جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/09/08
  • - تعداد بازدید: 517
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

با داده های برچسب فرآورده های غذایی بیشتر آشنا شویم/ بخش یک

در بازار تجاری محصولات غذایی دنیا، روزانه شاهد ادعاهای تغذیه ای متعددی بر روی برچسب های بسته بندی محصولات هستیم، عناوینی مانند نمک کاهش یافته، کم کالری، پرفیبر، کم کلسترول و مواردی از این دست که لازم است با مفهوم علمی آنها آشنا شویم.

بر اساس دستورالعمل «حداقل ضوابط برچسب گذاری مواد غذایی و مکمل های رژیمی- غذایی و ورزشی» ارائه شده از سوی سازمان غذا و داروی کشور، هر یک از عناوین تغذیه ای معنای علمی مشخصی دارد که در این قسمت با ادعاهای تغذیه ای در زمینه کالری، قند و فیبر آشنا می شویم.

ادعاهای مربوط به کالری:

  • بدون کالری: در صورت وجود کمتر از ۵ (کیلو) کالری در هر سهم از فرآورده غذایی، ذکر ادعای بدون کالری بر روی برچسب بسته بندی محصول غذایی مانعی ندارد.
  • کم کالری: در صورت وجود حداکثر ۴۰ (کیلو)کالری در هر سهم از فرآورده غذایی، ذکر ادعای کم کالری بر روی برچسب بسته بندی محصول غذایی مانعی ندارد.

ادعاهای مربوط به قند:

    • بدون قند: در صورت وجود کمتر از ۵/۰ گرم قند در هر سهم از فرآورده غذایی، ذکر ادعای بدون قند بر روی برچسب بسته بندی محصول غذایی مانعی ندارد.
    • قند کاهش یافته: در صورت کاهش قند در هر سهم فرآورده (حداقل به میزان %۲۵ نسبت به محصول معمولی)، ذکر ادعای قند کاهش یافته بر روی برچسب بسته بندی محصول غذایی بلامانع است.

ادعاهای مربوط به فیبر غذایی:

  • پرفیبر: در صورت وجود دست کم ۵ گرم فیبر در هر سهم از فرآورده غذایی، ذکر ادعای پرفیبر بر روی برچسب بسته بندی محصول غذایی مانعی ندارد.
  • حاوی فیبر: در صورت وجود حداقل دو و نیم گرم فیبر در هر سهم از فرآورده غذایی، ذکر ادعای حاوی فیبر بر روی برچسب بسته بندی محصول غذایی مانعی ندارد./ف.نوروزی فرد

«سیده مریم عبداله زاده»، دکتری تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 90836
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب