۱۳۹۸ دوشنبه ۲۸ مرداد
رونمایی از 6 محصول جدید شرکت های دانش بنیان دانشگاه در چهارمین همایش ملی و مدرسه تابستانه مهندسی پزشکی و فناوری نوین

در هفته فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و همزمان با مراسم افتتاحیه چهارمین همایش ملی و مدرسه تابستانه مهندسی پزشکی و فناوری نوین، از شش محصول جدید شرکت های دانش بنیان مراکز رشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه درباره این محصولات توضیح داد: شرکت «آریانا شیمی گیاه تیرازیس» از جمله شرکت های عضو مرکز رشد گیاهان دارویی و طب سنتی است که در زمینه استخراج و خالص سازی ترکیبات ویژه گیاهی، تولید عصاره و اسانس های گیاهی و استاندارد سازی آنها و انجام آنالیز و مشاوره در مورد گیاهان دارویی فعالیت دارد و محصولات این شرکت در صنایع داروسازی، موادغذایی، آرایشی و بهداشتی به کار می رود.

دکتر «یونس قاسمی» درباره محصول دوم گفت: «نخ جراحی» تولید شده در شرکت «ممتاز طب سینا پارس» با برند «ممتاز طب» از واحدهای فناور عضو مرکز رشد تجهیزات پزشکی دانشگاه، دیگر محصول رونمایی شده بود که فاز نخست نخ جراحی جذبی و غیرجذبی به بهره برداری رسیده و با تولید 12 میلیون عدد در سال، در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شیراز با کیفیت بسیار بهتر و برتر از برند های معروف خارجی جا افتاده و با 80 درصد قیمت پایین تر مصرف می شود.

او ادامه داد: فاز دوم و سوم با تولید دو محصول عمده توام، لوله های خونگیری و نوجکت و سافت سرم تزریقی با 70 درصد پیشرفت فیزیکی و 80 درصد پیشرفت علمی و تحقیقاتی در سال 1400 به بهره برداری می رسد.

دکتر قاسمی درباره دیگر محصول رونمایی شده با عنوان «شکلات دیادیت Dia Date » افزود: این محصول تولید شده در شرکت «مهستان سیراف دارو» از دیگر شرکت های عضو مرکز رشد گیاهان دارویی و طب سنتی دانشگاه است که فرآورده ای بدون ساکارز و دارای قهوه هسته خرما بوده که علاوه بر افراد سالم، افراد دیابتی هم می توانند مصرف کنند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با بیان اینکه هسته خرما در دانش بومی ایران و کشورهای خاورمیانه برای افراد دیابتی استفاده می شده و این محصول در مطالعات حیوانی نیز گزارش شده است، عنوان کرد: برای ساخت این شکلات، از مواد اولیه مرغوب و آنالیز شده، استفاده شده و در شرکت «مهستان سیراف دارو» از دیگر شرکت های مراکز رشد گیاهان دارویی و طب سنتی دانشگاه، تهیه و بسته بندی می شود.

او در مورد فناوری «هپتیک» شرکت «کهکشان الکترونیک» در مرکز رشد فناوری اطلاعات دانشگاه به عنوان دیگر محصول رونمایی شده، گفت: این شرکت توانسته به یکی از پیشرفته ترین فناوری های ممکن در عرصه شبیه سازی آموزش پزشکی دست یابد که فناوری هپتیک بوده و امکان ایجاد مقاومت بافت در فضای مجازی شبیه ساز فراهم می آورد که این فناوری تنها در انحصار چند کشور بوده و هم اکنون در اختیار این شرکت نیز است.

دکتر قاسمی ادامه داد: «ست لاپاراسکوپی» تولید شده در شرکت «سخت کوشان آوای گل نرگس» مستقر در مرکز رشد تجهیزات پزشکی دانشگاه، دیگر محصول رونمایی شده بود که این شرکت تولیدکننده، نخستین مجموعه دستگاه های لاپاراسکوپی در کشور است که شامل اینسافلیتور، دوربین لاپاراسکوپی و منبع نور سرد است و توانسته تمامی استانداردهای لازم را کسب و آزمون های کیفی راویان را با موفقیت پشت سر بگذارد.

او درباره آخرین محصول رونمایی شده در این همایش گفت: محصول «ویدئو لارنگوسکوپ پارسیان» تولید شده در شرکت «اقلیم دانش پارسیان طب» از شرکت های عضو مرکز رشد تجهیزات پزشکی دانشگاه بوده و این محصول، هم اکنون در بیمارستان های استان فارس در حال بهره‌برداری است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه افزود: از جمله ویژگی های این محصول، امکان ذخیره سازی عکس و فیلم در حافظه داخلی، باتری قابل شارژ با قابلیت 10 ساعت کار مداوم، امکان اتصال به رایانه و زاویه دید 80 درجه، قابلیت تعویض بلید و دوربین ضد آب و بخار است.

این محصولات به عنوان محصولات تجاری سازی شده در مراکز رشد تجهیزات پزشکی دانشگاه به بازار عرضه می شود./103

1398/05/22