۱۳۹۸ يکشنبه ۱ ارديبهشت
معرفی توانمندی های مرکز خیریه آموزشی، پژوهشی و پیوند اعضای ابوعلی سینا به وزیر بهداشت

دومین برنامه سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شیراز، حضور در مرکز خیریه آموزشی، پژوهشی و پیوند اعضای ابوعلی سینا بود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که ساعتی پیش وارد شیراز شده است، پس از حضور در مرکز آموزشی درمانی ابن سینا و افتتاح پروژه اورژانس این مرکز، در مرکز خیریه آموزشی، پژوهشی و پیوند اعضای ابوعلی سینا، واقع در شهر صدرا حضور یافت و از نزدیک با توانمندی های این مرکز آشنا شد.

در این بازدید، دکتر «علی بهادر» رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عضو تیم پیوند اعضا و همچنین دکتر «سید علی ملک حسینی» مدیرعامل مرکز خیریه آموزشی، پژوهشی و پیوند اعضای ابوعلی سینا ضمن معرفی خدمات این مرکز در زمینه پیوند اعضا، چشم اندازهای آینده را بیان کردند.

بنیان بزرگترین مجموعه بین المللی خیریه آموزشی پژوهشی درمانی ابوعلی سینا در جنوب کشور در شهر جدید صدرا واقع در20 کیلومتری غرب شهر شیراز، با مشارکت مادی و معنوی جمع کثیری از نیکوکاران نوعدوست و گروهی از اساتید برجسته دانشگاه علوم پزشکی شیراز ایجاد شد.

سرانجام با تلاش و همت این مجموعه، مرکز خیریه آموزشی، پژوهشی و پیوند اعضای ابوعلی سینا، در گستره ای به وسعت یکصد هکتار زمین، افتتاح شد.

برای این مرکز در فاز نخست، افتتاح و بهره برداری از مرکز همودیالیز 80 تختخوابی با زیربنای پنج هزار مترمربع و ظرفیت پذیرش روزانه 240 بیمار دیالیزی از سراسر استان و استان های همجوار پیش بینی شده بود که به همت «رضا ابراهیمی»؛ نیکوکار عرصه سلامت و کمک سایر نیک اندیشان و هیات امنا مرکز در سال 1386 به بهره برداری رسید.

فاز دوم این مجموعه، افتتاح و بهره برداری از ساختمان بیمارستان با زیربنای 80 هزار مترمربع و ظرفیت 700 تخت با کمک نیکوکاران بود که فروردین 1396 با حضور دکتر «روحانی» رئیس جمهور و دکتر «هاشمی» وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افتتاح شد.

فاز سوم مرکز خیریه آموزشی، پژوهشی و پیوند اعضای ابوعلی سینا نیز احداث ساختمان های الحاقی نظیر مرکز آموزش عالی علوم پزشکی ابوعلی سینا، دانشکده های پزشکی و دندانپزشکی، مسجد، سالن های ورزشی و خوابگاه های دانشجویی با زیربنای 80 هزار متر مربع و پیشرفت فیزیکی 50درصد و همچنین فاز چهارم، عملیات ساخت بیمارستان هزار تختخوابی و فوق تخصصی سرطان جنوب با زیربنای 80 هزار مترمربع با وقف جمعی نیکوکاران است.

هم اکنون مجموع تعداد مراکز پیوند کشورهای اروپایی و آمریکایی در یک سال، حدود 500 پیوند کبد است؛ در حالی که در شیراز با داشتن یک مرکز و یک تیم پیوند، سالانه بیش از 500 عمل پیوند کبد انجام می شود.

تیم پیوند دانشگاه علوم پزشکی شیراز علاوه بر انجام پیوند کبد، پیوند پانکراس، پیوند روده، کلیه و لوزالمعده را نیز در کارنامه خود به ثبت رسانده که موفقیت های حاصل از آن، امروز بخش پیوند شیراز را به مرکزی شناخته شده در سطح مجامع بین المللی تبدیل کرده است.

بیش از 99 درصد از پیوندها در استان فارس از جسد به زنده و کمتر از یک درصد مربوط به پیوند از وابستگان درجه یک بیمار انجام شده که این موضوع برای متولیان تیم پیوند افتخار بزرگی به شمار می رود؛ همچنین بر اساس آمارها، هم اکنون در دنیا حدود 10 درصد از پیوندها در مراحل اولیه پس زده می شود، اما در شیراز این آمار، کمتر از 10 درصد گزارش شده است.

در حال حاضر بخش های پیوند، پس از پیوند، مراقبت ویژه بزرگسال و اطفال، بخش ICU جراحی، جراحی عمومی، بازتوانی روده، درمانگاه، اتاق عمل و اورژانس، به عنوان بخش های درمانی و خدمات تصویربرداری با به روزترین تجهیزات ام آر آی سه تسلا و سیتی اسکن، آزمایشگاه، پاتولوژی، بانک خون و داروخانه، به عنوان بخش های تشخیصی و پاراکلینیکی در این بیمارستان فعال است./101

1398/01/21