۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۳ فروردين
معرفی اقدامات دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مهار کروناویروس در نشست علنی شورای اسلامی شهر شیراز/ بهبودی یکی از مبتلایان به کروناویروس در فارس

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد بیماری کویید 19 در نشست علنی شورای اسلامی شهر شیراز، اقدامات مجموعه سلامت فارس در این زمینه را بیان کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» با قدردانی از اعضای شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز برای اقدامات پیشگیرانه و مقابله با ویروس ، از اعلام آمادگی نیروهای مسلح ارتش و سپاه استان برای مشارکت در این زمینه خبر داد.

او از طراحی سه سناریو پیش بینی شده از سوی دانشگاه خبر داد و گفت: با توجه به اتفاقات اخیر، اکنون در حال انجام اقدامات بخش دوم سناریوی از پیش تعیین شده دانشگاه هستیم.

دکتر همتی از اقدامات مجموعه سلامت فارس در راستای تشخیص و درمان این ویروس در فارس مانند نصب دوربین تب سنج حرارتی در فرودگاه های فارس به عنوان نخستین دانشگاه علوم پزشکی کشور، به عنوان بخشی از نخستین اقدامات یاد کرد.

او با اعلام اینکه تا کنون 19 مورد مرگ و 139 مورد ابتلا به بیماری کرونا در کشور گزارش شده است، افزود: تاکنون آمار مرگ در استان فارس نداشته ایم و یکی از مبتلایان در استان فارس نیز، بهبود پیدا کرده است.

سخنگوی دانشگاه از اقدامات پیشگیرانه بیماری کرونا در 35 مرکز خدمات جامع سلامت در استان و معرفی هفت مرکز برای ارائه خدمات سرپایی و مقابله با گسترش پیشگیری از بیماری کووید_19 خبر داد.

او با بیان اینکه بازرسی از مراکز تولیدکننده مواد ضدعفونی کننده سطوح و دست در سطح استان به صورت روزانه انجام می شود، ادامه داد: روزانه به وسیله شرکت های پخش دارو به داروخانه ها و مراکز درمانی و بیمارستان ها ارسال می شود.

دکتر همتی درباره اقدامات پیشگیرانه بیماری کرونا در اماکن مذهبی و در رابطه با اقداماتی که در راستای تهیه و تامین فرآورده های ضدعفونی کننده دست در مراکز درمانی از سوی معاونت غذا و دارو دانشگاه انجام شده، گزارشی ارایه داد.

او از هم استانی ها خواست تا اخبار و اطلاعات مربوط به سلامت را از طریق سایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رسانه های ملی مانند صدا و سیما پیگیری کنند و فریب برخی از شبکه های اجتماعی غیرمعتبر را که هدفشان ایجاد تنش در بین مردم جامعه است، نخورند.

دکتر همتی در این نشست در رابطه با گسترش اطلاع رسانی در این زمینه از مصاحبه های متعدد تلفنی، حضوری و تصویری در صدا و سیما و فضای مجازی خبر داد و عنوان کرد: اطلاع رسانی از راه تابلوها و بیلبوردهای شهری در سطح شیراز در رابطه با اقدامات پیشگیرانه و مقابله با ویروس کرونا انجام شده است و وبگاه https://corona.sums.ac.ir/ به صورت لحظه ای برای انتشار اخبار مربوط به این بیماری، به روز رسانی می شود.

او در بخش دیگری از صحبت های خود با ارائه گزارشی از روند تهیه ماسک و وسایل پیشگیرانه در مراکز درمانی و آموزشی افزود: کارخانه های تولیدی ماسک در استان به صورت 24 ساعته در سه نوبت کاری در حال تولید ماسک هستند و مایع ضدعفونی کننده سطوح و الکل نیز در سطح انبوه در حال تولید و توزیع است.

دکتر همتی از ارسال و توزیع مطالب آموزشی مربوط به دستورالعمل های آموزشی مراقبت های بهداشتی مقابله با کرونا ویروس به تمامی دستگاه های اجرایی و سمن ها خبر داد.

او ضمن اعلام موافقت دانشگاه برای تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و حتی مراکز تجمع غیردولتی و پیشنهاد امکان برگزاری مجازی کلاس های آموزشی، ابراز امیدواری کرد تا هیات دولت نیز برای مقابله با این بیماری در کشور به نتیجه مطلوب برسد.

دکتر همتی بهترین مواد ضدعفونی کننده برای سطوح و دست را مواد ضدعفونی کننده پایه الکلی که در دانشکده داروسازی شیراز و شرکت های تولیدی استان زیر نظر معاونت غذاوداروی دانشگاه تولید می شود، دانست و خواستار توجه ویژه خانواده ها و مراقبت در منزل شد.

معاون بهداشت دانشگاه با اعلام اینکه برگزاری تمامی سمینارها، مراسم ها همایش ها و تجمعات دولتی در سطح استان لغو شده است، عنوان کرد: برگزاری مراسم معنوی اعتکاف سال جاری نیز لغو شد و تعطیلی مدارس، نمایشگاه بین المللی و اقدامات امنیتی بهداشتی مشابه در سطح شهر و استان نیز با هدف تامین سلامت شهروندان انجام شده است.

او از دستور رییس جمهور به استانداران کشور مبنی بر همکاری همه دستگاه های اجرایی برای مقابله با این ویروس و تعامل با مجموعه سلامت با هدف تسیهل گری به خدمات رسانی بهتر به مردم خبر داد و از مردم خواست تا در صورت نیاز، ابتدا به پزشک خانواده مراجعه و در صورت تشخیص پزشک، برای دریافت خدمات درمانی تخصصی به بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) مراجعه کنند.

دکتر همتی از نظارت و بازرسی دانشگاه برای جلوگیری از اقدامات سودجویان برای دپوکردن ماسک و مواد ضدعفونی کننده خبر داد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بیماری کویید 19 با بیان اینکه تعطیلی مدارس و دانشگاه ها تا پایان هفته انجام شده و در صورت ادامه دار بودن تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، از طریق منابع رسمی دانشگاه اطلاع رسانی می شود، یادآور شد: سیستم بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با تمام امکانات و تجهیزات برای شیوع و مقابله با کرونا ویروس جدید، آمادگی کامل دارد./103

1398/12/07