حمایت از کالای ایرانی
۱۳۹۸ يکشنبه ۴ فروردين
سطح مونوکسید کربن دود سیگار در مکان بسته، 4 هزار برابر بیش از استاندارد هوای پاک است

دخانیات عامل اصلی بسیاری از بیماری های کشنده از جمله بیماری های قلبی، تنفسی و سرطان ها به شمار می رود که هر ساله موجب مرگ میلیون ها نفر در جهان می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پزشک مرکز بهداشت شهدای والفجر، گفت: استنشاق غیرداوطلبانه دود ناشی از سوختن سیگار و مواد دخانی تحت عنوان مواجهه با دود دست دوم شناخته شده است و ریه های افراد غیر مصرف کننده که در کنار فرد مصرف کننده دخانیات زندگی می کنند، به مراتب عملکرد ضعیف تری دارد.

دکتر «راحله نظری» افزود: قرار گرفتن در معرض دود سیگار و مواد دخانی خطر بیماری های تنفسی را در بزرگسالان تا 25 درصد و در کودکان، 50 تا 100 درصد افزایش می دهد، همچنین طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از 30 درصد بیماری های قلبی و یک سوم بیماری های تنفسی در بین سیگاری های تحمیلی و افرادی که در مواجهه با دود مواد دخانی قرار دارند، ایجاد می شود.

او ادامه داد: میزان بروز سرماخوردگی، عفونت گوش میانی، گلودرد، سرفه و گرفتگی صدا در کودکانی که پدر و مادر سیگاری و مصرف کننده مواد دخانی دارند، بیش از کودکان دارای والدین غیر مصرف کننده است.

دکتر نظری با بیان اینکه سطح مونوکسید کربن دود سیگار در مکان بسته، چهار هزار برابر بیش از استاندارد هوای پاک است، اضافه کرد: 10 تا 15 درصد از افراد غیر سیگاری، بیش از حد نسبت به دود سیگار حساس هستند، این افراد در واکنش به یک دقیقه قرار گرفتن در معرض دود سیگار دچار خارش چشم، دشواری تنفس، سردرد شدید، تهوع و سرگیجه می شوند.

این کارشناس سلامت بیشترین تاثیر دود را در کودکان کمتر از پنج سال اعلام کرد و گفت: کودکانی که هر روز به طور مداوم در معرض دود دست دوم قرار می گیرند، در مقایسه با افرادی که در معرض این دود نیستند، 10درصد بیشتر دچار سرماخوردگی و بیماری های حاد تنفسی و 40درصد بیش از کودکان دیگر به عفونت گوش میانی مبتلا می شوند.

او ادامه داد: دود دست دوم، نه تنها بر سلامت جسمی کودکان اثر می گذارد، بلکه بر قابلیت های شناختی و آموزشی هم اثرگذار است، کودکانی که در معرض سطح بالای دود دست دوم قرار دارند، نمره های پایین تری در دروس خود دارند، این کودکان در مقایسه با سایر کودکان، دو برابر بیشتر احتمال دارد که در سنین پایین تر به مصرف دخانیات مبتلا شوند.

دکتر نظری، در خصوص پیشگیری از استعمال دود دست دوم، یادآور شد: باز کردن پنجره، استفاده از کولر و تهویه هوا با فن، نمی تواند مشکلات ناشی از قرار گرفتن در معرض دود دست دوم را از بین ببرد، بلکه لازم است برای حفاظت از خود و اطرافیانمان، منزل و وسیله نقلیه را عاری از دخانیات کنیم، از مردم بخواهیم در اطراف ما و منزل ما سیگار و مواد دخانی مصرف نکنند، از مصرف نکردن هر گونه مواد دخانی در مهد کودک، مدرسه یا محل نگهداری فرزندانمان مطمئن شویم، رستوران ها، مکان های تفریحی و اماکن عمومی را انتخاب کنیم که عاری از دخانیات است، اگر با فردی زندگی می کنیم که دخانیات مصرف می کند و مایل به ترک آن نیست، از او بخواهیم خارج از فضای منزل آن را مصرف کند.

او تاکید کرد: ضروری است ضمن اجرای قوانین مرتیط با منع عرضه و استعمال دخانیات در پارک ها و معابر عمومی، در افزایش آگاهی جامعه به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان نسبت به مضرات دخانیات بکوشیم./105

1397/10/19