جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/08/01
  • - تعداد بازدید: 1743
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

متن کامل لایحه بودجه ۱۴۰۴ منتشر شد/ بررسی بخش سلامت در لایحه پیشنهادی دولت

لایحه بودجه ۱۴۰۴ متشکل از چهار زیربخش شامل « احکام» ، « سقف منابع بودجه عمومی دولت» ، « ترازهای عملیاتی، سرمایه‌ ای و مالی» و « فروض برآورد منابع و مصارف» است که دکتر پزشکیان، رییس جمهور امروز سه‌ شنبه، اول آبان ماه، پس از حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و ایراد سخنانی، بخش نخست لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به هیأت رئیسه مجلس تقدیم کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و به نقل از « وبدا» وزارت بهداشت، لایحه بودجه از حیث منابع و مصارف بودجه کل کشور بالغ بر یکصد و هیجده میلیون و نهصد و شصت و شش هزار میلیارد (۱۱۸.۹۶۶، ۰۰۰.۰۰۰، ۰۰۰.۰۰۰) ریال به شرح زیر است:

الف- منابع بودجه عمومی دولت از لحاظ درآمدها و واگذاری دارایی‌ های سرمایه‌ ای و مالی و مصارف بودجه عمومی دولت از حیث هزینه‌ ها و تملک دارایی‌ های سرمایه‌ ای و مالی بالغ بر شصت و چهار میلیون و هفتاد و شش هزار میلیارد (۶۴.۰۷۶، ۰۰۰.۰۰۰، ۰۰۰.۰۰۰) ریال شامل:

۱- منابع عمومی بالغ بر پنجاه و نه میلیون و هشتصد و هفتاد و شش هزار میلیارد (۵۹.۸۷۶، ۰۰۰.۰۰۰، ۰۰۰.۰۰۰) ریال.

۲- درآمد اختصاصی وزارتخانه‌ ها و موسسات دولتی بالغ بر چهار میلیون و دویست هزار میلیارد (۴.۲۰۰، ۰۰۰.۰۰۰، ۰۰۰.۰۰۰) ریال.

ب- بودجه شرکت‌ های دولتی، بانک‌ ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت از لحاظ درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بالغ بر پنجاه و چهار میلیون و هشتصد و نود هزار میلیارد (۵۴.۸۹۰، ۰۰۰.۰۰۰، ۰۰۰.۰۰۰) ریال و از حیث هزینه‌ ها و سایر پرداخت‌ ها بالغ بر پنجاه و چهار میلیون و هشتصد و نود هزار میلیارد (۵۴.۸۹۰، ۰۰۰.۰۰۰، ۰۰۰.۰۰۰) ریال.

همچنین بخش سلامت در تبصره ۱۶ این لایحه با ۵ بند منتشر شده است که شامل این موارد است:

-الف دستیاران علوم پزشکی (رزیدنت) از لحاظ بیمه درمان، عمر و بازنشستگی در دوران تحصیل بدون تعهد استخدامی برای دولت مشمول قانون تامین اجتماعی مصوب ۶/۴/۱۳۵۴ خواهند بود.

-ب به سازمان برنامه و بودجه کشور اجازه داده می‌شود اعتبارات مندرج در قانون بودجه مرتبط با دارو و سایر اقلام سلامت محور (از جمله اعتبارات دارویار و بیمه ای) و نیز مطالبات دانشگاه ها/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی از سازمان‌های بیمه گر پایه را به تشخیص کمیته‌ایمتشکل از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان بیمه سلامت ایران و سازمان تامین اجتماعی، در قبال صورتحساب تایید شده از سوی سازمان‌های بیمه گر پایه و دانشگاه ها/ دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، از خزانه یا مسیر حساب پشتیبان نزد بانک‌های مورد تایید سازمان مستقیما به ذینفعان نهایی تخصیص دهند و پرداخت نماید. کلیه سازمان‌های بیمه گر و دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی مکلف‌اندپرداخت‌های مربوط را در دفاتر حسابداری ثبت و مبالغ دریافتی را از سرجمع مطالبات خود کسر نمایند.

-پ در راستای اجرای بند الف ماده ۷۱ قانون برنامه هفتم پیشرفت، سازمان غذا و دارو مکلف است در جهت ایجاد ذخیره شش ماهه داروها و ملزومات پزشکی ضروری وفق فهرست مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سطح شرکت‌های تولید کننده، وارد کننده و سطح شرکت‌های پخش (هر سطح سه ماه) ضمن انعقاد قرارداد با شرکت‌های مذکور و ثبت تعهدات طرفینی در سامانه قراردادهای مستقر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ اضافه بها و سود اقلام مذکور را در سقف اعتبارات دستگاه‌های مربوط به نحوی اصلاح نمایند که زیان ناشی از عدم گردش منابع مالی در دوره‌های زمانی تعیین شده را جبران نماید. در صورت وقوع کمبود در سبد اقلام مورد تعهد شرکت طرف قرارداد مطابق با سهم خود ضامن جبران حقوق مصرف کننده خواهد بود.

-ت در اجرای بند ۱۰ سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، عوارض کالاهای آسیب رسان موضوع ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۴/۱۲/۱۳۹۴ حداقل ۲ درصد و حداکثر ۱۰ درصد تعیین می‌گردد. سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است علاوه بر مالیات و عوارض موضوع این بند اقدام نماید. منابع حاصل از اجرای این بند در اختیار وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (۷۰ درصد)، آموزش و پرورش (۲۰ درصد) و ورزش و جوانان (۱۰) درصد قرار خواهد گرفت تا در چهارچوب ماده ۴۸ قانون مذکور هزینه گردد.

-ث به منظور تحقق بند ۱۰ سیاست‌های کلی سلامت و در اجرای تبصره ۵ ماده ۳۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۲/۳/۱۴۰۰، سازمان امور مالیاتی کشور موظف است معادل ۱۰ درصد از منابع حاصل از مالیات و عوارض کالاهای آسیب رسان به سلامت و انواع سیگار و محصولات دخانی موضوع بندهای (پ) و (ت) ماده ۲۶ قانون مذکور، به منظور توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی مورد نیاز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در روستاها و مناطق کم برخوردار بر اساس اولویت‌های تعیین شده توسط دانشگاه/ دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هزینه می‌گردد.

گفتنی است طبق ماده ۱۸۲ اصلاحی آیین نامه داخلی مجلس، دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را در دو بخش ماده واحده (مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور و سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری دارایی‌ های سرمایه‌ ای و مالی و اجزای اصلی آنها) و جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه به مجلس تقدیم کند که امروز بخش اول به مجلس ارائه شد و بر اساس اعلام رئیس مجلس، کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در جلسه علنی ۸ آبان مورد بررسی قرار می‌ گیرد.

پایان خبر 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 111381
محمد  کریمی
خبرنگار

محمد کریمی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب