حمایت از کالای ایرانی
۱۳۹۷ پنج شنبه ۲۷ دي
تاکید بر امر پیشگیری از بیماری های سلامت دهان و دندان در سومین همایش سراسری روسا و کارشناسان امور دندانپزشکی دانشگاه های علوم پزشکی کشور/ پیشگامی شیراز در ارائه خدمات دندانپزشکی به بیماران خاص

رئیس اداره دندانپزشکی وزارت بهداشت در سومین همایش سراسری روسا و کارشناسان امور دندانپزشکی دانشگاه های علوم پزشکی کشور به میزبانی شیراز، بر اهمیت توسعه فرهنگ پیشگیری از ابتلا به بیماری های سلامت دهان و دندان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «قاسم صادقی» در این همایش که صبح امروز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، با توضیح اینکه در کشورهای پیشرفته رویکرد اصلی بر پایه اصول پیشگیرانه است گفت: رویکرد عمومی، باید رویکردی پیشگیرانه باشد و نه تنها وزارت بهداشت، بلکه دیگر نهادها و سازمان های مرتبط مانند آموزش و پرورش و صدا و سیما نیز باید در اطلاع رسانی این امر مشارکت داشته باشند؛ با وجود امکانات ارتباطی و فضای مجازی، می توان اطلاع‌ رسانی را افزایش داده و به فرهنگ سازی در کاهش بیماری های پرهزینه دهان و دندان کمک کرد.

رئیس اداره دندانپزشکی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه 80 درصد از خدمات دندانپزشکی در بخش خصوصی انجام می شود، گفت: باید بخش خصوصی در حوزه سلامت و طرح تحول سلامت مشارکت داشته تا با انجام کارهای گروهی متحدانه، شاهد کمترین هدر رفت هزینه ها و منابع دیگر باشیم.

او بیشترین پرداختی هزینه در بخش درمان را مربوط به خدمات دندانپزشکی عنوان کرد و با اشاره به تعداد متناسب نیرو در حوزه دندانپزشکی، افزود: لازم است این تعداد نیرو به صورت عادلانه در سراسر کشور توزیع شوند.

رئیس اداره دندانپزشکی وزارت بهداشت یکی از اهداف این همایش را بررسی شیوه تعیین تعرفه های خدمات دندانپزشکی عنوان کرد که باید با همکاری و توافق شورایعالی بیمه و هیات وزیران انجام شود و نسبت به تعیین تعرفه خدمات موردنیاز مردم، ابراز امیدواری کرد.

او تصمیم گیری برای شیوه تعیین هزینه تامین مواد اولیه و تجهیزات موردنیاز دندانپزشکی با هدق ارایه خدمات بهتر به مردم را از اهداف دیگر این همایش برشمرد.

رئیس اداره دندانپزشکی وزارت بهداشت با اشاره به آمار بالای پوسیدگی، کشیدن و پرکردن دندان در کودکان زیر 6 سال و سالمندان، آنان را گروه های آسیب پذیر در حوزه سلامت دهان و دندان عنوان کرد و گفت: بر اساس آخرین پیمایش حوزه سلامت دهان و دندان، در گروه سالمندان با آمار حدود 26 دندان از دست داده، پرکرده یا پوسیده مواجه هستیم که با توجه به حرکت کشور به سمت سالمندی، در این زمینه باید برنامه ریزی صورت گیرد.

ارائه خدمات دندانپزشکی به بیماران خاص در بیمارستان های شهید آیت الله دستغیب و سوختگی امیرالمومنین (ع)

معاون مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت نیز با اشاره به اقداماتی که طی دو سال گذشته برای بیماران خاص آغاز شده است، ارائه خدمات دندانپزشکی به این گروه از بیماران را با توجه به نیاز به بیهوشی و اتاق عمل، نیازمند نیروهای متخصص و آموزش دیده دانست.

دکتر «جمشید کرمانچی» توضیح داد: با توجه به وضعیت بیماران خاص شامل بیماران تالاسمی، هموفیلی و پروانه ای و احتمال خونریزی در زمان دریافت خدمات دندانپزشکی، این موضوع به همت مسوولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سطح شهر شیراز پیگیری شد؛ استان فارس و شهر شیراز به عنوان یک مرکز موفق در این زمینه مشغول به فعالیت است و در بیمارستان های شهید آیت الله دستغیب و سوختگی امیرالمومنین (ع)، این خدمات تخصصی به بیماران خاص با تعرفه دولتی ارایه می شود.

او هدف از برگزاری این همایش را تشکیل کارگروهی برای رسیدن به یک تعرفه استاندارد برای انجام خدمات دندانپزشکی دانست و ابراز امیدواری کرد که این هزینه تا پایان سال جاری به تایید و توافق انجمن دندانپزشکی کشور و وزارت بهداشت برسد.

پیگیری برای تعیین تعرفه استاندارد خدمات پزشکی در فارس

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز مشخص شدن تعرفه‌های دندانپزشکی و پرداخت هزینه آن را یک امر حیاتی برای همه مردم عنوان کرد و از بررسی تعرفه 300 خدمت دندانپزشکی، با حفظ کیفیت و حقوق دندانپزشک و بیماران در این همایش خبر داد.

دکتر «عبدالخالق کشاورزی» افزود: این امر در شیراز با هماهنگی نظام پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و انجمن دندانپزشکی شیراز، آغاز شده و در زمینه برخی تعرفه‌ ها توافقی صورت گرفته که نتایج آن بررسی مسوولان وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه در این همایش ارایه می شود.

او با تاکید بر امر پیشگیری از بیماری های دهان و دندان گفت: باید فرهنگ سازی در این زمینه از ابتدای تحصیل در مهدکودک ها و مدارس آغاز شود تا کمتر شاهد بیماری مردم و پرداخت هزینه از سوی آنان باشیم.

معرفی مراکز درمانی خدمات تخصصی و فوق تخصصی دندانپزشکی شیراز

رییس اداره دندانپزشکی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با معرفی مراکز درمانی خدمات تخصصی و فوق تخصصی دندانپزشکی شیراز گفت: درمانگاه قطب الدین به عنوان یک مرکز شبانه ‌روزی، با تعرفه دولتی، خدمات تخصصی و فوق تخصصی دندانپزشکی ارایه می دهد، بیمارستان های آنکولوژی امیر، سوانح سوختگی امیرالمومنین(ع)، مادر و کودک شوشتری و شهید آیت الله دستغیب نیز از جمله مراکزی هستند که با تعرفه دولتی، خدمات دندانپزشکی را با کمترین هزینه ارایه می دهند.

دکتر «کوروش افشین پور» ادامه داد: مرکز خیریه شبانه روزی دندانپزشکی محمد رسول الله (ص) نیز از دیگر مراکز ارایه دهنده خدمات دندانپزشکی شیراز است.

دکتر «افشین پور» به مردم توصیه کرد تا با رعایت اصول بهداشتی سلامت دهان و دندان، از ابتلای بیماری های دهان و دندان پیشگیری و به مکان های تخصصی معتبر دولتی و با کمترین هزینه مراجعه کنند.

این عضو شورایعالی نظام دندانپزشکی کشور هدف از برگزاری این همایش را هم اندیشی در رابطه با چگونگی ارایه خدمات دندانپزشکی به اقشار آسیب پذیر، بیماران خاص و اورژانس های شبانه‌روزی دندانپزشکی عنوان کرد.

سومین همایش سراسری روسا و کارشناسان امور دندانپزشکی دانشگاه های علوم پزشکی کشور تا فردا، بیستم دی در شیراز ادامه دارد.

1397/10/19