سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/01/07
  • - تعداد بازدید: 75
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

در ماه رمضان چه زمانی و چقدر ورزش کنیم؟

برای ورزشکاران حرفه‌ای، برنامه‌های تمرینی معمولاً تحت نظر مربیان و متخصصان تنظیم می‌شود و برای عموم مردم نیز، توصیه می‌شود که ورزش‌های هوازی مانند پیاده‌روی با گام‌های تند انجام دهند؛ این فعالیت‌ها که باعث افزایش ضربان قلب حداکثر حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد می‌شود، علاوه بر چربی‌سوزی، عملکرد قلب را نیز بهبود می‌بخشد.

توصیه می‌شود بهترین زمان ورزش در ماه مبارک رمضان، از ساعاتی پس از افطار تا سحری به ورزش پرداخته شود؛ این بازه زمانی بدن را برای فعالیت بدنی آماده‌تر می‌کند و خطرات احتمالی ناشی از افت قند خون، تشنگی و کاهش انرژی را در طول روزه‌داری را کاهش می‌دهد.

تغذیه مناسب، مکملی برای ورزش خواهد بود و انتخاب غذاهای مناسب در وعده‌های افطار و سحری نقش مهمی در تأمین انرژی مورد نیاز برای فعالیت‌های ورزشی دارد؛ مصرف متعادل غذاهای پروتئینی و کربوهیدرات‌ها، به بدن کمک می‌کند تا فرد بتواند به بهترین شکل فعالیت کند.

افراد مبتلا به بیماری های دیابتی و قلبی، عروقی حتما باید با نظر پزشک متخصص به فعالیت های ورزشی بپردازند و این افراد به دلیل بروز نوسانات قندخون و مشکلات شدید قلبی در اثر کم آبی بدن، حتما باید با نظر پزشک متخصص به ورزش بپردازند.

ورزش برای افرادی که دارای اضافه وزن هستند، فرصت مناسبی است تا از این ماه برای بهبود سلامت خود بهره ببرند؛ ماه مبارک رمضان زمان مناسبی است تا علاوه بر تزکیه روح، سلامت جسمانی نیز تقویت شود با این حال، رعایت نکات علمی و تخصصی در ورزش و تغذیه ضروری است.

به دلیل احتمال بروز کم‌آبی بدن در ساعات روزه‌داری، ورزش‌های سنگین به‌ویژه در طول روز توصیه نمی‌شود و بهترین انتخاب، ورزش‌های ملایم و متوسط نظیر پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری است که ترجیحاً در بازه زمانی پس از افطار تا سحری انجام شود؛ برای تعیین شدت مناسب تمرین، توصیه می‌شود که شدت فعالیت زیر ۷۰ درصد حداکثر اکسیژن مصرفی باشد تا بدن دچار کم‌آبی نشود.

تنوع مواد غذایی و افزایش پرخوری ها در تعطیلات نوروز

با توجه به تنوع مواد غذایی و افزایش پرخوری ها در تعطیلات نوروز، مصرف شیرینیجات ها و کربوهیدرات‌های پرکالری، ممکن است منجر به افزایش دریافت کالری شود؛ این افزایش در نبود فرصت کافی برای فعالیت بدنی روزانه می‌تواند موجب افزایش وزن شود؛ بنابراین، مصرف کنترل‌شده مواد غذایی و توجه به کیفیت تغذیه در وعده‌های افطار و سحری ضروری است.

راهکار های موثر در انتخاب غذاهای سالم و کم‌چرب در ایام نوروز

مصرف متعادل مواد پروتئینی و کربوهیدرات‌ها، تمرین فعالیت‌های بدنی سبک در ساعات بین افطار و سحری می‌توانند از بروز اضافه وزن و مشکلات شدید جسمی جلوگیری کند.

تنظیم کردن مصرف آب در طول ماه مبارک رمضان

مایعات مصرفی در فاصله بین افطار تا سحری باید به صورت متناوب مصرف شوند نه یک‌جا؛ این مایعات بهتر است بدون شکر، کافئین و گاز باشند؛ پس نوشابه‌ها و دلسترها گزینه خوبی نخواهند بود.

استفاده از لبنیات و دوغ در وعده سحری باعث تحریک تشنگی می‌شوند؛ استفاده از چای در وعده سحری به علت دیورتیک و ادرارآور بودن آن باعث از دست رفتن مایعات بدن خواهد شد که توصیه می‌شود از آب‌میوه‌های طبیعی یا حتی آب ساده که بهترین گزینه است، استفاده شود.

مصرف میوه و سبزی که آب خوبی در خودشان ذخیره دارند، هم به حفظ مایعات بدن کمک می‌کند؛ علاوه بر آن به دلیل ویتامین و املاح‌دار بودن آن‌ها، مانع از کمبودهای ویتامین بدن در انتهای ماه رمضان خواهد شد.

دکتر «محسن داوودی»؛ متخصص فیزیولوژی ورزشی قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,اخبار نوروز 1404,بدانیم واقدام کنیم / نوروز 1404
  • کد خبری : 120573
کلیدواژه
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب