حمایت از کالای ایرانی
۱۳۹۸ يکشنبه ۴ فروردين
خبر امروز/ 18 دی

گرامیداشت روز پرستار در مرکز آموزشی درمانی خلیلی

سالروز ولادت حضرت زینب کبری(س) و روز پرستار، در مرکز آموزشی درمانی خلیلی گرامی داشته شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «رضا کبودخانی»، رئیس مرکز آموزشی درمانی خلیلی روز پرستار را فرصتی برای ارج نهادن به تلاش های این قشر تلاشگر خواند و گفت: فرصت ارزشمند خدمتگزاری به کسانی که نیازمند هستند، از آن همگان نمی شود و جایگاه ویژه و مقدس پرستاران را در روند سلامتی بیماران را باید غنمیت شمرد.

مدیر مرکز آموزشی درمانی خلیلی نیز نامگذاری سالروز ولادت بانوی کربلا حضرت زینب(س)؛ الگوی صبر و عشق و ایثار را به عنوان روز پرستار نشان دهنده عظمت، بزرگی و مقدس بودن جایگاه پرستاری دانست.
«رضا ملک نسب» افزود: مرکز آموزشی درمانی خلیلی بزرگترین مرکز چشم در سطح جنوب کشور است و پرستاران مجموعه ارتباط بسیار نزدیکی با مردم دارند.

به همین مناسبت، پرستاران مرکز آموزشی درمانی خلیلی با اهدای هدایا به کودکان بستری در بیمارستان، شادی را به آنان هدیه کردند./101

به همت شبکه بهداشت و درمان ممسنی انجام می شود: آموزش مهارت های فرزندپروری به خانواده ها

شبکه بهداشت و درمان شهرستان ممسنی، دوره های آموزش مهارت های فرزندپروری به پدر و مادرها را در مدارس این شهرستان آغاز کرده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهید خواجه ممسنی گفت: برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی، خانواده دانش آموزان طی سه نشست آموزشی، با مهارت های فرزندپروری آشنا شدند.

دکتر «سهام چوبینه» محتوای این دوره ها را اصول مدیریت رفتار نوجوانان، علت های بروز مشکلات رفتاری نوجوانان و ارتباط مثبت با آنان، تقویت رفتارهای مطلوب، قانونگذاری، مدیریت رفتارهای مناسب، آمادگی برای موقعیت های دشوار و برنامه ریزی برای آینده عنوان کرد.

کارشناس سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد شبکه بهداشت و درمان ممسنی نیز گفت: در ادامه اجرای این طرح، علاوه بر پدر و مادرها، دانش آموزان با مهارت های زندگی و کارکنان مدارس نیز با مهارت های ارتباطی آشنا می شوند.

«مریم ظهرابی» ادامه داد: فرزندپروری را مجموعه ای از دانش و مهارت های تربیت کودکان و نوجوانان به روش سازنده و غیر مخرب تعریف کرد که موجب پرروش توانایی ها و مهارت های آنان و مدیریت مشکلات فرزندان می شود.

او هدف اصلی از تربیت کودکان و نوجوانان را تربیت افرادی مستقل، توانمند، مسوول و با اعتماد به نفس عنوان کرد که از رشد اجتماعی و اخلاقی مناسب برخوردار هستند.

ظهرابی افزود: برای رسیدن به این هدف، مهمترین اصول، فراهم کردن محیط مناسب، برقراری انضباط قاطع، داشتن انتظار مناسب از نوجوان و دیگران و رسیدگی به سلامت و نیازهای خود است./101

برگزاری کارگاه آموزشی بیماری های مشترک و قابل انتقال بین حیوان و انسان در روستای حسین آباد فراشبند

کارگاه آموزشی بیماری های مشترک بین انسان و دام با همکاری اداره امور عشایر و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فراشبند در خانه بهداشت این روستا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بهورز خانه بهداشت روستای حسین آباد فراشبند گفت: محیط زندگی مشترک با حیوانات بیماری های بین انسان و دام را به همراه دارد؛ در این میان، بیماری های نوپدیدی نیز وجود دارد که برخی از آنها می تواند فاجعه بار بوده و به صورت جهانی انتشار یابد.

«شمسعلی مرادی» با بیان اینکه بیماری مشترک بین انسان و حیوان یکی از مشکلات نظام سلامت در کشور به شمار می رود، افزود: کنترل و پیشگیری از برخی از این بیماری های مشترک بین انسان و حیوان، کار دشواری است و نیاز به همکاری بین بخشی تمام ارگان های درگیر دارد.

او بر اهمیت پیشگیری از حیوان گزیدگی و بیماری تب مالت تاکید کرد.

بهورز خانه بهداشت روستای حسین آباد، هدف از برگزاری این کارگاه را ارتقای سطح سواد سلامت عشایر و روستائیان، مراقبت و کنترل بیماری های مشترک انسان و دام و بیان اهداف و برنامه ها و همچنین آشنایی گروه هدف با شیوه نامه های کشوری بیماری های مشترک و قابل انتقال بین حیوان و انسان(زئونوز) و نظام مراقبت از این بیماری ها عنوان کرد و افزود: محورهای اصلی این کارگاه اولویت های منطقه ای در بیماری های مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام بود و شرکت کنندگان با مباحث مربوط به بیماری های آنفلوانزای فوق حاد در پرندگان و آنفلوانزای انسانی، تب مالت، سالک، هاری و حیوان گزیدگی آشنا شدند.

این کارگاه آموزشی با حضور «مهدی رستمی» رییس اداره امور عشایر، «رامین نادرپور» رییس اداره ترویج جهاد کشاورزی و همچنین دکتر «رستم امیرپور» به عنوان مدرس و جمعی از اهالی روستای «حسین آباد» فراشبند برگزار شد./101

اهمیت شناسایی افراد در معرض خطر بیماری های قلب و عروق در ارتقای بهداشت و سلامتی

شناسایی بیماران یا افراد در معرض خطر بیماری های قلب و عروق و دیابت و ارائه مراقبت های دوره ای آنها، یکی از اهداف ارائه خدمات فعال در جمعیت شهری و روستایی است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس مسوول بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر، گفت: از آنجا که غربالگری بیماری های دیابت، قلب و عروق و فشار خون در مناطق شهری، روستایی بر اساس بسته خدمتی سلامت سطح اول در خدمات گروه های سنی ادغام شده است، شناسایی بیماران یا افراد در معرض خطر بیماری های قلب و عروق و دیابت و ارائه مراقبت های دوره ای، پیشگیری و ارجاع آنها، یکی از اهداف ارائه خدمات فعال در جمعیت شهری و روستایی است، بنابراین ثبت اطلاعات و اقدامات مراقبتی و داده های مستند شده بیماران شناسایی شده، ابزاری ارزشمند در پیشگیری از بیماری و ارتقای بهداشت و سلامتی است.

دکتر «نگار میرزاد» افزود: در راستای دستیابی به این اهداف، طی برنامه ریزی واحد غیرواگیر، پزشکان و مراقبان سلامت تحت پوشش مرکز بهداشت شهدای والفجر، در نشست های متعددی آموزش های لازم را کسب کردند.

او موضوع این نشست ها را شناسایی و مراقبت بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت، فشارخون، اختلال لیپید (چربی) و ارزیابی خطرسنجی سکته های قلبی و مغزی عنوان کرد که بر اساس شیوه نامه ها و راهنماهای تدوین شده برای تمام پزشکان و مراقبان سلامت، به تفکیک هر منطقه و به همت واحد مبارزه با بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر برگزار شد.

در این نشست، شیوه نامه نحوه شناسایی و مراقبت فرم های مربوط به دیابت، پرفشاری خون و ارزیابی خطرسنجی در سامانه سیب آموزش داده شد./105

1397/10/18