تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها
نوع خط:
رنگ: انتخاب رنگ
+
لغو تغییرات
-
×
۱۴۰۰ پنج شنبه ۷ بهمن
همگام با بسیج ملی تغذیه؛
بایدها و نبایدهای تغذیه ای برای رفع ضعف و خستگی در زمان نقاهت بیماری کووید19
.

در بیماری کووید19 بدن درگیر فرایندهای التهابی شدید می شود و به دلیل تغیرات در فرآیند کاتابولیسم پروتئین ها، بسیاری از بیماران درجاتی از تحلیل و ضعف عضلانی را تجربه می کنند که ممکن است تا مدت ها علائمی مثل ضعف، خستگی، دردهای عضلانی و سردرد را تجربه کنند.

 

در نتیجه برای بازیابی قوای جسمانی و بازیابی ذخایر از دست رفته بدن، تامین انرژی و پروتئین کافی بسیار اهمیت دارد و لازم است بیمار رژیم غذایی غنی از پروتئین و مواد غذایی آنتی اکسیدان و ضد التهاب داشته باشد.

در این راستا توجه به توصیه های زیر ضروری است:

·             گوشت قرمز، ماهی، مرغ، بوقلمون، تخم مرغ، شیر و لبنیات کم چرب (به ویژه لبنیات پروبیوتیک) حبوبات و سویا، منابع غنی از پروتئین هستند.

·             مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده و قندهای ساده مثل انواع شیرینی ها، قند، شکر، نوشابه، آبمیوه صنعتی، همچنین غذاهای چرب و سرخ کرده مثل فست فودها، روغن حیوانی و لبنیات پرچرب بایستی محدود شود، چون مصرف این مواد غذایی باعث تشدید التهاب و فرایندهای اکسیداسیون در بدن می شود و دوران نقاهت را به تاخیر می اندازد.

·             روزانه دست کم سه واحد میوه و سه واحد انواع سبزی مصرف شود؛ سیب، مرکبات، کیوی، آلو زرد، گلابی، لیمو ترش، سیر، کلم بروکلی، کدو حلوایی، بامیه، هویج، چغندر، فلفل دلمه ای رنگی و گوجه فرنگی سرشار از انواع ویتامین ها هستند.

·             مصرف مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان مثل زردچوبه، دارچین، زنجبیل، چای سبز، آویشن، عسل طبیعی، روغن زیتون را فراموش نکنیم.

·             مصرف منابع غذایی حاوی اسیدچرب امگا3 را افزایش دهیم؛ در این زمینه انواع ماهی به ویژه سالمون و ساردین؛ مغزها به ویژه گردو، بادام و بادام زمینی؛ دانه ها مانند تخم کتان، تخمه کدو و روغن کانولا توصیه می شود.

·             منابع  غذایی حاوی منیزیم مثل سبزی های برگ سبز، مغزها، حبوبات، شکلات تلخ و موز به کاهش سردرد و دردهای عضلانی کمک می کند.

·             مواد غذایی حاوی ویتامین های گروه B نیز در این دوران مفید است، در این زمینه مصرف غلاتی نظیر گندم و برنج؛ حبوباتی نظیر لوبیا، عدس و نخود؛ همچنین جگر، گوشت و تخم مرغ، شیر و لبنیات در وعده های غذایی اهمیت دارد.

«مهلا ساسانی فرد» کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای انقلاب

تاریخ:
1400/10/22
تعداد بازدید:
635
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:11
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
Powered by DorsaPortal