مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد:
نظارت آزمایشگاه کنترل غذا بر سلامت گندم های آسیب دیده در آتش سوزی
مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در پی وقوع آتشسوزی در یکی از کارخانه های آرد استان و سوختگی بخشی از گندمهای موجود در انبار، گندمهای آسیبدیده در آتشسوزی، پس از تأیید آزمایشگاه کنترل غذا وارد چرخه تولید شدند تا از ورود مواد اولیه نامناسب به چرخه تولید نان و آرد استان جلوگیری شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، مهندس «میثم حسینی مقدم امامی» گفت: به دنبال وقوع آتشسوزی در انبار نگهداری گندم یکی از واحدهای تولید آرد استان در اواخر فصل تابستان، مقادیری از گندمهای موجود دچار آسیب حرارتی شدند. در پی این حادثه، با هدف پیشگیری از هرگونه تهدید احتمالی برای سلامت عمومی جامعه و جلوگیری از ورود مواد اولیه نامطلوب به چرخه تولید آرد و نان، موضوع بلافاصله در دستور کار قرار گرفت.
مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه، به همراه رئیس اداره نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی، از محل انبار نگهداری گندمهای آسیبدیده بازدید کرد و در این زمینه توضیح داد: در نخستین گام، با هدف اطمینان از سلامت مواد اولیه و پیشگیری از استفاده احتمالی از گندمهای دودگرفته یا سوخته، دستور توقیف کامل محموله گندم آسیبدیده صادر شد و همزمان هماهنگیهای لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان فارس جهت بررسیهای فنی و قانونی انجام گرفت.
به گفته مهندس حسینی مقدم، پس از انجام بررسیهای جامع و دقیق و نمونهبرداری از گندمهای سالم تفکیکشده از گندمهای آسیبدیده، نمونهها به آزمایشگاه کنترل مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارسال شد تا آزمایشهای کنترل کیفی بر روی آنها انجام شود، نتایج آزمایشها نشان داد که گندمهای سالم جداسازیشده از کیفیت لازم برای تولید آرد برخوردار است و پس از اطمینان از سلامت کامل این محموله، مجوز تولید آرد از گندمهای سالم صادر شد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه تأکید کرد: اقدامات انجامشده در این پرونده، بیانگر حساسیت و نظارت دقیق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در صیانت از سلامت عمومی جامعه است. هرگونه ماده اولیه مشکوک یا فاقد کیفیت، بدون استثنا از چرخه تولید خارج میشود تا نان و آرد مصرفی مردم، ایمن و استاندارد باشد.
مهندس «محسن صالحی» رئیس اداره نظارت بر فرآورده های خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه نیز در این خصوص بیان کرد: به منظور تصمیم گیری دقیق و مستند، چندین جلسه کارشناسی مشترک میان نمایندگان معاونت غذا و دارو، اداره کل غله استان و سایر مراجع ذیربط برگزار شد تا ضمن بررسی ابعاد مختلف موضوع، روشهای جداسازی گندمهای سالم از گندمهای سوخته و دودگرفته مورد ارزیابی قرار گیرد.
این اقدام با همکاری و هماهنگی معاونت غذا و دارو و آزمایشگاه کنترل مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و اداره کل غله و خدمات بازرگانی فارس انجام شد.
پایان خبر
نظر دهید