حمایت از کالای ایرانی
۱۳۹۸ دوشنبه ۲ ارديبهشت
40 سال با سلامت فارس/ راه اندازی 60 مرکز تحقیقاتی طی سال های پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

در طی چهل سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با تاکید بر خودکفایی ایران، اندیشمندان و پژوهشگران در تمامی حوزه ها، بر آن شده اند تا این رسالت را از ابعاد اقتصادی و سیاسی فراتر برده و در حوزه دانش نیز تسری بخشند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از جمله حوزه هایی که ایرانیان طی سال های پیروزی انقلاب اسلامی، موفق به اثبات توانمندی های خود شدند، پژوهشگری و تولید علم در مسیر توسعه بود که سبب ترقی ایران به جایگاه های مورد توجه جهانیان شد.

دست اندرکاران نظام سلامت نیز با این مسیر همگام شده و با نگاه به بالندگی و آبادنی میهن، راه توسعه را از مسیر دانش پیموده اند و این همت و انگیزه در عرصه سلامت آنجایی شتاب گرفته که ارائه خدمات بهداشت و درمان، با پشتوانه غنی علمی تقویت شده و ماحصل آن، تحقق اهداف و نیل به آرمان ها، بر اساس شاخص های مستند بوده است.

با راه اندازی معاونت تحقیقات و فناوری در مجموعه وزارت بهداشت در سال های پس از انقلاب اسلامی و به تبع آن در دانشگاه های علوم پزشکی کشور، شیراز از نخستین پیشگامانی بود که این ایده را پی گرفت و دفتر پژوهشی دانشگاه به شکلی سازمان یافته، به نحو جدی امر پژوهش را دنبال کرد.

این معاونت در سال های پس از تأسیس، با توسعه زیرساخت ها و بسترهای خود در راستای توسعه پژوهش های علوم پزشکی، اکنون توانسته حامی قابل اتکایی برای ایده های نوین پژوهشگران و اندیشمندان علوم پزشکی شیراز باشد و دستاوردهای مؤثری را نیز در این عرصه به ثمر برساند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه تلاش این مجموعه همواره هدایت اندیشه های پژوهشگران به سمت ایده ها و موضوعات کاربردی بوده است، این امر را مستلزم برقراری ارتباط کارآمد این حوزه با جامعه، شناخت نیازمندی های عرصه سلامت و جذب ایده های پژوهشگران دانسته و می گوید: در همین راستا، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، تمامی همت خود را در این سال ها بر این هدف متمرکز ساخته و کوشیده است تا پل ارتباطی حوزه سلامت و جامعه علمی باشد.

دکتر «یونس قاسمی» با معرفی مراکز تحقیقاتی به عنوان یکی از زیرساخت های اساسی مجموعه وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز در امر ارتقای دانش سلامت در کشور از راه اندازی بیش از 60 مرکز تحقیقاتی در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این دانشگاه خبر داده و می افزاید: پژوهشگران و اندیشمندان سلامت می کوشند تا در این مراکز، با بهره جویی از علوم بین رشته ای در حوزه تحقیقات و فناوری، یافته های جدیدی را به کارنامه درخشان این دانشگاه بیفزایند.

ایشان همچنین با اعلام رقم انتشار بیش از 13هزار مقاله علمی از سوی پژوهشگران این دانشگاه در مجلات معتبر بین المللی در دوران پس از انقلاب، معتقد است پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز توانسته اند چهره علمی شایسته ای از دانشگاه را به دنیا معرفی کنند و دستاوردهای علمی موفقی در حوزه تحقیقات و فناوری داشته باشند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، از ثبت تعداد زیادی اختراع علمی به عنوان دستاوردی دیگر از این حوزه یاد کرده و می افزاید: تصویب بیش از 16هزار طرح تحقیقاتی نیز نشان از رویکرد جدی دست اندرکاران این حوزه نسبت به امر پژوهشگری در عرصه سلامت دارد.

دکتر قاسمی این را حاصل همت و تلاش بیش از 900 عضو هیأت علمی و پژوهشگر در دانشگاه می داند که بخش دیگری از فعالیت های آنان در انتشار 26 مجله معتبر علمی و تألیف دویست کتاب، نمود یافته است.

به گفته این مقام مسوول، این دانشگاه در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مفتخر به برگزاری 350 کنگره و همایش علمی بوده است تا زمینه ای اثربخش برای انتقال مفید دانش و یافته های علمی در سطوح ملی و بین المللی فراهم آید.

او همچنین اعطای ماموریت های مهم در حیطه های پژوهشی مرتبط با سلامت کشور از قبیل بیوتکنولوژی، پزشکی بازساختی و ارتقای این حوزه، انعقاد تفاهم نامه های علمی پژوهشی با مراجع معتبر ملی و بین المللی را بخش مهم دیگری از فعالیت های این معاونت برشمرد و می افزاید: در سال های اخیر، با یقین به اهمیت توسعه تعامل میان مراکز علمی و حوزه صنعت، این مهم در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز پیگیری شده و دستاوردهای امیدوارکننده ای نیز به همراه داشته است؛ حمایت از مراکز رشد دانشگاه و واحدهای فناور زیر مجموعه آنها، توسعه واحدهای فناور دانشگاه به 108 واحد که به صورت روزافزون، شاهد دستاوردهای کارآمد آنان در امر تولید محصولات دانش بنیان شد، در این سال ها پویایی بیشتری به این حوزه بخشیده است.

حمایت از طرح های فناورانه، تهیه و تدوین آئین نامه مالکیت فکری دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شیراز، بازنگری آیین نامه ارتباط با صنعت با هدف رشد و تقویت طرح های کاربردی مبتنی بر نیازهای جامعه، اقدام به تأسیس صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر (VC)، حمایت از تأسیس و راه اندازی شتاب دهنده، تشویق و ترغیب اعضای هیأت علمی برای میل به اجرای پروژه های محصول محور و تولیدی و مشارکت در فعالیت های فناورانه، از دیگر فعالیت ها و اقدامات انجام شده در حوزه فناوری سلامت طی سال های اخیر بوده است که زمینه ورود دانشگاه را از نسل اول و دوم به نسل سوم کارآفرینی و خلاق فراهم آورده است.

در حال حاضر شرکت های دانش بنیان مستقر در مراکز رشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بهره گیری از نیروی انسانی غنی و پژوهشگران جوان سهم قابل توجهی از گردش مالی در اقتصاد حوزه سلامت را به خود اختصاص داده و منجر به کارآفرینی و تولید در عرصه سلامت به خصوص در زمینه تولید تجهیزات پزشکی شده اند.

رویکردهای اخیر معاونت تحقیقات و فناوری نشان داده که جایگاه پژوهش و پژوهشگری در این حوزه با شتابی فزاینده همراه است و با توجه به موفقیت های به دست آمده، امیدها نسبت به ترسیم آینده ای روشن تر در این عرصه قوت یافته است./101

1397/11/21