غذا و نوشیدنی هایی مناسب فصل گرم، از دیدگاه طب ایرانی
در آغاز فصل گرما، مصرف بسیاری از غذاها برای سلامتی بدن توصیه نمی شود. در طب ایرانی متناسب با تغییر فصل ها، رژیم غذایی نیز اصلاح می شود.
توصیه طب ایرانی با آغاز گرمی هوا، این است که مصرف غذاهای خشک، سرخ کردنی و پر نمک از سفره خانواده حذف شود و به جایگزینی آن انواع خورشت ها استفاده شود.
خورشت های مناسب فصل گرما، خورشت کنگر و خورشت ریواس است که می تواند به سلامت کبد و کاهش چربی ها کمک کند. همچنین خورشت آلبالو و خورشت گوجه سبز، می تواند حرارت بدن را کاهش دهد و عطش را در فصل گرما فروکش کند.
در صورت اینکه خورشت ها با نان و برنج کمتر مصرف شود، باعث کاهش چاقی می شود و به سلامت بدنی و حفظ سلامت کبد کمک می کند.
نوشیدنی های مورد استفاده در فصل گرما بهتر است، نوشیدنی هایی باشد که دمای بدن را تعدیل کند و عطش بدن را بگیرد.یکی از بهترین نوشیدنی های فصل گرما که باعث تعدیل دمای بدن می شود و حرارات را کاهش می دهد، دوغ است که این نوشیدنی عطش بدن را از بین می برد.
دانه های لعاب دار مثل خاکشیر یا تخم ریحان نیز به دلیل داشتن رطوبت، از نوشیدنی های مناسب فصل تابستان محسوب می شود.
شربت های آلبالو، سکنجبین، به لیمو و شربت آبلیمو دیگر توصیه های مناسب برای نوشیدنی در فصل گرما است که در طب ایرانی از آن بسیار یاد می شود و برای درمان حرارت بالای بدن و تعدیل هیجان زیاد، مفید است.
همچنین طب ایرانی در آغاز فصل گرما، استفاده از رو غن های گل سرخ و روغن بنفشه بادام در مخاط بینی را برای جلوگیری از خشکی مخاط بینی و جلوگیری از خونریزی بینی و داشتن خواب راحت تر، توصیه می کند.
دکتر «امیرمحمد جلادت»، متخصص طب ایرانی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز