
معاون بهداشت دانشگاه راه اندازی 29 مرکز غربالگری شنوایی نوزادان را از جمله دیگر این اقدامات دانست و افزود: با راه اندازی این مراکز پوشش غربالگری شنوایی به نزدیک 100 درصد رسیده و در این طرح، نوزادان دچار اختلال شنوایی در سه ماهه نخست پس از تولد، شناسایی و برای کاشت حلزون در نوبت قرار میگیرد و عمل کاشت حلزون به صورت رایگان برای این نوزادان انجام میشود.
این مقام مسوول در دانشگاه با بیان وضعیت بیماری سالک و شیوع بیشتر این بیماری در مناطق کم برخوردار، گفت: با پیگیری های انجام شده در سال گذشته، تمامی شهرستان های استان فارس به مرکز تشخیص و درمان سالک مجهز و تمامی بیماران مبتلا سالک به صورت رایگان درمان می شوند و با انجام اقدامات کنترلی در سال ۱۴۰۲، تعداد موارد مثبت شده این بیماری ۶۴ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش داشته است.
دکتر رضاییان زاده همچنین از ساخت 78 مرکز بهداشت و درمان در فارس طی دولت سیزدهم خبر داد و گفت: کسر درآمدها از جمله چالشهای ما طی سالهای گذشته بود که در این راستا نرمافزار سلامت نگار طراحی شد و در حال حاضر درآمدها کمک بزرگی به رفع مشکلات مراکز بهداشت و درمان کرده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز راه اندازی پنج مرکز «سراج» را یکی دیگر از این جمله اقدامات برشمرد و افزود: در تیم خدمت رسان این مراکز روانپزشک، پزشک عمومی، روانشناس و مددکار حضور دارند و با پیگیری مستمر بیماران، ارائه خدمات روانپزشکی، حمایت اجتماعی، روان درمانی و مشاوره، ویزیت در منزل، برگزاری کلاس های آموزشی باعث کاهش عود بیماری و بازگشت آن ها به جامعه انجام می شود.
پایان خبر