۱۳۹۸ شنبه ۲۹ تير
4 اردیبهشت برگزار می شود؛ یازدهمین کنگره بیماری های قلب و عروق خاورمیانه به میزبانی شیراز

رییس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از برگزاری یازدهمین کنگره بیماری های قلب و عروق خاورمیانه و چهارمین کنگره مداخلات پیچیده قلبی به صورت همزمان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «محمدجواد زیبایی نژاد» گفت: در این کنگره سه روزه که به همت مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز و با مساعدت رییس دانشگاه برگزار می شود، نزدیک به 180 سخنران شامل 60 سخنران از شیراز و 120 سخنران از سایر دانشگاه های علوم پزشکی و از برجسته ترین اساتید و سخنرانان در زمینه بیماری های قلب و عروق دانش علمی در این حوزه را به تبادل نظر می گذرانند.

او اضافه کرد: 122 مقاله به این کنگره ارسال شده و 62 مقاله برای ارایه در کنگره پذیرفته شده است، همچنین 24 مقاله نیز با بررسی مشکلات بیماران و ارایه روش های درمانی ارایه می شود.

رییس کنگره بیماری های قلب و عروق و مداخلات پیچیده قلبی ادامه داد: در این کنگره برای گروه های مختلف از جمله متخصصان و فوق تخصص های قلب، جراحان قلب، قلب اطفال، متخصصان داخلی، پزشک اجتماعی، داروسازی و ژنتیک انسانی دارای حداکثر 12 و نیم امتیاز بازآموزی برای شرکت کنندگان و حداکثر 3 امتیاز جداگانه برای سخنرانان در نظر گرفته شده است.

دکتر زیبایی نژاد از پیش بینی حضور 400 شرکت کننده در این رویداد علمی خبر داد و افزود: محورهای این کنگره بر محوریت پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی استوار است اما در کنار آن، جدیدترین و بهترین راه های تشخیصی و درمانی و اعمال بسیار پیچیده قلبی عروقی در گروه های اطفال و بزرگسالان، بررسی می شود.

رییس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: محورهای این کنگره در زمینه روش های پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مورد تایید مجامع مهم قلبی عروقی در دنیاست که در سال 2019 میلادی منتشر شده است.

دکتر زیبایی نژاد بهترین راه پیگشیری از بیماری های قلبی عروقی را پیشگیری در طول زندگی و داشتن یک زندگی سالم از دوران کودکی عنوان کرد و افزود: پیشگیری باید از دوران کودکی آغاز شود؛ زیرا بیشتر بیماری های قلبی عروقی یک دوره بیش از 20 سال دارد؛ زمانی که فردی در سنین میانسالی با بیماری های قلبی عروقی مواجه می شود، جرقه این بیماری از کودکی زده شده است.

بررسی ریسک ابتلا به سکته ها طی 10 سال آینده در شیراز

او اضافه کرد: دومین مساله در پیشگیری این است که یک تیم شامل متخصصان قلبی عروقی، مشاوران تغذیه و ورزش درمانی، روانشناس یا پزشک اجتماعی با توجه به مسایل اجتماعی هر جامعه باید برای پیشگیری، برنامه ریزی کنند؛ افراد بین 40 تا 75 سال باید از نظر بیماری های قلب و عروق و ریسک 10 سال آینده سکته های قلبی و مغزی بررسی شوند و این کار باید پیش از دارودرمانی انجام شود که در شیراز، آغاز شده است.

رییس مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: از نظر تغذیه، بر اساس آخرین پیشنهادهای متخصصان تغذیه و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، استفاده از غذای سالم شامل مصرف روزانه سبزی ها، میوه ها، دانه های روغنی مانند گردو و پسته، گندم کامل، صیفی جات و ماهی و خودداری از مصرف گوشت های کنسروی و بسته بندی شده مانند سوسیس و کالباس و غذاهای آماده گوشتی، خودداری از مصرف چربی های اشباع شده و خودداری از مصرف نوشابه های حاوی شکر باید در تمام بزرگسالان به عنوان پیشگیری، مدنظر باشد.

توجه به میزان مصرف گوشت قرمز در رژیم غذایی

دکتر زیبایی نژاد گفت: مصرف گوشت قرمز حداکثر باید به میزان 700 تا 800 گرم در هفته و به صورت گوشت تازه و دو وعده در هفته باشد و گوشت های سفید به ویژه گوشت ماهی و گوشت پرندگان، جایگزین گوشت قرمز شود.

او افزود: افراد چاق باید میزان کالری مصرفی را به شدت محدود کنند و به وزن ایده آل برسند، وزن ایده آل بر اساس BMI، بین 25 تا 27 است.

رییس کنگره بیماری های قلب و عروق و مداخلات پیچیده قلبی با تاکید بر اهمیت ورزش برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در بزرگسالان گفت: ورزش متوسط به میزان 150 دقیقه در هفته یا 75 دقیقه ورزش سخت تر، برای بزرگسالان ضروری است.

ضرورت اصلاح عادت های غلط غذایی در مبتلایان به دیابت

دکتر زیبایی نژاد ادامه داد: افراد دارای دیابت درجه دو باید شیوه زندگی و عادت های غذایی را تغییر دهند و به صورت روزانه ورزش کنند، در صورت لزوم استفاده از دارو، هنوز قرص های «متفورمین» بهترین گزینه برای آغاز دارودرمانی است.

او قطع سیگار، قلیان و هر نوع دخانیات و حضور نداشتن بزرگسالان در محیطی که دود سیگار استنشاق می شود را به عنوان نکته مهم دیگر برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی برشمرد.

دکتر زیبایی نژاد برای افراد دارای فشار خون بالا، ورزش درمانی و رعایت رژیم غذایی را خط نخست درمان عنوان کرد.

یازدهمین کنگره بیماری های قلب و عروق خاورمیانه و چهارمین کنگره مداخلات پیچیده قلبی، چهارم تا ششم اردیبهشت در مجتمع رفاهی دانشگاه شیراز واقع در خیابان ساحلی غربی، برگزار می شود./102

1398/01/26