سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/02/27
  • - تعداد بازدید: 127
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز مطرح کرد:

افزایش نگران‌کننده آمار مبتلایان به فشارخون بالا و ضرورت توجه به غربالگری منظم

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن ابراز نگرانی از افزایش آمار مبتلایان به بیماری خاموش فشارخون بالا در کشور، بر ضرورت اجرای برنامه‌های غربالگری همگانی برای تشخیص زودهنگام و پیشگیری از عوارض جدی آن تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «جواد کجوری» متخصص قلب و‌ عروق و فوق تخصص کاردیولوژی تهاجمی، به مناسبت بیست و هفتم اردیبهشت روز جهانی «فشارخون»، بیماری فشارخون بالا را یک «قاتل خاموش» توصیف کرد و گفت: فشارخون بالا شایع‌ترین علت نارسایی قلب، سکته‌های مغزی و یکی از عللت های مهم حملات قلبی است و به دلیل نبود علائم در مراحل اولیه، بسیاری از افراد از ابتلای خود به این بیماری بی‌اطلاع هستند که همین امر سبب پیشرفت بیماری و بروز عوارض جبران‌ناپذیر می‌شود.

بیش از ۳۰ درصد جوانان کشور به فشارخون بالا مبتلا هستند

او با استناد به آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه افزود: در حال حاضر، ۳۲درصد از افراد بالای ۱۸ سال در ایران به فشارخون بالا مبتلا هستند و این آمار در افراد بالای ۶۰ سال به بیش از ۵۰ درصد و در افراد بالای ۷۰ سال به بالای ۸۰ درصد می‌رسد که این ارقام نشان‌دهنده شیوع بالای این بیماری وابسته به سن، در جامعه ما است.

رئیس دانشکده پزشکی شیراز عوامل خطر متعددی را در بروز فشار خون دخیل دانست و اظهار کرد: سابقه خانوادگی، افزایش سن، چاقی، تغذیه نامناسب، مصرف زیاد نمک، نبود فعالیت بدنی و استرس؛ از جمله مهم‌ترین عوامل خطر ابتلا به فشارخون بالا است.

سبک زندگی سالم، نقش موثری در پیشگیری از فشار خون دارد

دکتر «کجوری» تصریح کرد: توجه به این عوامل و پیروی از سبک زندگی سالم می‌تواند نقش موثری در پیشگیری از این بیماری و کاهش عوارض آن داشته باشد.

او فرهنگ‌سازی و آموزش عمومی را از اولویت‌های اساسی در مقابله با بیماری فشارخون بالا برشمرد و افزود: پیشگیری همواره مقدم بر درمان بوده و در مورد بیماری پر فشاری خون نیز این اصل صادق است؛ ارتقای فرهنگ تغذیه مناسب، تشویق به ورزش منظم، مدیریت استرس و اصلاح سبک زندگی شهرنشینی می‌تواند به کاهش شیوع این بیماری کمک کند.

این فوق تخصص کاردیولوژی تهاجمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز سبک زندگی فعال و تغذیه سالم را دو رکن اساسی در کنترل فشارخون دانست و توصیه کرد: انجام دست کم ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی روزانه یا یک ساعت ورزش به میزان سه روز در هفته، مصرف غذاهای سالم و طبیعی مانند سبزی ها، میوه‌ها و غذاهای دریایی، پرهیز از مصرف نمک زیاد، اسنک‌ها، فست فودها و غذاهای فرآوری شده، نقش بسیار مهمی در پیشگیری و کنترل فشار خون دارد.

دکتر «کجوری» با ابراز تاسف از مصرف بالای نمک در استان فارس، بر ضرورت آگاهی‌بخشی در خصوص مضرات مصرف بی‌رویه این ماده غذایی در برنامه روزانه تاکید کرد و گفت: بیشترین میزان مصرف نمک به صورت غیر خودخواسته با مصرف غذای فرآورده شده و نان‌های شور و غذاهای آماده دریافت می‌شود که این امر عاملی برای افزایش فشارخون است.

فشارخون؛ بیماری بدون علامت

او مهم‌ترین چالش در مدیریت فشارخون را نداشتن علامت در مراحل اولیه بیماری دانست و گفت: تنها ۳۰ درصد از افراد مبتلا به پرفشاری خون از بیماری خود آگاه هستند و به همین دلیل فشارخون بالا یک تهدید جدی برای سلامت جامعه محسوب می‌شود.

این استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشخیص دیرهنگام ابتلا به فشارخون بالا را موجب بروز عوارض جدی مانند سکته مغزی، سکته قلبی و نارسایی کلیه دانست.

نقش خانواده در شکل‌گیری عادات سالم از کودکی

دکتر «کجوری»، نقش خانواده را در شکل‌گیری عادات سالم از کودکی بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: آموزش تغذیه سالم، تشویق به ورزش و سبک زندگی فعال باید از سنین پایین در خانواده نهادینه شود و داشتن مادران و پدران آگاه و مدیران دانا در خانواده، می‌تواند نسل‌های سالم‌تری را پرورش دهد.

او با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر در زمینه درمان بیماری فشارخون، از وجود داروهای متنوع و راهکارهای بالینی موثر برای کنترل این بیماری خبر داد.

جهش فناوری نوین در کنترل فشارخون

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین بر اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین و در دسترس بودن دستگاه‌های فشارخون در منازل تاکید کرد و از مردم خواست تا با اندازه‌گیری منظم فشار خون خود و مراجعه زودهنگام به پزشک در صورت بالا بودن آن، از بروز عوارض جدی پیشگیری کنند.

او اضافه کرد: اگر بتوانیم فشارخون افراد را به زیر ۱۲۰/۸۰ میلی‌متر جیوه برسانیم، شاهد کاهش ۵۰ درصدی عوارض قلبی و عروقی ناشی از این بیماری هستیم.

دکتر «کجوری»، همچنین به نقش موثر نرم افزار‌های سلامت محور و ساعت‌های هوشمند در پایش مستمر میزان فشارخون اشاره کرد و افزود: امید است که با افزایش آگاهی عمومی و دسترسی به امکانات تشخیصی و درمانی، بتوان گام‌های موثری در زمینه کنترل و پیشگیری از بیماری فشارخون بالا در جامعه برداشت.

او افزود: بر اساس استانداردهای پزشکی، فشار خون طبیعی در محدوده‌ ۱۲ تا ۱۳ برای فشار سیستولیک و ۷.۵ تا ۸ برای فشار دیاستولیک تعریف می‌شود؛ در صورت رسیدن فشارخون به ۱۴۰ روی ۹۰ میلی‌متر جیوه یا بالاتر، مراجعه فوری به مراکز درمانی و انجام اقدامات اولیه برای کنترل فشارخون ضروری است.

دکتر «کجوری» یادآور شد: همچنین، بهره‌گیری از نظام پزشکی خانواده و انجام غربالگری به‌موقع، نقش مهمی در پیشگیری و درمان فشار خون دارد.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 124284
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب