قوانین تغذیه در بیمارستان ها
 
 
استانداردهای اعتباربخشی محور تغذیه در بیمارستان‌ها
 
  1. غذای بیماران متنوع بوده (حداقل دو انتخاب در هر وعده) و برای رژیم‌های غذایی معمولی و رژیمی، فهرست آن اطلاع‌رسانی و اجراشده باشد.
  2. در خصوص وعده/وعده‌های غذایی بعدی، اطلاع‌رسانی مناسب صورت گرفته‌شده باشد، به‌نحوی‌که بیمار زمان مناسب، حق انتخاب و تصمیم‌گیری، داشته باشد(در زمان ارائه هر وعده غذایی، فهرست غذایی وعده بعد نیز اطلاع‌رسانی شده و ایشان حق تصمیم‌گیری و انتخاب داشته باشند)
  3. دو بار، در طول روز، جهت مادران باردار، کودکان و بیماران دیابتیک، میان وعده، توزیع گردد.
  4. برای بیماران، در هر وعده و در کنارغذای اصلی، پیش‌غذا و دورچین، متناسب با نوع رژیم ایشان، سرو گردد.
  5. غذای بیماران باید در ظروف چینی سالم و با قاشق و چنگال استیل، سرو شود.
  6. در بخش‌های روان‌پزشکی، ایزوله و عفونی از ظروف یک‌بارمصرف استاندارد (گیاهی یا آلومینیومی) استفاده گردد.
  7. در بخش اورژانس، بر اساس تصمیم مدیریت بیمارستان، نوع ظروف غذا، تعیین می‌گردد.
  8. جهت حمل و توزیع غذا از آشپزخانه تا محل ارائه غذا به بیمار، از ترالی درب دار استفاده‌شده و غذا به‌وسیله محافظ غذا، بسته‌بندی‌شده باشد.
  9. توزیع و سرو غذا در بیمارستان با رعایت اصول بهداشتی و حفظ زنجیره سرد و گرم، صورت پذیرد (از ترالی گرم‌کن دار استفاده شود و بیماران از دمای غذای سرو شده رضایت داشته باشند)
  10. همراه بیمار، این امکان را داشته باشد، تا از غذای بیمارستان، استفاده نموده و جهت تهیه وعده‌های غذایی خود، به خارج از بیمارستان هدایت نشود.
  11. پوشش مناسب متصدی توزیع غذا، در زمان سرو غذا ازجمله: کلاه، دستکش، پیش‌بند، ماسک و کارت شناسایی استاندارد، الزامی است.
  12. اصول بهداشتی و ایمنی، آبدارخانه بخش‌های بستری، جهت استفاده مراجعین رعایت شده و استفاده‌کنندگان از امکانات مناسب، برخوردار باشند.
  13. مواد غذایی و کالاهای ارائه‌شده در بوفه بیمارستان، مجاز و مطابق با ضوابط قانونی باشد.
  14. ارزیابی تخصصی تغذیه‌ای، برای همه گروه‌های هدف، توسط کارشناس تغذیه، برنامه‌ریزی، فرم ارزیابی تخصصی تغذیه تکمیل و رژیم غذایی مکتوب، تنظیم و اجرا می‌گردد.

 

گروه‌های هدف شامل موارد زیر می‌باشند:

 

مادران باردار پرخطر( فشارخون بالا و دیابتی)

اطفال

دیابت

فشارخون بالا

بیماری قلبی عروقی

سرطان‌ها

سوختگی‌ها

سکته

نارسایی کلیه

همودیالیز

سیروز کبدی

پیوند اعضاء

زخم بستر

سوءتغذیه

سوء جذب

بیماری‌های نورولوژی منجر به اختلال بلع

       
 
تاریخ به روز رسانی:
1399/04/30
تعداد بازدید:
1819
کلیه حقوق این پایگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان فارس- معاونت توسعه مدیریت و منابع می باشد.

شبکه های اجتماعی

Powered by DorsaPortal