سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/06/05
  • - تعداد بازدید: 99
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز بهداشت شهدای والفجر؛

تغذیه مناسب در سالمندان مبتلا به سوء تغذیه

تغذیه مناسب در دوران سالمندی می‌ تواند تاثیر بسزایی در حفظ سلامتی، افزایش کیفیت زندگی و پیشگیری از بیماری‌ ها داشته باشد.  

در این دوران، نیازهای تغذیه ‌ای تغییر می ‌کند و سالمندان باید به رژیم غذایی خود توجه ویژه ‌ای داشته باشند؛ اگرچه بیشترین مشکل تغذیه ای در سنین جوانی و میانسالی چاقی است اما در افراد سالمند مشکل اصلی کاهش وزن و لاغری می باشد؛ از خطرات سوء تغذیه و رژیم غذایی ناکافی در این سنین می توان به شکستگی لگن، ابتلا به عفونت ها، لوله گذاری های مکرر، زخم های فشاری، عفونت، ناهنجاری های شناختی، کم خونی، ضعف عضلانی، خستگی، اِدِم و مرگ و میر اشاره کرد.  

توصیه های غذایی در سالمندان مبتلا به لاغری:

برای افزایش اشتها در سالمندان لاغر، غذا در بشقاب بزرگ تر کشیده شود و از سبزی های رنگی همچون هویج، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای در غذا استفاده شود.

از منابع غذایی آهن دار مانند جگر، انواع گوشت، عدس، حبوبات، مغزها، تخم مرغ استفاده گردد.

غذاهایی مانند فرنی، ماست و خیار حاوی کشمش و گردو، شیر برنج، پوره تخم مرغ و سیب زمینی و شله زرد که تهیه آنها آسان است، برای تکمیل انرژی دریافتی توصیه می شود.

روزانه به طور مرتب دو تا چهار سهم میوه و سه تا پنج سهم سبزی لازم است مصرف شود؛ میزان میوه و سبزی مصرفی نباید در حدی باشد که سبب کاهش اشتها و یا مشکلات گوارشی شود؛ در صورت وجود مشکلات دندانی و گوارشی بهتر است سبزی ها به شکل پخته همراه با کمی روغن زیتون و یا انواع پنیر برای هضم راحت تر و انرژی بیشتر و میوه ها به شکل کمپوت مصرف شود.

می توان کمی پودر شیر خشک به غذاهایی مانند فرنی، شیر، ماست و سوپ اضافه کرد.

در تهیه انواع غذاها مانند انواع سوپ، سالاد و آش، از غلات و حبوبات جوانه زده یا پودر غلات و حبوبات استفاده شود.

مصرف حداقل دو تا سه میان وعده به فاصله یک و نیم تا دو ساعت فاصله با وعده های اصلی توصیه می شود.

مصرف غذاهای حاوی کربوهیدرات مانند برنج، ماکارونی و انواع نان افزایش یابد؛ به عنوان مثال به همراه برنج، ماکارونی و حبوبات پخته شده، نان مصرف گردد.  

مصرف لبنیات کم چرب مانند انواع شیر، پنیر و ماست در برنامه غذایی افزایش یابد (مصرف شیر و خرما، نان و پنیر، شیر و بیسکوییت ساده سبوس دار، شیر برنج و فرنی به عنوان میان وعده)

مصرف انواع مغزها به صورت پودر شده توصیه می شود.

فعالیت بدنی فراموش نشود؛ فعالیت بدنی باعث تحریک اشتها، کاهش افسردگی و تقویت استخوان ها و عضلات می شود.

به منظور بهبود اشتها توصیه می گردد با نظر پزشک و کارشناسان تغذیه از مکمل هایی مانند روی و ویتامین های گروه B استفاده گردد.

«فروغ پورعابد» کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 130977
مهدی  آذین فر
خبرنگار

مهدی آذین فر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب