سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/08/27
  • - تعداد بازدید: 240
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
 در «سیزدهمین» افق سلامت فارس/ گفت و گو با  دکتر «ناهید ابوالپور» برگزیده سومین رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت در بخش نخبگان؛

مادر بودن سد راه پیشرفتم نشد؛ روایت برگزیده شیرازی در سومین جایزه ملی جوانی جمعیت

 دکتر «ناهید ابوالپور»، عضو هیأت علمی گروه هوش مصنوعی دانشگاه علوم پزشکی شیراز،  دکتری مهندسی پزشکی، گرایش بیوالکتریک با تخصص هوش مصنوعی در سومین رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت در بخش «نخبگان» برگزیده شد؛ مسیری که او آن را بیش از هر چیز، روایت ایستادگی یک مادر می‌داند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز  و به نقل از وبدا، دکتر ابوالپور متولد ۱۳۶۵ از شیراز که با امتیاز استعداد درخشان در دوران کارشناسی ارشد وارد مقطع دکتری دانشگاه شیراز شد؛ او  نقطه عطف زندگی  خود را در آن دوران، پیوند خوردن مسیر علمی‌ اش با تجربه‌های عمیق مادری عنوان کرد.

چهار تولد، یک داغ بزرگ و ادامه راه

او می‌گوید:در همان دوران تحصیل دکتری با همسرم آشنا شدم و ازدواج کردم؛ همان زمان اولین فرزندم به دنیا آمد؛ فرزندی که برکت و شیرینی را وارد زندگی‌مان کرد. خداوند فرزند دوم را هم به ما هدیه داد؛ اما تلخیِ از دست دادن او پیش از  تولد دو سالگی، سخت‌ترین بحران روحی عمرم بود.

میان آن غم و دعاها، زندگی دوباره به او لبخند زد و دو فرزند دیگر به خانواده‌ او اضافه شد.

او می گوید: هر چهار فرزندم را در دوران تحصیل دکتری به دنیا آوردم؛ اولین فرزندم سال 94 و اخرین فرزندم سال 1400 به دنیا آمد. با وجود سختی‌ها، احساس کردم که باید ادامه دهم؛ نه فقط برای خودم، بلکه برای مادران دیگری که شاید مسیرشان شبیه من باشد.

 جرقه ورود به مسیر هوش مصنوعی از کجا شروع شد؟

  به گفته دکتر ابوالپور، او  از همان دوران کارشناسی ارشد کنار تیم‌های بالینی کار می‌کرد،حجم زیادی از داده‌ها، کارهای تکراری و زمان‌بر و نیاز به نیروی انسانی مضاعف که انگیزه ای برای ورود او به مسیر عصر هوش مصنوعی بود: همیشه دنبال راهی برای بهینه سازی منابع  بودم و ورود به عصر  فناوری و هوش مصنوعی، همان مسیر بود.

به گفته او،  در سال های 98 تا 1400هم‌زمان با تولد فرزند سوم و چهارم، مسیر علمی‌اش به شکل جدی به سمت هوش مصنوعی رفت؛ با این هدف که تصمیم‌سازی از  اتاق‌ های اورژانس تا  سیاست‌گذاری‌ها و سامانه‌های سلامت، سریع‌تر، دقیق‌تر و مبتنی بر داده پیش برود.

لطف خدا بود که به من توان و انگیزه مضاعف داد

 دکتر ابوالپور می‌گوید: اول از همه لطف خدا بود. مسیر زندگی‌ام طوری رقم خورد که با وجود دشواری‌ها، انگیزه‌ام بیشتر شد. مادر بودن نه تنها مانع نشد، بلکه نیرویی برای ادامه مسیر بود.

او درباره مسیری که او را به نتیجه رسانده از سه‌ عاملی  یاد می‌کند که همیشه همراهش بوده است : موفقیتم به سه عامل بستگی داشت، اول اینکه مسئله ای که انتخاب کردیم واقعی و مبتنی با نیاز جامعه بود؛ چیزی که زن و کودک در زندگی روزمره با آن روبه‌رو هستند، دوم اینکه کار تیمی و با مشورت افراد متخصص پیش رفت از پزشک تا مهندس و کارشناس کنار هم و برای تحقق هدفی جامع و سوم اینکه از همان ابتدا فکر کردیم این کار باید در میدان عمل جواب بدهد، نه فقط روی کاغذ.

او توضیح می‌دهد که کارهایش در این سال‌ها فقط پروژه دانشگاهی نبود، بلکه چهار مسیر به‌هم ‌پیوسته بود که همه یک هدف مشترک داشتند، بهبود سلامت زنان و کودکان و ساختن آینده‌ای امن‌تر برای خانواده‌ها.

 پروژه ای که ارائه شد بر اهمیت سلامت به ویژه زنان و کودکان در مقوله جوانی جمعیت تمرکز داشت

 این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به تشریح پروژه برگزیده در این رویداد پرداخت: پروژه‌ای که در سومین رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت ارائه دادم و موفق به کسب رتبه سوم در بخش نخبگان شد، بر اهمیت سلامت به ویژه سلامت زنان و کودکان در مقوله جوانی جمعیت تمرکز داشت.

به گفته وی همان‌طور که می‌دانیم، حوزه سلامت در مقوله جوانی جمعیت بسیار حیاتی است، به‌ویژه در ارتقای سلامت زنان در راستای باروری بهتر. ما این موضوع را در قالب چند طرح عملی دنبال کردیم؛ از جمله تالیف و ترجمه دو کتاب تخصصی در سلامت و فناوری_ پی دانش بومی برای جوانی جمعیت، طراحی اپلیکیشن‌های سلامت و انتشار مقاله‌های علمی مرتبط.

چرا داوران این کار را مهم دیدند؟

دکتر ابوالپور می‌گوید: دلیل توجه داوران این بود که فقط محصول ارائه نشده؛در کنار هر ابزار یا ایده، راه اجرای درست و امن آن هم ارائه شده. یعنی اینکه فقط یک سامانه ساخته نشد، بلکه نحوه ارزیابی، نظارت و استفاده درست از آن هم مشخص بود.

او درباره آن لحظه‌ای که خبر برگزیدگی را شنید، می‌گوید: خوشحال شدم؛ چون فهمیدیم راهی که رفتیم اثر واقعی داشته است. نه فقط مقاله، بلکه ابزار، شبکه‌سازی و چارچوبی که در عمل جواب دهد.

 مادر بودن می‌تواند حتی انگیزه بیشتری برای رسیدن به هدف ایجاد کند

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر تجربه شخصی ‌اش پیامی برای مادران و زنان موفق می‌گوید: فرزند داشتن مانع نیست. سخت است، ولی همان سختی‌ها باعث رشد آدم می‌شود. اگر مسیر درست انتخاب شود و حمایت وجود داشته باشد، مادر بودن می‌تواند حتی انگیزه بیشتری ایجاد کند.

او به جوان‌ترها هم توصیه می‌کند: از روز اول به کاربرد پژوهش و کارتان فکر کنید، مسئله‌ای را انتخاب کنید که مردم لمسش می‌کنند و یاد بگیرید با زبان پزشک و سیاست‌گذار حرف بزنید، پژوهش وقتی ارزش دارد که به درد مردم بخورد، در واقع باید گفت پژوهش زمانی مهم است و ارزش واقعی پیدا می کند که به بالین بیمار و خدمت مردم برسد.

پایان خبر

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 138469
مژگان رنجبر
خبرنگار

مژگان رنجبر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب