۱۳۹۸ شنبه ۲۹ تير
وزیر بهداشت در جمع مسوولان ارشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز: پزشکی خانواده و نظام ارجاع باید تقویت شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جمع اعضای هیات رئیسه و مسوولان ارشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بر تقویت سیستم پزشکی خانواده و نظام ارجاع تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «سعید نمکی» در این نشست که در مجتمع ولایت برگزار شد، دانشگاه علوم پزشکی شیراز را دانشگاهی پیشکسوت در کشور خواند که در فعالیت های بزرگ ملی، همانند خورشید در آسمان علم کشور بوده است.

او با اشاره به دستاوردهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه سلامت ایران، بر توجه به چالش های آموزشی تاکید کرد.

دکتر نمکی ادامه داد: در حوزه بهداشت نیز باید به آموزش پرداخت، چرا که برای پیشگیری به آموزش نیاز است.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از صحبت های خود به اهمیت ایجاد انگیزه برای جوانان میهن اسلامی برای ماندگاری در کشور اشاره کرد و افزود: آموزش دانشگاهی باید بازنگری شود؛ در حوزه های پژوهشی نیز باید به سویی حرکت کنیم که دستاوردهای پژوهشی، گره گشای روند ارائه خدمت باشد.

او مدارس را بهترین بُرش اجتماعی خواند که دانش آموزان به عنوان آینده سازان با مهم ترین اصول از قبیل تعهد، احترام به حقوق شهروندی و شیوه صحیح زندگی آشنا می شوند.

اهمیت ایجاد شادمانی در جامعه، دیگر محور صحبت های وزیر بهداشت در جمع مسوولان ارشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود.

دکتر نمکی همچنین به موضوع تحول نظام سلامت و دستاوردهای آن از قبیل کاهش پرداخت از جیب مردم، حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج، ماندگاری پزشکان به ویژه در مناطق محروم پرداخت.

او راه اندازی پرونده الکترونیک سلامت را از دیگر اولویت های وزارت بهداشت برشمرد و یادآور شد: پزشکی خانواده و سیستم ارجاع باید تقویت شود؛ چرا که هر کشوری در مسیر ترقی به این سو حرکت کرده است.

همچنین در این نشست مسوولان ارشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اولویت های دانشگاه را در حوزه های مختلف با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در میان گذاشتند.

دکتر «مهرداد شریفی» معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه با بیان مهم ترین مسایل مالی و بودجه دانشگاه، پیرامون تخصیص اعتبار، رشد اعتبارات سال های 97 و 98، مقایسه افزایش و کاهش اعتبارات هزینه های عمومی لایحه سال 98 با مصوب و ابلاغیه سال 97، مقایسه اعتبارات مصوب و موردنیاز در سال جدید، اعتبارات تامین شده از منابع مالی استانی و ملی و درآمدهای اختصاصی دانشگاه پرداخت.

هزینه های مجموعه دانشگاه، گزارش مقایسه ای مطالبات به تفکیک بیمه ها در سال های 96 و 97، گزارش مقایسه ای بدهی ها و تسهیلات دریافتی، گزارش ریز منابع سال های 96 و 97، گزارش مربوط به نیروهای دانشگاه بر اساس نرم افزار منابع انسانی، میانگین هزینه حقوق و عیدی کارکنان خزانه ای و غیرخزانه ای، دیگر محور صحبت های معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در این نشست بود.

دکتر شریفی با بیان اینکه با پیگیری های انجام شده میزان اعتبارات جاری سال 98 نسبت به سال 97 حدود 28 درصد افزایش پیدا کرده است، گفت: در راستای مدیریت کاهش هزینه ها در سال 97 با برنامه ریزی های انجام شده حدود 200 میلیارد تومان کاهش هزینه ها را در بخش های مختلف داشته ایم و در سال 1397 ، 137 پروژه عمرانی با هزینه بالغ بر 92 میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: با وجود مسایل مالی موجود، هیچکدام از پروژه  های عمرانی دانشگاه متوقف نشده است و در حال حاضر نیز 199 پروژه عمرانی در بخش های مختلف بهداشت، درمان، آموزش و اورژانس در حال اجرا است.

او اضافه کرد: با پیگیری های انجام شده میزان پرداخت کارانه پزشکان و کارکنان، با وجود عقب ماندگی هایی که از گذشته داشته نسبت به سال قبل، وضعیت بهتری پیدا کرده و با پیگیری های انجام شده در سال 97، بخش زیادی از مطالبات بازنشستگان دانشگاه تا پایان سال 96 پرداخت شده و امیدواریم طی دو هفته آینده نیز بخش دیگری از مطالبات بازنشستگان دانشگاه پرداخت شود.

دکتر «محمدباقر خسروی» رئیس دانشکده پزشکی نیز با بیان تعداد دانشجویان، به موضوع دستیاران تخصصی، استعدادهای درخشان و بودجه های آموزشی پرداخت.

دکتر «کاملیا ترابی زاده» رئیس دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه(س) نیز پیرامون تربیت پرستار تخصصی، جایگاه پرستاری و تعداد اعضای هیات علمی سخن گفت.

صحبت های دکتر «صدیقه شریف زاده» رئیس دانشکده پیراپزشکی نیز ضمن معرفی بیشتر این دانشکده، به موضوع آموزش های پیشرفته و رشته های مختلف پیراپزشکی اختصاص داشت.

دکتر «محسن رازقی» رئیس دانشکده علوم توانبخشی، دیگر سخنران این نشست بود که به موضوع تربیت نیروی انسانی، اساتید جوان و نخبه های دانشگاه پرداخت.

دکتر «هاشم منتصری » رئیس دفتر توسعه و حمایت شرکت های دانش بنیان دانشگاه نیز پیرامون دانشگاه های نسل سوم، راهکارهای توسعه کارآفرینی و آئین نامه های این حوزه سخن گفت و صحبت های دکتر «سلیمان محمدی سامانی» رئیس دانشکده داروسازی نیز به موضوع پذیرش دانشجو در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی، همچنین طرح تحول نظام سلامت اختصاص داشت.

در این نشست به مناسبت روز جانباز، از «خسرو عواطفی» جانباز و ایثارگر بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تقدیر شد./101

1398/01/22