سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/04/23
  • - تعداد بازدید: 128
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛

توصیه های تغذیه ای در ابتلا به کبد چرب غیر الکلی

کبد چرب غیر الکلی با تجمع چربی اضافی در سلول های کبدی شناخته می شود، که به دلیلی غیر از مصرف الکل می باشد؛ این مشکل در صورت عدم درمان می تواند منجر به التهاب، فیبروز، سیروز و حتی سرطان  کبد شود؛ دلایل ابتلا به کبد چرب غیر الکلی می تواند شامل داروها، بیماری های مادرزادی متابولیسم و اختلالات متابولیک اکتسابی (همچون دیابت نوع 2، چاقی، سوء تغذیه و ...) باشد؛ این بیماری بیشتر با چاقی، دیابت نوع 2، اختلال چربی خون و سندرم متابولیک مرتبط است.

در این مطلب به برخی از توصیه های تغذیه ای در این بیماری می پردازیم:

در صورت داشتن اضافه وزن، با رعایت رژیم و پیگیری آن زیر نظر متخصص تغذیه، وزن خود را کاهش دهید. در بیماران دچار اضافه وزن و کبد چرب، کاهش وزن 7 تا 10 درصدی جهت بهبود چربی کبد و کاهش وزن بیش از 10 درصدی به منظور بهبود فیبروز توصیه می شود.

به منظور کاهش محتوای چربی کبد ورزش کردن توصیه می گردد؛ حتی در صورتی که وزن نرمالی هم دارید، افزایش فعالیت بدنی به منظور کاهش چربی کبد و کاهش مقاومت به انسولین (بهبود قند خون) توصیه می شود.

- از دیگر توصیه ها پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای به منظور بهبود کبد چرب و کاهش مقاومت به انسولین است؛ رژیم غذایی مدیترانه ای بر مصرف میوه ها، سبزیجات، مغزها، دانه ها، غلات کامل (غلات سبوس دار)، حبوبات، ماهی (حداقل دو بار در هفته) و روغن زیتون تأکید دارد و مصرف گوشت قرمز، شیرینی ها، فست فودها، نوشیدنی های شیرین شده با شکر، غلات تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده یا پُر انرژی را به حداقل می رساند؛ توجه کنید که مصرف هر کدام از این گروه های غذایی باید به میزان تنظیم شده در رژیم توسط متخصص تغذیه مصرف شود.

- به منظور کاهش آنزیم های کبدی در کبد چرب، مصرف لبنیات (مثل ماست، پنیر و دوغ) از نوع پروبیوتیک یا سینبیوتیک توصیه می شود.

-  مصرف شکر، شیرینی جات و نوشیدنی های شیرین (به ویژه نوشیدنی های شیرین شده با فروکتوز یا نوشیدنی های حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا) را محدود کنید.

- از مصرف الکل اکیداً خودداری کنید. 

 

دکتر «مهسا موذن» دکترای تخصصی تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 127892
مهدی  آذین فر
خبرنگار

مهدی آذین فر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب