نماینده ولی فقیه در استان فارس در آغاز به کار ششمین همایش سیره نبوی(ص) در طب:
اهمیت توجه به تاثیر باورها و جهان بینی دینی؛ در کنار بایدها، اخلاق و فقه بر طب
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شیراز در آیین آغاز به کار ششمین همایش سیره نبوی(ص) در طب، با تاکید بر توجه به تاثیر باورها و جهان بین دینی، در کنار بایدها، اخلاق و فقه بر طب، این امر را موجب دستیابی به مباحثی عمیق و ارزشمند برای جوامع بشری دانست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، آیت الله دکتر «لطف الله دژکام» با تقدیر از تلاش برگزار کنندگان این همایش طی سال های طولانی، در زمینه ارتباط سیره نبوی(ص) و طب گفت: سیره پیامبر گرامی اسلام در همه امور زندگی تاثیرگذار است، اما اگر بخواهیم از سیره پیامبر اسلام و تعالیم اسلام، علم را استخراج کنیم باید توجه کنیم که دین هدایتگر علوم است نه اینکه بخواهد علم تجربی را القاء کند.
او با اشاره به تاثیرگذاری دین و اهل بیت(ع) در علم طب افزود: این مساله را می توانیم در دو موضوع تاثیر باورها و جهان بینی دینی بر دانش طب و همچنین تاثیر بایدها، اخلاق و فقه بر دانش طب بررسی کنیم که هر دو عرصه می تواند مباحث عمیق و ارزشمندی را به دنبال داشته باشد و بشریت را بهره مند سازد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز ادامه داد: در حدود 40 سال گذشته، دانشگاه های رسمی طب و پزشکی با کمال جدیت به مقوله اخلاق پزشکی پرداخته اند و این امر نشان می دهد که دانش تجربی، نیازمند راهنمایی اخلاق است و این به عنوان یک باور جهانی مورد قبول تمام دانشگاه ها قرار دارد.
آیت الله دژکام اضافه کرد: باور دینی ما این است که انسان موجودی دو ساحتی و متشکل از جسم و روح است که این اعتقاد، موجب تاثیرگذاری بر رویکرد پرداختن به امر سلامت می شود؛ چرا که در توجه به سلامت هر ساحت، باید جنبه دیگر را نیز مدنظر قرار دهیم و این سلامت روح در عرصه های بهداشت جهانی به دو قسمت سلامت روانی و سلامت معنوی مورد بحث قرار گرفته است.
او با اشاره به پریشانی و نبود آرامش برای بشر امروزی گفت: سلامت انسان و حیات انسان ناشی از دین است و سلامت جسم به موازات سلامت روح، مورد توجه دین و سیره پیامبر گرامی اسلام (ص) قرار دارد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز ادامه داد: در زمینه بهداشت و سلامت تن، احادیث و روایات زیادی داریم و پیامبر اسلام نیز در زمینه ارتباط سلامت با اخلاق و علم فرموده اند: «علم زمینه ساز سلامت است».
آیت الله دژکام همچنین حیا را زمینه ساز سلامت اجتماعی برشمرد و تاکید کرد: اگر مردان و زنان در جامعه مراعات حیا و عفت را بکنند، سلامت خانواده و سلامت جامعه به شکل بسیار خوبی تامین می شود و دستورات دینی برای حفظ حیا نیز برای این است که سلامت اجتماعی تامین شود.
پایان خبر
نظر دهید