جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/03/01
  • - تعداد بازدید: 87
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

اجرای مرحله نخست جونده کشی در روستای میانده شهرستان زرین دشت

 به منظور پیشگیری از بیماری سالک، مرحله نخست جونده ‌کشی در روستای میانده و دهنو شهرستان زرین دشت که از کانون‌های پر خطر بیماری سالک هستند، به اجرا درآمد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان زرین دشت، رئیس مرکز بهداشت این شهرستان با اشاره به اجرای مرحله نخست برنامه جونده ‌کشی برای کنترل بیماری سالک در سال جدید گفت: شهرستان زرین دشت، یکی از شهرستان های پر شیوع از نظر بیماری سالک در استان است و نوع بیماری سالک در این شهرستان، سالک روستایی است که مهمترین مخزن آن جوندگان هستند.  

مهندس «حیدر مرادی» اضافه کرد: بر همین اساس پس از تعیین کانون‌ های پرخطر بیماری نخستین مرحله از برنامه جونده‌ کشی با همکاری بخشداری ‌ها و دهیاری ‌های مناطق درگیر سالک، انجام شد.

او افزود: معاونت بهداشتی شبکه بهداشت و درمان زرین دشت علاوه بر تهیه ملزومات برنامه جونده ‌کشی، توزیع اسپری دفع‌ کننده حشرات نیز در دستور کار دارد و در حال توزیع در کانون‌ های پرخطر بیماری است؛ همچنین آموزش در مدارس و توزیع پمفلت ‌های آموزشی در گروه ‌های مختلف مردمی از دیگر اقدامات در زمینه کنترل بیماری سالک است.  

مهندس «سبحان درویشی» کارشناس بیماری‌ های مشترک انسان و حیوان معاونت بهداشتی شبکه بهداشت و درمان زرین دشت نیز بیان کرد: کنترل بیماری سالک و برنامه جونده‌ کشی هر سال در دو مرحله انجام می ‌شود که یک مرحله در اردیبهشت و یک مرحله نیز در شهریور انجام می ‌شود.  

بیماری سالک یا لیشمانیوز پوستی، از مهمترین بیماری‌ های قابل انتقال بین حیوان و انسان است؛ در این بیماری زخم‌ هایی بر روی نقاط مختلف بدن ایجاد می‌ شود که علاوه بر نیاز به درمان طولانی مدت، از عوارض آن به جا ماندن یک جوشگاه دائمی و فرورفته(اسکار) حتی پس از بهبودی است که باعث می ‌شود اثرات روحی-روانی برای شخص داشته باشد.

پایان خبر

 

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا
  • کد خبری : 102365
مهدی  آذین فر
خبرنگار

مهدی آذین فر

تنظیمات قالب