شناسایی کارگاه غیرمجاز تولید مواد غذایی در شیراز؛
بیش از 6 تن پفک هندی آماده و نیمه آماده غیربهداشتی جمع آوری شد
رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر گفت: یک کارگاه مخفی و غیرمجاز تولید کننده فرآوردههای حجیم شده پفک هندی با شناسایی عوامل نیروی انتظامی، از سوی کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر تعطیل شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهدای والفجر، دکتر «علیرضا شریعتی» با بیان اینکه پفک هندی مضرات بسیاری برای سلامتی، به ویژه برای کودکان به همراه دارد، گفت: تولید این فرآورده بدون رعایت شرایط بهداشتی لازم از جمله مکان بهداشتی مناسب، ابزار و تجهیزات با درجه بندی صنایع غذایی و استفاده از مواد اولیه سالم و قابل مصرف انسانی و یا بدون حضور کارگر دوره دیده، باعث بروز مشکلات در جامعه و تهدید سلامت عمومی می شود.
کارشناس مسوول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر نیز در این زمینه افزود: با اطلاع کلانتری بیست گل سرخ مبنی بر کشف یک کارگاه غیرمجاز تولید مواد غذایی شامل پفک هندی و اسنک، کارشناسان این مرکز به محل اعزام شدند و مشخص شد این محل در شرایط غیر بهداشتی با استفاده از مواد اولیه غیرمجاز و فاسد و انواع رنگ های صنعتی، اقدام به تهیه و تولید انواع پفک هندی، اسنک و فرآورده هایی از این قبیل کرده است.
مهندس «محمدعلی محسنی پور» با بیان اینکه در این کارگاه انواع مختلف دستگاه های غیر قابل استفاده در تولید مواد غذایی و بیش از شش تن پفک هندی آماده و نیمه آماده شده قابل توزیع در سطح عرضه، برای دریافت دستور قضایی توقیف شده است، گفت: این گونه افراد با هدف قرار دادن سلامت شهروندان به ویژه کودکان، موجب تهدید علیه سلامت عمومی می شوند.
کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر نیز در خصوص ترکیبات مضر پفک هندی برای سلامتی گفت: تولید پفک هندی از روغنهای نباتی هیدروژنه که حاوی اسیدهای چرب ترانس است، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را به طور قابل توجهی افزایش داده و همچنین، استفاده از روغنهای نامرغوب، کهنه و فاسد در فرآیند سرخ کردن، باعث تولید ترکیبات مضر و سرطانزا میشود.
مهندس «مهدی زحمتکش» افزود: پفک هندی به طور معمول حاوی مقدار بسیار زیادی نمک است. مصرف زیاد نمک، فشار خون را افزایش میدهد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و بیماریهای کلیوی را بالا میبرد.
او بیان داشت: برای ایجاد رنگهای جذاب و متنوع، از رنگهای مصنوعی در پفک هندی استفاده میشود و برخی از این رنگها میتواند باعث بروز حساسیتها، بیش فعالی در کودکان و حتی برخی از انواع سرطانها شود؛ علاوه بر رنگها، از افزودنیهای دیگری مانند طعمدهندهها، نگهدارندهها و آنتیاکسیدانها نیز در پفک هندی استفاده میشود که برخی از این افزودنیها ممکن است عوارض جانبی داشته باشد و استفاده از روغن های ناسالم و همچنین رنگ های مصنوعی، خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را افزایش می دهد.
مهندس زحمتکش با بیان اینکه کودکان به دلیل سیستم ایمنی ضعیفتر و متابولیسم متفاوت، بیشتر از بزرگسالان در معرض خطر عوارض ناشی از مصرف پفک هندی قرار دارند، گفت: پفک هندی، فاقد ارزش غذایی بوده و مصرف مکرر آن میتواند باعث کمبود مواد مغذی ضروری برای رشد کودکان شود؛ همچنین میتواند باعث بروز بیش فعالی، عدم تمرکز و اختلالات رفتاری در کودکان شود
او مصرف بی رویه پفک هندی را در بروز بیماریهایی مانند پوکی استخوان، اختلال در عملکرد مغز و اختلالات هورمونی در کودک موثر دانست./م.اصل نژاد
پایان خبر
نظر دهید