معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
راه اندازی مراکز پیشگیری و درمان سالک در تمام شهرستان های استان فارس
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در چند سال اخیر با روند افزایشی موارد مبتلا به سالک در استان مواجه بوده ایم و در همین راستا مراکز پیشگیری و درمان بیماری سالک در تمام شهرستان های زیر مجموعه دانشگاه راه اندازی شده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عباس رضاییان زاده» گفت: سالک یک بیماری پوستی طولانی مدت است که بسته به تعداد محل های گزش که به طور معمول در بهار و تابستان صورت می گیرد، به صورت یک زخم یا زخم های متعدد در نقاط باز بدن مانند صورت، بینی، گوش، دست و پا ایجاد می شود و چهره ناخوشایند خود را در پاییز و زمستان نمایان می سازد.
او با اشاره به این موضوع که در سال های اخیر به علت شرایط زندگی حاشیه نشینی در اطراف شهرها و افزایش موارد و توسعه پراکندگی جغرافیایی کانون های جدید بیماری سالک، شاهد روند رو به رشد موارد گزارش این بیماری در سرتاسر استان بوده ایم، گفت: در همین راستا با تلاش های بسیار، مراکز پیشگیری و درمان سالک در سراسر شهرستان های تحت پوشش دانشگاه راه اندازی شده است.
خدمات تشخیص و درمان بیماری سالک رایگان است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز خدمات تشخیص و درمان بیماری سالک در این مراکز را به صورت رایگان اعلام کرد و اظهار داشت: درمان سالک طولانی مدت بوده و ممکن است از یک تا چند ماه زمان نیاز داشته باشد.
دکتر رضاییان زاده با بیان اینکه بازدیدهای محیطی گسترده از تمام کانون های سالک صورت گرفته و عملیات جونده کشی در 392 کانون مربوط به 27 شهرستان استان فارس انجام شده است، گفت: اساس پیشگیری از بیماری سالک پوستی دفع صحیح فاضلاب و نخاله های ساختمانی، جمع آوری و دفع صحیح و به موقع زباله های خانگی(استفاده از سطل زباله درب دار)، جداسازی محل نگهداری حیوانات اهلی از محل مسکونی، ساماندهی سگ های بلاصاحب، مبارزه با جوندگان، بهسازی کانال های روباز و تخریب و تسطیح اماکن مخروبه و متروکه است.
اهمیت پیشگیری در مهار بیماری سالک
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت پیشگیری در مهار بیماری سالک افزود: مبتلایان به این بیماری مزمن علاوه بر مشکلات جسمی اعم از درمان طولانی مدت و دردناک، مشکلات روحی و روانی زیادی را ناشی از جوشگاه زخم سالک متحمل می شوند.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: در صورت مواجهه با هر گونه زخم یا ضایعه پوستی که بیش از 10 روز طول بکشد، می بایست برای تشخیص و در صورت تایید بیماری، استفاده از خدمات درمان رایگان سالک، به مرکز تشخیص و درمان سالک در شهرستان محل زندگی، مراجعه شود./محمدرضا زارعی
پایان خبر
نظر دهید