حمایت از کالای ایرانی
۱۳۹۸ يکشنبه ۴ فروردين
بیشتر بدانیم: داشتن ظاهر آراسته و آرام؛ راهکاری برای برقراری ارتباط موثر

مهارت ارتباطی، توانایی برقراری ارتباط به طور مؤثر و کارآمد با دیگران است، مؤثر بودن یعنی پیام با احتمال بیشتری به مخاطب انتقال یابد و پس از تاثیر در او، واکنش فرد مقابل را به همراه آورد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس واحد بهداشت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر، با بیان این مطلب، گفت: 75درصد از اوقات زندگی ما صرف ارتباط می شود و در عصر ارتباطات، برنده آن فردی است که بتواند ارتباط مناسبی برقرار کند؛ مهارت ارتباطی خوب، به ما کمک می کند، روابط سالم و رضایت بخشی را با دیگران داشته باشیم.

«مصطفی طوبایی» افزود: دستیابی به پیوندهای اجتماعی و به دنبال آن احساس امنیت، آرامش، اهمیت و احترام، نیازمند برخورداری از برخی مهارت های اجتماعی است که مهم ترین آنها را توانایی برقراری ارتباط موثر با دیگران تشکیل می دهد.

او با بیان اینکه ارتباط موثر قابل یادگیری بوده و همه می توانند با فراگیری و تمرین آن، عملکرد موثرتری در تعامل با دیگران داشته باشند، در خصوص پیامدهای فقدان مهارت ارتباطی، گفت: این پیامدها شامل ایجاد سوء تفاهم، نارضایتی از روابط با دیگران، احساس تنهایی، کاهش اعتماد به نفس و احساس درماندگی، آسیب پذیری و کاهش توانایی در مقابله با مشکلات، انزوا و طرد، استرس و فشار روانی، احساس خشم و تعارض و ناکامی در ارضای نیازهاست.

طوبایی افزود: برقراری ارتباط، عبارت است از ارسال پیام از یک شخص به شخص دیگر، از راه یک کانال ارتباطی کلامی یا غیرکلامی و اجزای آن نیز شامل فرستنده، گیرنده، پیام، کانال ارتباطی و بازخورد است.

کارشناس واحد بهداشت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر راهکارهای ارتباط موثر را شامل ارائه بازخورد دلگرم کننده همراه با تحسین، انتخاب زمان مناسب برای صحبت، برقراری ارتباط غیرکلامی، تماس چشمی خوب و حالات خوشایند چهره، سعی در پی بردن به احساس دیگران، ارائه راه حل های احتمالی؛ به عنوان مثال آموزش حل مساله، وقت شناسی، داشتن ظاهری تمیز، آراسته، راحت و آرام، معرفی دقیق و متناسب با موقعیت از خود، مثبت نگر بودن، داشتن رفتاری همراه با فروتنی و ادب، عنوان کرد.

این مفاهیم در نشستی با عنوان «مهارت ارتباط موثر» به یکصد دانش آموز مدرسه خوارزمی، به همت واحد بهداشت روان مرکز بهداشت شهدای والفجر آموزش داده شد./105

1397/10/18