سال 98، رونق تولید
A+
A-
۱۳۹۸ يکشنبه ۱ ارديبهشت
بیشتر بدانیم: نقش تغذیه در کاهش عوارض «سارکوپنی» سالمندان
.

ارتقای سطح زندگی و خدمات مرتبط با سلامت در سالیان اخیر موجب شده تا با افزایش امید به زندگی، جمعیت سالمندان کشور نیز به طور چشمگیری افزایش یابد. «سارکوپنی»؛ سندروم سالمندی با از دست دادن پیشرونده توده عضلانی، کاهش قدرت ماهیچه ای و عملکرد فیزیکی است که به یکی از مهمترین مباحث مرتبط با سلامت سالمندان تبدیل شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: توده عضله اسکلتی، به عنوان بزرگترین واحد بدن با بیش از 50 درصد پروتئین، از سومین دهه زندگی شروع به کاهش می کند، به طوری که پس از 35 سالگی، به ازای هر سال، یک تا دو درصد از توده عضلانی و یک و نیم درصد از قدرت عضلانی یک فرد سالم کاسته می شود که این میزان برای افراد بالاتر از 60 سال به سالانه سه درصد افزایش می یابد.

«نسرین نسیمی» اضافه کرد: این کاهش پیشرونده و گسترده توده عضلانی اسکلتی، نتیجه نامطلوب پیری و عامل اصلی تعیین کننده فرتوتی، ناتوانی و مرگ زودرس است.

این کارشناس ارشد تغذیه تاکید کرد: این تغییرات وابسته به سن با افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن متابولیک مانند پوکی استخوان، چاقی، دیابت نوع دو، انواع سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی و تنفسی مرتبط است و از علت های اصلی اختلال حرکتی و ناتوانی های جسمانی، خطر افتادن و شکستگی استخوان، تغییر در کنترل قند خون و سوخت و ساز بدن با مقاومت انسولینی و کاهش متابولیسم پایه، از دست دادن استقلال فردی و افزایش احتمال بستری شدن در بیمارستان است.

نسیمی با بیان اینکه سارکوپنی به عنوان یک پیامد چندعاملی پزشکی، رفتاری و تغذیه ای مطرح شده است، افزود: از بین عوامل ایجاد کننده سارکوپنی، فعالیت فیزیکی و الگوی تغذیه ای دو عامل بسیار مهم و مرتبط با شیوه زندگی است که نقش کلیدی در پیشگیری از رخداد چنین حالتی دارد.

این عضو دانشکده تغذیه و علوم غذایی با اشاره به نتایج مطالعات اخیر در ایران، از شیوع بالای سارکوپنی در بین سالمندان جامعه خبر داد و گفت: در این پژوهش، وضعیت تغذیه ای نامناسب و سوء تغذیه را به عنوان یکی از عوامل اصلی پیش گویی کننده افزایش خطر سارکوپنی مطرح کرده اند؛ از این رو، اهمیت مصرف مقدار کافی کالری و مواد مغذی، از جمله پروتئین ها، اسیدهای آمینه و ویتامین D به عنوان توصیه های تغذیه ای مهم برای پیشگیری و مدیریت سارکوپنی مطرح شده است.

او تامین انرژی کافی و افزایش دریافت پروتئین، به همراه مکمل یاری با مواد مغذی خاص، به ویژه اگر با فعالیت بدنی همراه باشد را در جلوگیری و یا معکوس کردن روند سارکوپنی موثر دانست./101

پایان خبر

تاریخ:
1397/11/10
تعداد بازدید:
353
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
Powered by DorsaPortal