سال 98، رونق تولید
A+
A-
۱۳۹۸ شنبه ۲۹ تير
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و راه های پیشگیری از آن
.

با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنه ها و افزایش احتمال ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، رعایت نکات پیشگیرانه در این زمینه ضرورت دارد.

راه های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

ü جایگاه دام را از محل زندگی خود جدا کنید.

ü برای جلوگیری از گزش کنه، نواحی باز بدن را بپوشانید.

ü استفاده از مواد دفع کننده و دور کننده کنه ‌ها، مبارزه با آنها و اقدام برای کاهش جمعیت کنه‌ ها با سمپاشی و مسدود کردن درز و شکاف ‌های اماکن انسانی و دامی را در نظر داشته باشید.

ü استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، لباس کار و چکمه در هنگام تماس با دام زنده و لاشه آن فراموش نشود.

ü از جدا کردن کنه با دست از روی سطح بدن انسان یا دام جداً خودداری کنید.

ü دام زنده را از مراکز مورد تایید دامپزشکی تهیه کنید.

ü ذبح بهداشتی دام را در کشتارگاه انجام دهید و از ذبح غیر بهداشتی در منزل و اماکن عمومی خودداری کنید.

ü از رفت و آمد در محل های کشتار غیرمجاز پرهیز کنید.

ü گوشت مصرفی خود را از فروشگاه های مجاز تهیه کنید و از خرید گوشت های بازرسی نشده و بدون مهر دامپزشکی خودداری کرده و به هیچ وجه از فروشندگان غیر مجاز و در مسیر جاده خرید نکنید.

ü گوشت تازه را دست کم به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید و سپس با پوشیدن دستکش آن را قطعه قطعه کنید.

ü از مصرف گوشت و جگر دام به صورت خام و نیمه پز جداً خودداری کنید.

ü در صورت ابتلا به تب، درد عضلانی به ویژه در پشت و پاها، گیجی، درد و سفتی گردن، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم به همراه خونریزی زیر پوستی یا کبودی پوست، به سرعت به پزشک مراجعه کنید./105

دکتر مصطفی ابراهیمی مدیرگروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

پایان خبر

تاریخ:
1398/04/20
تعداد بازدید:
268
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:4 تعداد کل امتیازها:4
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
Powered by DorsaPortal