سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/04/17
  • - تعداد بازدید: 105
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در هفته جهانی «زئونوز» بیان داشت:

پیشگیری، مهم‌ترین راه مقابله با بیماری‌های مشترک انسان و حیوان

همزمان با هفته جهانی بیماری‌های «زئونوز»، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره گسترش بیماری‌های مشترک انسان و حیوان هشدار داده و با تاکید بر ضرورت آگاهی‌بخشی، پیشگیری و همکاری بین بخشی در این زمینه گفت: سلامت انسان، در پیوند مستقیم با سلامت حیوانات و محیط زیست است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «اورنگ ایلامی» ضمن گرامیداشت هفته جهانی بیماری‌های زئونوز به عنوان فرصتی برای شناخت و پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان افزود: مقابله مؤثر با این بیماری‌ها، نیازمند آگاهی عمومی، اقدامات بهداشتی مستمر و همکاری بین‌بخشی با محوریت رویکرد «سلامت یکپارچه» (one health ) است.

بیماری‌های زئونوز را بشناسیم

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به افزایش خطر بیماری‌های زئونوز مانند سالک هاری، تب مالت و تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو افزود: بی‌توجهی به این بیماری‌ها می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای سلامت فرد و جامعه به همراه داشته باشد، بنابراین واکسیناسیون حیوانات خانگی و دام‌ها، رعایت اصول بهداشتی در تماس با حیوانات و پرهیز از مصرف فرآورده‌های دامی خام یا غیرپاستوریزه باید به‌عنوان فرهنگ پیشگیرانه در جامعه نهادینه شود.

او با تاکید بر خطر بالای بیماری هاری، آن را یکی از کشنده‌ترین بیماری‌های زئونوز دانست و بیان داشت: در صورت گازگرفتگی یا خراش از سوی حیوانات مشکوک، لازم است محل زخم با آب و صابون به مدت 15دقیقه شسته شده و فرد آسیب‌دیده، در سریع ترین زمان ممکن به نزدیک‌ترین واحد پیشگیری و درمان هاری مراجعه کند.

دکتر ایلامی همچنین نگهداری حیوانات خانگی بدون نظارت دامپزشکی را زمینه‌ساز انتقال بیماری‌هایی نظیر هاری، کیست هیداتید و توکسوپلاسموز دانست و اظهار کرد: تمامی حیوانات اهلی باید به صورت منظم معاینه، واکسینه و داروی ضدانگل دریافت کنند و همچنین، محیط نگهداری آنها باید تمیز و ایمن بوده و تماس کودکان، به‌ویژه زنان باردار، با این حیوانات به کمترین میزان ممکن برسد.

نقش کنه‌ها در انتقال بیماری‌های ویروسی

این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به نقش کنه‌ها در انتقال بیماری‌های ویروسی نظیر تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو، تأکید کرد: محل نگهداری دام‌ها در مناطق روستایی باید بهسازی شده و از تماس با کنه‌ها، له‌کردن آن‌ها با دست یا حضور در محل‌های مشکوک بدون تجهیزات محافظتی، پرهیز شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه، رعایت بهداشت مواد غذایی را یکی از کلیدی‌ترین راه‌های پیشگیری دانست و گفت: فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه نظیر شیر خام، پنیر محلی و بستنی سنتی، از عوامل مهم انتقال تب مالت به شمار می‌رود، همچنین مصرف گوشت و جگر خام یا نیم‌پز، گوشت‌های بدون مهر دامپزشکی و فرآورده‌هایی که در شرایط غیربهداشتی نگهداری می‌شود، خطر جدی برای سلامت مصرف‌کننده دارد.

او با تأکید بر نقش گروه‌های در معرض خطر مانند دامداران، محیط‌بانان، کارکنان باغ‌وحش و دامپزشکان، بر لزوم رعایت اقدامات حفاظتی و دریافت واکسن‌های ضروری مانند واکسن هاری تأکید کرد و گفت: آموزش مستمر، اطلاع‌رسانی هدفمند و ارتقای سواد سلامت جامعه در این زمینه باید تقویت شود.

دکتر ایلامی با گرامیداشت هفته جهانی زئونوز و شعار امسال با عنوان «یک جهان، یک سلامت، یک آینده؛ با هم برای پیشگیری از بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوانات»، خواستار مشارکت مردم، نهادهای مرتبط و دستگاه‌های مسوول در زمینه پیشگیری، کنترل و کاهش بار بیماری‌های زئونوز شد و افزود: سلامت انسان، حیوان و محیط زیست، به‌صورت مستقیم به یکدیگر پیوند خورده و بدون همکاری و آگاهی جمعی، نمی‌توان بر چالش‌های این حوزه غلبه کرد.

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 127569
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب