۱۳۹۹ يکشنبه ۱۹ مرداد
«شهر خانواده»؛ گام جدید بهارنکو در راستای ارتقای سطح سلامت خانواده ها

با حضور رییس اداره باروری و سلامت وزارت بهداشت و مسوولان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در قالب تور یک روزه از با روند اجرای طرح جدید مرکز بهارنکو در شهر شیراز، بازدید شد.

به گزارش نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، رییس اداره باروری و سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این بازدید با اشاره به موفقیت هایی که طرح بهارنکو در راستای کاهش طلاق در استان فارس داشته است، گفت: با توجه به موفقیت های بسیار این طرح در سراسر کشور، باید برای گسترش آموزش های 6 ساعته ازدواج به عنوان یک الگو تلاش شود.

دکتر «ناهید اکبری» افزود: در آینده نزدیک، کلینیک های سلامت جنسی در سطح کشور راه اندازی می شود و به صورت سطح بندی شده به زوجین، خدمات ارائه می شود.

او ابراز امیدواری کرد تا با تلاش مجموعه بهارنکو، الگوی جدید با عنوان«شهر خانواده»، با موفقیت اجرا شود و بتوان این الگو را به استان ها و دانشگاه های دیگر پیشنهاد کرده و شاهد کاهش طلاق باشیم.

فعالیت 10 ساله مرکز بهارنکو در فارس

مسوول نهادهای نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان فارس نیز در این بازدید با اشاره به فعالیت های این مرکز که از سال 89 آغاز شده و تا کنون ادامه دارد، گفت: آموزش های بهارنکو در قالب 6 ساعت آموزش الزامی و دو ساعت بسته آموزشی، علاوه بر آموزش توجه ویژه ای به تداوم آموزش داشته است که این امر در قالب کارگاه ها، کلاس های آموزشی و همایش ها به صورت مداوم در حال اجرا است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر «حمید مقامی» همچنین به اهمیت هدایت و راهنمایی زوجین جوان با استفاده از استادان با تجربه اشاره کرد و افزود: مرکز بهارنکو با شناسایی پنج گروه پُرخطر از بین زوجینی که برای گذراندن کلاس به این مجموعه مراجعه می کنند، با انجام مشاوره فردی و زوجی، سعی در راهنمایی آنان دارد.

او واحد جهادی استادان مشاوره و مددکاری این مرکز را که در حال خدمات رسانی به اقشار کم درآمد و خانواده های حاشیه نشین شهر شیراز هستند، از جمله مراکز فعال این مجموعه برشمرد و ادامه داد: اکنون با گذشت 10 سال از فعالیت این مجموعه، نیاز به ارتقا در امر آموزش وجود دارد و به همین دلیل، قالب جدیدی از آموزش ها را طراحی کرده ایم که در قالب «شهر خانواده» در آینده نزدیک، به زوجین شیرازی ارائه می شود.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مقامی اعلام کرد: از آنجا که ساختن یک «شهر خانواده»، نیاز به فضا و هزینه بالایی دارد، برای گویا بودن طرح، ماکتی از ایده این مرکز طراحی و ساخته شده و در آینده نزدیک به زوجین، آموزشی 12 ساعته ارایه می شود.

او با این توضیح که در این نوع آموزش، 9 بخش زندگی در سه بخش اصلی «انسان، هستی و تاریخ» ارایه می شود، ادامه داد: این ایده از جمع بندی نظریه های مختلف در هستی شناسی، معرفت شناسی و انسان شناسی و از دیدگاه های حضرت امام خمینی(ره)، شهید مطهری، مقام معظم رهبری، ملاصدرا، علامه طباطبایی و شهید امام موسی صدر برگرفته شده است.

دکتر «عبدالرسول همتی» معاون بهداشت دانشگاه نیز در این بازدید گفت: با توجه به نیاز آموزش به همسران، سیاست های ابلاغی جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری به ویژه پیشگیری از وضعیت طلاق در کشور و همچنین با توجه به ابزارهایی که برای همراهی و حمایت از مرکز بهارنکو وجود دارد، در راستای افزایش همکاری معاونت بهداشت دانشگاه با این مرکز تلاش می شود.

سرفصل های «شهر خانواده»

سرپرست مرکز آموزش و مشاوره خانواده بهارنکو دانشگاه نیز در این بازدید عنوان کرد: سر فصل های آموزشی«شهر خانواده» شامل تفاوت های زن و مرد، احکام و حقوق زوجین، آداب خانواده، مدیریت روابط جنسی، فرزندآوری و جمعیت، اقتصاد در خانواده، طب، تغذیه و مهارت های فنی و حرفه ای با عنوان «کدبانوها و اوستا کار» است.

«عباس سلطانی» افزود: در شهر جدید خانواده، این آموزش ها به صورت کامل از قالب «کلاس و استاد» خارج شده و زوجین در گروه های 10 تا دوازه نفره، در فضایی شبیه سازی شده با آموزش های مورد نظر حضور داشته و در تمامی آموزش ها، مشارکت پویا دارند.

«سیده نادیا محمدپور» مدیر پیشگیری های فرهنگی قوه قضاییه نیز از دیگر بازدیدکنندگان این طرح بود که طرح بهارنکو را یکی از طرح های موفق در حوزه خانواده و کشور خواند و گفت: با بررسی این طرح در کمیته علمی قوه قضایه، به دیگر استان ها نیز ارائه شد تا بر اساس آن، ارایه آموزش های موردنیاز در هنگام ازدواج انجام شود.

حجت الاسلام و المسلمین «مهدی متقین فرد» مدیرکل آموزش های تخصصی سازمان تبلیغات اسلامی نیز، ایده جدید طرح «شهر خانواده» در بهارنکو را خلاقانه دانست و ابراز امیدواری کرد تا با ارایه آموزش های جدید، شاهد کاهش مشکلات خانواده ها باشیم.

دکتر «ناهید اعظم رام پناهی» دبیر دبیرخانه کنترل و کاهش طلاق دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این بازدید، گفت: این مجموعه با کمترین امکانات و استفاده مفید از فضاها، یک ایده جدید و خلاقانه را ایجاد کرده و آموزش ها را از حوزه کتبی خارج کرده و با استفاده از اِلمان های جدید، آموزش نو و کاربردی ارایه می دهد.

دکتر «کامران جعفری نژاد»، کارشناس توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی کل کشور نیز در این بازدید، با اعلام اینکه تاکنون مرکز بهارنکو، گام های بزرگی برای کاهش طلاق در استان فارس برداشته است، ابراز امیدواری کرد تا با توجه به انرژی مثبتی که در این فضا ایجاد شده، زوجین بتوانند بیشترین بهره را ببرند.

«مطهره عابدینی» مسوول مرکز زنان و خانواده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور، نیز در این بازدید، فاز جدید بهارنکو را کامل کننده پازل خانواده دانست و گفت: در این مجموعه، کنار هم قراردادن موضوع اقتصاد در خانواده، کارآفرینی و آینده نگری در بحث جمعیت و تربیت فرزند و کودک پروری و آموزش های حین بارداری جزو موضوعاتی بود که بهارنکو به صورت ویژه و فراتر از 6 ساعت آموزش برای زوجین برنامه ریزی کرده است.

مسوول میز عملیات سازمان تبلیغات کشور نیز در این بازدید، این الگوی اجرایی را برترین الگوی کشور دانست و عنوان کرد: این طرح ناشی از عزم و اراده جمعی این مجموعه و خلاقیت جمعی از جوانان شیراز با محوریت نهاد مقام معظم رهبری است.

«مجتبی طالبی» با بیان اینکه این طرح شامل ترکیب رسانه، مدیا، ابزار، تکنیک و تکنولوژی ها، ماژول ها و متدهای مختلف در حوزه آموزش است تا بتوان الگوی خلاقانه و نوآورانه با هدف توانمند سازی ایجاد کرد، ابراز امیدواری کرد تا بتوان «شهر خانواده» را در آینده نزدیک به عنوان یک طرح اجرایی موفق به سراسر کشور ارائه داد.

در این بازدید، دکتر «سیروس وجدانیان» معاون اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر«معصومه صفاری» مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه، «سیده زهره بلاغی» کارشناس مسوول امور جمعیتی و تنظیم خانواده معاونت بهداشت دانشگاه، «منصوره زمانی لاری» کارشناس جمعیت و سلامت باروری معاونت بهداشت دانشگاه نیز حضور داشتند./103

1398/11/23