سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1405/07/21
  • - تعداد بازدید: 13
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

امضای تفاهم نامه معاونت فرهنگی- اجتماعی وزارت تعاون و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت

 

در حاشیه نشست اعضای شورای صنفی مرکزی صنفی دانشجویان و دستیاران phd وزارت بهداشت، تفاهم نامه همکاری مشترک بین معاونت فرهنگی- اجتماعی «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» و «معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت» در سالن اجتماعات شهید احدی وزارت بهداشت به امضاء رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به نقل از وبدا، دکتر مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در این نشست با تأکید بر ضرورت توسعه تعاملات بین‌بخشی برای حمایت از دانشجویان علوم پزشکی، از فراهم شدن زمینه همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه فرهنگ کار، بهره‌گیری از ظرفیت‌های آموزشی و اقتصادی و تقویت حمایت‌های دانشجویی خبر داد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده دانشگاه‌های علوم پزشکی در حوزه فعالیت‌های دانشجویی، اظهار کرد: این همکاری با هدف بهره‌مندی دانشجویان از ظرفیت‌های آموزشی و بنگاه‌های اقتصادی و تسهیل ارائه خدمات و حمایت‌های مرتبط با فرهنگ کار در محیط‌های دانشگاهی و دانشجویی دنبال می‌شود.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه تعامل میان دو وزارتخانه می‌تواند فرصت‌های تازه‌ای برای دانشجویان علوم پزشکی فراهم کند، افزود: بهره‌گیری هدفمند از ظرفیت‌های موجود در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مجموعه‌های اقتصادی و آموزشی کشور، زمینه توسعه خدمات حمایتی و ایجاد فرصت‌های جدید برای دانشجویان مقاطع مختلف، از جمله دانشجویان کارشناسی و دکتری تخصصی (PhD)، را فراهم خواهد کرد.

دکتر حبیبی به جایگاه شوراهای صنفی دانشجویان در نظام دانشگاهی کشور اشاره کرد و گفت: شوراهای صنفی در دانشگاه‌ها، دانشکده‌ها و خوابگاه‌های علوم پزشکی فعالیت دارند و نمایندگی مطالبات دانشجویان را در حوزه‌های مختلف، از جمله رفاه، آموزش، پژوهش و مسائل حقوقی بر عهده گرفته‌اند.

وی با تأکید بر اهمیت نقش‌آفرینی نمایندگان دانشجویان در پیگیری مسائل دانشگاهی، تصریح کرد: شوراهای صنفی به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های مهم مشارکت دانشجویان، زمینه انتقال مستقیم مطالبات و نیازهای آنان به مسئولان دانشگاهی و دستگاه‌های اجرایی را فراهم می‌کنند و در مسیر شناسایی و حل مسائل مشترک دانشجویان نقش مؤثری دارند.

وی از فعالیت شوراهای مستقل برای دستیاران و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی خبر داد و افزود: با توجه به ویژگی‌ها و نیازهای تخصصی این گروه‌ها، وجود ساختارهای مستقل نمایندگی می‌تواند به پیگیری دقیق‌تر مسائل و طرح مؤثرتر مطالبات آنها کمک کند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت شورای مرکزی صنفی در سطح ستاد این وزارتخانه، خاطرنشان کرد: نمایندگان این شورا از میان دبیران شوراهای صنفی دانشگاه‌ها انتخاب می‌شوند و از طریق این ساختار، امکان پیگیری مسائل مشترک دانشگاه‌های علوم پزشکی، گفت‌وگو با مسئولان دستگاه‌های مختلف و انتقال نیازهای دانشجویان به سطوح تصمیم‌گیری فراهم شده است.

دکتر حبیبی بر اهمیت مشارکت دانشجویانی از طریق فرایندهای انتخاباتی و رقابتی در دانشگاه‌ها به‌عنوان نمایندگان هم‌دانشگاهی‌های خود برگزیده شده‌اند، تاکید و ابراز امیدواری کرد که با اجرای تفاهم‌نامه میان وزارت بهداشت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، زمینه بهره‌مندی هرچه سریع‌تر دانشجویان از ظرفیت‌ها و حمایت‌های پیش‌بینی‌شده فراهم شود.

پیوند دانشگاه با محیط کار و تولید، زمینه‌ساز ارتقای سلامت و کیفیت زندگی دانشجویان است

دکتر محمدهادی عسگری، معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر ضرورت پیوند نظام دانشگاهی با زیست‌بوم کار و تولید، گفت: این تفاهم‌نامه با هدف توسعه آموزش‌های مرتبط با فرهنگ کار، سلامت شغلی، مسئولیت اجتماعی بنگاه‌ها و تقویت سرمایه اجتماعی، زمینه‌ساز شکل‌گیری الگویی پایدار برای تعامل دانشگاه‌های علوم پزشکی با محیط‌های واقعی کار خواهد بود.

وی با اشاره به جایگاه دانشگاه‌ها و دانشجویان در آینده کشور اظهار کرد: دانشگاه و دانشجو نقطه امید کشور هستند و بخش مهمی از سرنوشت و مقدرات جامعه به دست دانشگاهیان رقم می‌خورد. وجه تمایز محیط دانشگاهی نیز در شکل‌گیری نگاه عقلانی و بلوغ فکری، عبور از ظواهر و شناخت عمیق‌تر مسائل و لایه‌های مختلف اجتماعی است.

وی خاطرنشان کرد: دانشجویانی که در تشکل‌ها و شوراهای صنفی فعالیت می‌کنند، در کنار تحصیل، تجربه ارزشمندی در زمینه شناخت مسائل، پیگیری مطالبات و مشارکت در حل مشکلات به دست می‌آورند. این تجربه می‌تواند آنان را به بازوان مشورتی دانشگاه‌ها و دولت تبدیل کند و در مسیر امیدآفرینی، ارتقای مدیریت و بهبود شرایط جامعه نقش‌آفرین باشد.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر ضرورت هم‌افزایی میان دستگاه‌های سیاست‌گذار کشور، گفت: وزارت بهداشت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با وجود تفاوت در مأموریت‌های تخصصی، در دو حوزه بنیادین توسعه پایدار، یعنی سلامت و رفاه از یک سو و کار و تولید از سوی دیگر، دارای نقاط اشتراک راهبردی هستند. تفاهم‌نامه همکاری این دو وزارتخانه می‌تواند زمینه توجه نظام‌مند به سلامت اجتماعی و تقویت رویکرد «سلامت در همه سیاست‌ها» را فراهم کند.

دکتر عسگری با بیان اینکه آشنایی دانشجویان علوم پزشکی با واقعیت‌های محیط کار نباید صرفاً به دوران پس از دانش‌آموختگی موکول شود، خاطرنشان کرد: دانشجویان باید در دوران تحصیل با الزامات سازمانی، فرهنگ کار، مسئولیت اجتماعی بنگاه‌ها، سلامت شغلی و روابط انسانی در محیط‌های کاری آشنا شوند. این شناخت می‌تواند به آماده‌سازی بهتر آنان برای ورود به عرصه حرفه‌ای و درک ارتباط میان سلامت، محیط کار و کیفیت زندگی کمک کند.

وی صیانت از انسان، ارتقای کیفیت زندگی و تقویت سرمایه اجتماعی را از مسئولیت‌های مشترک دستگاه‌های اجرایی دانست و گفت: هدف ما ترسیم الگویی پایدار از همکاری با وزارت بهداشت است تا ارتباطی گسترده و مستمر میان زیست‌بوم کار و تولید و نهاد علم و دانشگاه شکل بگیرد. در این مسیر، آموزش‌های مرتبط با سلامت شغلی، مسئولیت اجتماعی بنگاه‌ها و الزامات محیط کار باید در چارچوب رویکردی جامع دنبال و سلامت به یکی از مؤلفه‌های اصلی برنامه‌ریزی در محیط‌های کاری تبدیل شود.

معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تشریح زمینه‌های اجرایی این همکاری اظهار کرد: با فعال شدن ظرفیت‌های متناظر استانی، از جمله دانشگاه‌های علوم پزشکی و ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، می‌توان با مشارکت گروه‌های دانشجویی و شوراهای صنفی، برنامه‌های آموزشی مشترک، اردوهای فرهنگ کار و فرصت حضور دانشجویان علاقه‌مند در بنگاه‌های اقتصادی را طراحی و اجرا کرد. همچنین حمایت از فعالیت‌های دانشجویی در حوزه آموزش‌های عمومی و برنامه‌های معطوف به خیر عمومی، از جمله محورهایی است که می‌تواند در چارچوب این همکاری دنبال شود.

دکتر عسگری در پایان با قدردانی از ابتکار معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برای فراهم کردن زمینه این تعامل، ابراز امیدواری کرد که با اجرای مؤثر تفاهم‌نامه و توسعه همکاری میان دو دستگاه در سطح ملی و استانی، فرصت‌های تازه‌ای برای آشنایی دانشجویان علوم پزشکی با فرهنگ کار، الزامات سلامت شغلی و مسئولیت اجتماعی بنگاه‌ها فراهم شود و این تعامل به ارتقای سرمایه اجتماعی، بهبود کیفیت زندگی و تقویت پیوند دانشگاه با نیازهای واقعی جامعه بینجامد.

جزییات تفاهم نامه

با توجه به اهمیت توسعه فرهنگ کار و اخلاق حرفه ای، ارتقای سلامت اجتماعی، روانی و جسمانی دانشجویان و شاغلان، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، تقویت فعالیت های فرهنگی، قرآنی، ورزشی و ضرورت هم افزایی دستگاهی در حوزه جمعیت و خانواده و همچنین باتوجه به ظرفیت گسترده دانشگاه های علوم پزشکی، مراکز آموزشی و درمانی، تشکل ها و نهادهای دانشجویی، ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تشکل های کارگری وکارفرمایی، مجموعه های تولیدی، خانه های بهداشت کارگری و هیات ها و فدراسیون ورزش کارگری، این تفاهم نامه بین دکتر مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و محمد هادی عسگری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضاء شد.

اهداف تفاهم نامه

ترویج فرهنگ کار، مسئولیت پذیری اجتماعی و اخلاق حرفه ای در محیط های دانشگاهی، درمانی و کارگری، آشنایی دانشجویان علوم پزشکی با واقعیت های محیط کار، تولید، سلامت شغلی و زندگی جامعه کارگری، ارتقای سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی شاغلان محیط های بیمارستانی و تولیدی، گسترش عدالت فرهنگی، اجتماعی و ورزشی با تاکید بر گروه های شغلی کمتر برخوردار از برنامه های حمایتی، پیشگیری از آسیب های اجتماعی، فرسودگی شغلی و مخاطرات روانی، اجتماعی محیط کار، توسعه فعالیت های قرآنی و معنوی در بین دانشجویان، کارگران و کارکنان مراکز درمانی، هم افزایی دراجرای برنامه های جمعیت، خانواده و ایجاد تعادل میان کار، تحصیل و زندگی خانوادگی، تولید دانش، محتوای فرهنگی و الگوهای اجرایی قابل تعمیم در حوزه کار، سلامت و رفاه اجتماعی و... از جمله اهداف این تفاهم نامه است.

این تفاهمنامه در ۵ محور از جمله «فرهنگی، توسعه فرهنگ کار، اخلاق حرفه ای و فعالیت های قرآنی»، «خدمات اجتماعی و ارتقای سلامت محیط کار»، «ورزش، نشاط و تندرستی شغلی»، « پیشگیری از آسیب های اجتماعی و ارتقای سلامت روانی، اجتماعی» و «فرابخشی جمعیت و خانواده» تنظیم شده است.

استفاده از ظرفیت ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ها، واحدهای تخصصی، معاونت فدراسیون و هیات های ورزش کارگری و تشکل های کارگری و کارفرمایی، شناسایی واحدهای تولیدی برای اجرای طرح روایت پیشرفت، هماهنگی با بازدیدهای دانشجویی، تسهیل دسترسی به تجربه های خانه های بهداشت کارگری و بر

نامه های سلامت محور جامعه کار و تولید، فراهم کردن امکان استفاده از مجموعه های ورزشی کارگران در حدود مقررات وظرفیت های موجود و... از جمله تعهدات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این تفاهم نامه همکاری است.

همچنین استفاده از ظرفیت اداره کل فرهنگی، اداره کل دانشجویی، مرکز قرآن و عترت، مراکز مشاوره، مدیریت های تربیت بدنی و شبکه دانشگاه های علوم پزشکی و نیز شناسایی و سازماندهی دانشجویان و نهادهای دانشجویی علاقه مند برای مشارکت در برنامه ها و معرفی متخصصان حوزه های سلامت روان، بهداشت حرفه ای، طب ورزشی، تغذیه، مددکاری اجتماعی و سلامت خانواده، همکاری در طراحی محتوای علمی و اجرای برنامه های ارتقای سلامت در محیط های کارگری و شناسایی کارکنان و گروه های شغلی هدف در بیمارستان ها و تسهیل حضور آنها در برنامه های مشترک و... از جمله تعهدات معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت است.

  • گروه خبری : اخبار وب دا,آخرین اخبار
  • کد خبری : 162801
کلیدواژه
حبیب ا... یخاری
خبرنگار

حبیب ا... یخاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب